مشکلات رایج شبکه های wifi
امروزه به لطف اینترنت و وای فای ارتباط افراد بسیار گسترده شده است. فقط با چند کلیک میتوانید بسیاری از کارها را از راه دور انجام دهید یا با افراد زیادی ارتباط برقرار کنید. در سالهای اخیر استفاده از اینترنت به قدری با زندگی افراد گره خورده که اگر چند ساعت به مشکل بخورد زندگی افراد فلج میشود.
در این مطلب قصد داریم رایجترین مشکلاتی که ممکن است در زمان کار با وای فای برای شما به وجود آید را آموزش دهیم. پس در ادامه با ما همراه باشید تا در زمان روبهرو شدن با مشکل بتوانید خودتان ایراد را برطرف کنید.
فهرست محتوا
[post_links]
چرا در بعضی اتاق ها به اینترنت دسترسی ندارم یا سرعت کم میشود؟
یکی از رایجترین مشکلاتی که بیشتر کاربران اینترنت با آن روبهرو هستند، کم بودن سرعت اینترنت در بعضی اتاقها یا عدم دسترسی به اینترنت است. این مشکل اغلب به دلایل زیر رخ میدهد:
قرار گرفتن در نقطه کور WiFi
زمانی که شما مودم را روشن میکنید، امواج رادیویی وای فای از مودم به همه جهات پخش شده و به گوشی هوشمند شما میرسند؛ در صورتیکه دستگاه شما این امواج را دریافت کند میتواند به اینترنت وصل شود. اگر فاصله مودم تا دستگاه زیاد باشد، امواج وای فای به خوبی به دستگاه نمیرسد و اینترنت وصل نشده یا سرعت آن کم میشود. برای حل این مشکل باید محل مودم را جابهجا کنید تا امواج به صورت یکنواخت به همهی اتاقها برسد. همچنین برای از بین بردن نقاط کور وای فای میتوانید مقاله « چگونه نقاط کور WiFi را حذف کنیم؟ » را مطالعه کنید.
تداخل امواج WiFi مودم های مختلف
دلیل دیگری که ممکن است در کم شدن یا عدم دسترسی به اینترنت شما موثر باشد، تداخل امواج WiFi مودمهای مختلف است. این مشکل اغلب در مجتمعها یا محلهای شلوغ به وجود میآید. برای برطرف کردن این مشکل میتوانید از نرم افزارهای مخصوص استفاده کنید تا تراکم کانال وای فای خود را ببینید. در صورتیکه WiFi شما در کانال پر تراکم قرار دارد احتمالا بین امواج همپوشانی وجود دارد. باید به کانالهای خلوت سوییچ کنید تا مشکلتان برطرف شود.
علت کم شدن سرعت اینترنت چیست؟
همانطور که در بالا گفتیم کم شدن سرعت اینترنت ممکن است به دلایل مختلفی به وجود آید. گاهی سرعت اینترنت همهجا کم میشود حتی اگر دستگاه خود را در فاصله چند سانتی متری مودم بگذارید اینترنت سرعت خوبی ندارد. این مشکل جزء مواردیست که کاربران را بسیار کلافه میکند. نگران نباشید برای تشخیص مشکل دستگاه باید سرعت اینترنت را از طریق کابل LAN بررسی کنید. برای اینکار کامپیوتر خود را از طریق کابل به مودم وصل کرده و با مراجعه به سایتهای تست سرعت، وضعیت سرعت اینترنت را بررسی کنید.
- اگر سرعت اینترنت با سیم هم کم بود، احتمالا مشکل از سمت شرکت ارائه دهنده اینترنت است. میتوانید با پشتیبانی شرکت تماس بگیرید و علت را بپرسید.
- ولی اگر سرعت با سیم LAN بالا است ولی سرعت اینترنت WiFi مشکل دارد ممکن است به دلایلی مثل شلوغ بودن کانالهای ارتباطی بی سیم یا تمام شدن عمر مودم این مشکل به وجود آمده باشد. برای مطمئن شدن از این موضوع میتوانید یکبار مودم را به تنظیمات کارخانه برگردانید و دوباره آن را تنظیم و پیکربندی کنید.
برای بازگرداندن به تنظیمات کارخانه مودم میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- دکمه ریستارت روی مودم را پیدا کنید.
- به وسیله یک سوزن یا جسم تیز دکمه را به مدت 20 ثانیه فشار دهید.
- بعد از 20 ثانیه دکمه را رها کنید.
- در صورتیکه اقدامات اعلام شده را به درستی انجام داده باشیدچراغهای پاور، LAN و DSL روشن و بقیه چراغها خاموش میشوند.
- تنظیمات مودم خود را دوباره انجام دهید.
چرا فقط یک دستگاه به وای فای وصل نمی شود؟
اگر مشکل وصل نشدن به وای فای فقط برای یک دستگاه خاص مثلا لپ تاپ به وجود آمده و بقیه دستگاهها در برقراری ارتباط مشکلی ندارند؛ میتوانید اقدامات زیر را برای حل شدن ایراد انجام دهید:
- وای فای دستگاه را یک بار خاموش و روشن کنید.
- مودم را یک بار خاموش و بعد از یک دقیقه دوباره روشن کنید.
- شبکه WiFi فعلی را از لیست شبکههای متصل به دستگاه خارج کنید.
- بعد از چند دقیقه با کلیک روی شبکه و وارد کردن رمز عبور به آن وصل شوید.
- اگر با انجام راه حلهای بالا مشکل برطرف نشد باید دستگاه را به تنظیمات کارخانه بازگردانید.
چرا هیچ دستگاهی به وای فای وصل نمی شود؟
اگر مشکل وصل نشدن اینترنت از یک دستگاه فراتر رفته و هیچ دستگاهی به وای فای وصل نمیشود باید وضعیت اینترنت را از طریق کابل LAN تست کنید. برای این کار باید کامپیوتر خود را با کابل به مودم وصل کنید. اگر با سیم هم مشکل برقرار است و امکان وصل شدن به اینترنت را ندارید مشکل از شبکه ارائه دهنده اینترنت است. ولی در صورتیکه مشکلی در اتصال با سیم وجود نداشته باشد یعنی ایراد از مودم است.
اگر فاصله مودم تا دستگاه زیاد باشد، امواج وای فای به خوبی به دستگاه نمیرسد.
علت قطع و وصل شدن دائمی وای فای در زمان استفاده چیست؟
بعضی اوقات دستگاه به وای فای وصل میشود ولی در حین استفاده دائم قطع و وصل میشود. مهمترین نکتهای که در این زمان باید مورد بررسی قرار دهیم این است که در چه زمانی این اتفاق میافتد. این ایراد میتواند در زمان استفاده از وسایلی که امواج از خود تولید میکنند مانند ماکروفر یا شلوغ بودن کانالهای وای فای به وجود آید.
برای برطرف کردن مشکل باید وضعیت شلوغی کانال اینترنت خود را چک کنید و در صورت شلوغی به کانالهای خلوتتر سوئیچ کنید.
علت ناپدید شدن شبکه وای فای چیست ؟
بسیاری از کاربران گزارش کردهاند که با وجود روشن بودن مودم اسم شبکه وای فای به طور کلی ناپدید شده و امکان دسترسی به آن وجود دارد. این مشکل ممکن است به علت ریست شدن مودم توسط خودش به وجود آمده باشد. این ایراد اغلب برای مودمهایی که با اسم پیش فرض کارخانه کار میکنند، به وجود میآید. برای حل این موضوع میتوانید مراحل زیر را طی کنید:
- از طریق یک کابل LAN کامپیوتر را به مودم وصل کنید.
- تنظیمات مودم را مطابق تنظیمات اعلام شده شرکت سازنده انجام دهید.
- نام پیش فرض کارخانه مودم را تغییر دهید.
- رمز شبکه را تغییر دهید.
چرا به وای فای وصل میشویم ولی اینترنت کار نمی کند؟
وصل نشدن به اینترنت دلایل مختلفی دارد. چنانچه شبکه WiFi مشکلی ندارد ولی اینترنت کار نمیکند میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- مودم را خاموش کرده و کابل تلفن را که به اسپلیتر و مودم وصل شده، خارج و دوباره وصل کنید.
- مودم را روشن کرده و وضعیت اینترنت را بررسی کنید.
- در صورتیکه مشکل برطرف نشد، کامپیوتر را به وسیله سیم به مودم وصل کنید.
- از طریق پنل مدیریت مودم، اطلاعات اینترنت را بررسی و مودم را ریستارت کنید.
- اگر مشکلی از طریق کامپیوتر نیز برطرف نشد باید با شرکت ارائه دهنده اینترنت تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید.
این مورد در محلهای عمومی مثل رستوران، مرکز خرید و … نیز بسیار مشاهده میشود. یعنی شبکه وای فای در دسترس است ولی بعد از وصل شدن به آن از اینترنت خبری نیست. برای مطمئن شدن از موضوع میتوانید در مرورگر یک سایت را جستجو کنید. در این زمان صفحهای باز میشود که برای دسترسی به اینترنت باید ترافیک خریداری کنید یا از شما اطلاعاتی میخواهد.
مودم همیشه مشکل دارد و فقط با ریستارت کردن ایراد برطرف می شود
اگر مودم شما به شکل منظم دچار ایراد میشود و تنها راه چاره آن بازگشت به تنظیمات کارخانه (ریستارت) است، به احتمال زیاد مودم دچار مشکلات سخت افزاری شده است. در این زمان بهترین گزینه استفاده از خدمات گارانتی مودم است. ولی اگر مدت گارانتی مودم شما تمام شده میتوانید آن را ریبوت کنید تا مشکل برطرف شود.
برای ریبوت کردن اغلب باید از اسکریپهای زمان بندی استفاده کنید که کاری تخصصی است. پیشنهاد میکنیم در صورتی که تجربه این کار را ندارید تعمیر مودم خود را به یک کارشناس متخصص بسپارید.
چگونه رمز وای فای فراموش شده را پیدا کنیم؟
فراموشی رمز وای فای یکی از مشکلات رایجی است که تقریبا همه با آن دست و پنجه نرم میکنند. به یاد داشته باشید برای اینکه دیگر با این مشکلات روبهرو نشوید باید در زمان تغییر رمز، آن را در محلی یادداشت کنید تا همیشه به آن دسترسی داشته باشید. ولی اگر به هر دلیلی رمز را به یاد نمیآورید باید مودم را ریستارت کنید و از طریق پنل مدیریت مودم خود، یوزر و پسورد جدید برای مودم تنظیم کنید. برای اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید مقاله «چگونه رمز عبور فراموش شده شبکه WiFi خود را پیدا کنیم؟» را مطالعه کنید.
علت وصل شدن دستگاه به وای فای اشتباهی چیست؟
مشکل دیگری که ممکن است برای هر کاربر اینترنت به وجود آید، وصل شدن دستگاه به اینترنت اشتباه است. این ایراد اغلب در زمانی رخ میدهد که از چند شبکه WiFi به صورت همزمان استفاده میکنید. در اینصورت هر شبکهای که در دسترس باشد و بیشتر آنتن داشته باشد به دستگاه شما وصل میشود.
برای حل این مشکل میتوانید به تنظیمات شبکه وارد شده و روی اسم شبکههای اضافه کلیک کرده و گزینهی فراموش کردن (Forget) را انتخاب کنید.
چرا علامت سوال میاد موقع اتصال و دو تا چراغش روشنه چراغ روشن خاموش و وایفای سومی نیست؟!؟
سلام وای فای من جدیدا اخطار وارد شبکه شوید رو میاره وصل میشم ولی اخطار علامت تعجب و سوال هم میاد شارژ داره مشکلش چیه ؟
سلام چند وقتیه که مودم دو چراغه شده و موقع اتصال هم میگه که بدون اینترنته چند وقتیه که اینطوریه با خاموش روشن کردن هم درست نمیشه
سلام من یک لپ تاب جدید خریداری کردم اما پس از وارد کردن مک آدرس و ری استارت کردن مودم باز هم اخطار عدم امکان اتصال به مودم می آید
چرا لپ تاپ به اینترنت وصل نمیشه ؟!
کوهی عزیز،
شما میتوانید برای رفع این مشکل مقاله “دلایل وصل نشدن لپ تاپ به اینترنت” را مطالعه نمایید.