اگر تا به حال یک گوشی تلفن همراه با برند سونی داشتهاید، هرگز برای خرید تبلت به سمت این برند نخواهید رفت. مشکلات متداول تبلت سونی کم و بیش در تمامی مدلهای آن وجود دارد.
سونی یک برند ژاپنی است که در سال ۱۹۴۶ فعالیت الکترونیکی خود را به صورت رسمی شروع کرده است. در بین مدلهای تبلت سونی سری Z4 یکی از مدلهایی است که شاید بتوان بیشتر از سایرین به آن اعتماد کرد. قابلیت اتصال به کیبورد در بیشتر تبلتهای سونی طراحی نشده است. اما با ورود مدل Z4 که شامل صفحه کلید و البته بلوتوث بود تحول جدیدی در تبلتهای سونی رخ داد.
البته نباید فراموش کنید که در یک تبلت سونی هزینه پیکربندی بیش از یک iPad Mini خواهد بود که این یکی از ضعفهای بسیار بزرگ سونی به شمار میرود. در بین تمامی مشکلات و عیوبی که سونی دارد صفحه نمایش این تبلتها نسبت به سایر قسمتها قابل قبولتر است.
LCD این تبلتها کیفیتی قابل قبول دارد، چرا که پنل ال سی دی تبلتهای سونی با موتور X Reality و Triluminos کار میکند که رنگهای فوقالعاده زیبا و باکیفیتی را در اختیار شما قرار میدهد. همچنین در تبلتهایی با صفحه نمایش ۱۰.۱ اینچی رزولوشن فوقالعادهای به کار گرفته شده است. اما با تمام این تفاسیر و این که نیاز مبرم به بالابردن روشنایی در این برند از تبلتها را نیاز نداریم باز هم هنگام تماشای فیلم تصویر به خوبی و کیفیت بالا در اختیار قرار نمیگیرد. تنها در برخی از مدلها مانند Xperia Z4 Tablet تا حدودی میتوان از کیفیت کمی بالاتر بهره مند شد.
سیستم عامل تبلتهای سونی همگی اندروید هستند و این به آن معنا است که شما نیاز به حمل یک بار اضافه در تبلت خود ندارید و دوستداران تبلتهای ویندوزی باید از این برند چشم پوشی داشته باشند. یکی از مدلهای تبلت سونی که تقریبا پرکاربردترین تبلت به شمار میرود، مدل S1 است که در رده تبلتهای اندرویدی بسیار معمولی به شمار میرود.
صفحه نمایش این تبلت کوچکتر از ۹.۴ اینچ بوده و رزولوشن غیر قابل تصوری را ارائه میدهد. در حدی که در محدوده ۸۰۰ × ۱۰۲۴ نیز نیست و این در حقیقت از مشکلات متداول تبلت سونی به شمار میرود. به طور کلی خیلی از مشکلات و خرابیهای پیش آمده برای تبلتهای سونی در صورت استفاده نادرست از این وسیله به وجود میآیند.
برخی با آب ریختن روی صفحه تبلت، برخی هم با استفادههای نادرست از نرم افزارها و یا حتی از اینترنت سبب بروز اختلال در تبلت میشوند. حتی استفاده نادرست از اینترنت میتواند منجر به ورود ویروس به داخل نرم افزارهای تبلت شود که این خود نیز از مشکلات متداول تبلت سونی به شمار میرود. بنابراین تمامی اختلالات پیش آمده به نحوه استفاده کاربر از تبلت ارتباط مستقیم دارد.

نرم افزارهای تبلتهای سونی چه معایبی دارند؟
اگر بخواهیم تبلتهای سونی را از لحاظ سیستم عامل اصلی بررسی کنیم باید توجه داشته باشیم که تمامی تبلتهای این برند از اندروید استفاده میکنند ولی اندروید آنها به طور معمول از نسخه ۳ است. هر چند که شرکت سونی اعلام کرده است، برخی از برنامههای ویژه مورد اصلاح قرار گرفته است ولی به طور کلی سیستم اندروید این تبلتها به این گونه است که با دو صفحه نمایش کار میکند.
این از مزایای خاص تبلتهای سونی است ولی شاید بتوان گفت که از معایب آن نیز به شمار خواهد رفت. تصور کنید شما یک تبلت S2 سونی دارید که قابلیت دو صفحهای شدن در آن وجود دارد.
نخستین پارامتری که در این وضعیت میتواند برای شما مشکل ساز شود Quick View است. به این دلیل که در این حالت مرورگر به صورت دائم تصاویر را به موضوعات مختلف پردازش کرده و سپس جاوا اسکریپ را پردازش میکند.
همین امر سبب میشود که سرعت بارگذاری صفحه کمی کند شود، در صورتی که این عملکرد اصلا ضرورتی ندارد. گزینه دوم که در مشکلات متداول تبلت سونی به شمار میرود گزینه Quick Touch است که سطح پراکندگی و پیکربندی و همچنین zoom در تصاویر را مانند سیستم اپل پردازش میکند و کمتر از حالت Quick View مشکل دارد و در حقیقت این حالت یک بازنویسی نرم افزاری و یا تشخیص لمسی است.
بررسی رابط کاربری در تبلتهای سونی
همان طور که میدانید تبلتهای سونی از سیستم عامل اندروید استفاده میکنند. در حقیقت همان وضعیتی که شما در گوشیهای سونی تجربه میکنید در تبلتها نیز از آن بهره مند میشوید. بیشتر منوهای داخلی، چیدمان و تمام آن چه را که در موبایلهای سونی وجود دارد در تبلت نیز تکرار شده است. فقط با این تفاوت که در یک صفحه نمایش بزرگتر، آنها را تماشا میکنید.
با دو مرتبه ضربه زدن روی صفحه نمایش تبلتهای سونی میتوانید آن را روشن کنید، ولی این قابلیت امکان خاموش کردن صفحه نمایش را به کاربر نمیدهد. یکی از مشکلات متداول تبلت سونی در این است که بسیاری از برنامههای کاربری که نیازی به استفاده آنها از طریق تبلت نیست در آن وجود دارد و این حالت خود به خود فضای کاربری را شلوغ میکند.
از جمله این که امکان اتصال کنترل کنسول PlayStation در برخی از مدلهای تبلت سونی اعمال شده است و شما میتوانید از تبلت سونی به جای دسته در بازیهای PlayStation استفاده کنید. هر چند که بسیاری از افراد این امکان را در حقیقت یک مزیت حساب میکنند، اما ادغام چند رابط کاربری در این تبلتها نه تنها مفید نیست، بلکه ممکن است سبب هنگ کردن و در حقیقت به هم ریختگی عملکرد تبلت شود.
چرا تبلت سونی گزینه مناسبی برای عکاسی نیست؟
اگر اهل عکاسی با تبلت و یا گوشی موبایل باشید به دنبال پارامترهای مفید و پیشرفته در این زمینه خواهید گشت، اما در تبلتهای سونی هرگز این گزینهها را در رده بالا و مناسب نخواهید یافت. با این که در بیشتر مدلهای تبلت سونی، قابلیت Dynamic Range گنجانده شده و این امکان را به کاربر تبلت سونی میدهد که عملکردی سریع در عکاسی داشته باشد.
درنهایت تصویر نهایی چنگی به دل نمیزند، به طور کلی تصویر نهایی و همچنین Exmor RS به خوبی اجرا نشده است. این نیز یکی از مشکلات متداول تبلت سونی است که اگر در این زمینه، فن آوری دقیق و پیشرفتهای را میخواهید، باید از انتخاب برند سونی برای تبلت خود صرف نظر کنید.

دلیل بالا نیامدن اندروید در تبلتهای سونی چیست؟
برای کاربران تبلت سونی به دفعات رخ داده که به صورت ناگهانی تبلتشان روشن نمیشود و اندروید بالا نمیآید. این حالت از مشکلات متداول تبلت سونی به شمار میرود که برای برطرف کردن آن باید دو مشکل اصلی را برطرف کرد. بالا نیامدن اندروید میتواند دو دلیل عمده داشته باشد. یکی آن که درایو اندروید یاAndroid Debug Bridge (ADB) قابل تشخیص نیست و دستگاه نمیتواند این اطلاعات دقیق را بررسی و باز خوانی کند.
دوم این که آپدیت اندروید در بخش Over-the-Air (OTA) به صورت ناقص و ناتمام صورت گرفته است. به این ترتیب اندروید دستگاه کامل و بی عیب نصب نشده و نمیتواند لود شود. بنابراین برای رفع این دو حالت باید بوت دقیق و کاملی را اجرا کنید و هنگام آپدیت کردن اندروید از سایتهای معتبر استفاده کنید. تا مشکلاتی از این قبیل نداشته باشید.
در صورتی که تبلت شما دچار نقص فنی و یا ظاهری شد و قادر به تعمیر آن نبودید، پیشنهاد میکنیم با یک کارشناس متخصص در این زمینه مشورت کنید. در حال حاضر سامانه آچارباز، آماده ارائه خدمت به مشتریان خود است. مشکلات تبلت خود را از طریق سایت و یا اپلیکیشن آچارباز ثبت کنید تا پشتیبان با شما تماس گرفته و در اولین فرصت کارشناس مجرب به محل درخواستی اعزام شود.
منابع:
forbes.com
tested.com
anzalweb.ir