مشکلات متداول لپ تاپ اپل
در این بحث قصد داریم در رابطه با مشکلات متداول لپ تاپ اپل صحبت کنیم. شاید شما هم در حین کار با این لپ تاپها با مشکلاتی مواجه شده باشید و دلیل آن را ندانید، که در این مقاله به آنها خواهیم پرداخت.
ما در دنیایی زندگی میکنیم که گوشیهای هوشمند و همچنین لپ تاپها و تبلتها همه جا حضور دارند. حتی در زندگی پیشرفته علمی امروزه، ساعتها و انواع گجتهای هوشمند نیز بخشی از زندگی افراد به شمار میرود. اما در طول تمام پیشرفتهای الکترونیکی بشر لپ تاپها به دلیل استفاده بیشتری که داشتند، همواره در حال پیشرفت و به روز شدن بودند.
لپ تاپها ویرایش عکسها، نوشتن ایمیلها، آفیسهای روزانه و حتی بسیاری از کارهای راحت مانند بازیها و یا شبکههای اجتماعی را به راحتی در اختیار کاربرانشان قرار میدهند. لپ تاپهای سبک، مدرن و شیک به راحتی قابل حمل و نقل هستند و نیازهای هر شخص را برآورده میکنند. در بین تمامی برندهای تولید کننده لپ تاپ، برخی از شهرت و کیفیت بالاتر و بهتری برخوردار هستند، که میتوان از آنها به اپل اشاره داشت.
لپ تاپهای اپل با قدرت و کارایی مناسبی که دارند قابلیت حمل و راحتی استفاده را برای کاربرانشان فراهم میکنند. تنها نمیتوان به قدرت و کارایی لپ تاپها اشاره کرد، زیرا توانایی محاسبات سنگین و تخصصی را دارند. لپ تاپهای اپل نیز در کنار مزایا و معایبی که دارند، دارای مشکلاتی نیز هستند که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم. کمپانی اپل در زمینه طراحی و ساخت قطعات و نرم افزارهای کامپیوتری فعالیت رسمی خود را در سال 1976 میلادی در کالیفرنیا شروع کرد. این شرکت با رایانههای اپل 1 و اپل 2 و اپل 3 کامپیوترهای خود را وارد بازار کرد.
لپ تاپها به خصوص لپ تاپهای برند اپل به طور کلی نیازهای گسترده ای از کاربران را برآورده میسازند اما با همه اینها برای حل بسیاری از مشکلات نرم افزاری و حتی گاهی سخت افزاری، باید راه کارهای برطرف کردن آن را شناخت و به کار گرفت. اپل یکی از برندهایی است که جدیدترین لپ تاپهای دنیا را طراحی میکند، ولی اختلالاتی که در این دستگاهها مشاهده میشود را در ادامه خواهیم دید.
چگونه به عیب یابی یک لپ تاپ اپل بپردازیم؟
گاهی اوقات یافتن یکی از مشکلات متداول لپ تاپ اپل کار ساده ای است. از طریق تجزیه و تحلیل مشکلات پیش آمده میتوانید چند قدم به رفع آن نزدیک شوید. هنگامی که یک پیام خطا در لپ تاپ خود مشاهده میکنید هرگز از آن به راحتی نگذرید. میتوانید متن پیام خطا را در گوگل سرچ کنید و به بررسی آن بپردازید. میتوانید با توجه به متن خطا به واحد مربوطه در بخش نرم افزاری رفته و همه پارامترهایش را از ابتدا بررسی کنید تا فعال باشند. مرحله بعدی این است که از صحت عملکرد نرم افزاریی که دچار نقصان شده است اطمینان حاصل کنید.
بررسی کنید که نرم افزار همواره درست کار میکند و مشکلی ندارد. به عنوان مثال تمامی لوازم جانبی که به آن مشکل مربوط میشود را کنترل کنید تا متوجه شوید که دقیقا کدام بخش درست عمل نمیکند. بعد از این بررسیها فضای دیسک را کنترل کنید. یکی از مشکلات متداول لپ تاپ اپل مربوط به کمبود فضای دیسک است. در صورتی که فضای کافی برای شما وجود نداشته باشد خطاهای بسیاری رخ میدهد. همواره سعی کنید که 10 % از کل فضای دیسک را آزاد داشته باشید.
فعالیت مانیتور لپ تاپ را به خوبی کنترل کنید. اگر مانیتور به درستی کار نکند شما از بسیاری مشکلات بیخبر میمانید. بسیاری از مشکلات متداول لپ تاپ اپل از همین نکات بسیار ساده و سطحی سرچشمه میگیرند و میتوانید با کنترل و بررسی آنها را برطرف کنید.
کلیدهای اپل را بشناسیم
کسانی که از لپ تاپهای اپل استفاده میکنند به خوبی میدانند که کلید Command یکی از اجزای بسیار مهم و اصلی در این برند از لپ تاپها است. این کلید ترکیبی از Ctrl است که با سایر کلیدهای موجود در این لپ تاپ عملکردهای بسیار مختلفی را انجام میدهد. بنابراین باید ترکیب Command را با دیگر دکمهها بدانید تا بتوانید بسیاری از کارها را به راحتی انجام دهید. همچنین کلید Option نیز در لپ تاپ اپل عملکرد Alt را انجام میدهد که با بسیاری از کلیدهای دیگر، به صورت ترکیبی کارهای متفاوتی را انجام میدهد. کلید بعدی Return است که در کامپیوترهای معمولی همان دکمه اینتر Enter است.
کنترل فضای دیسک
برای آن که مطمئن شوید که فضای کافی روی دیسک شما وجود دارد و شما دچار یکی از مشکلات متداول لپ تاپ اپل نشدهاید چند راهکار ساده وجود دارد. در برنامههای کاربردی گزینه Disk Utility را انتخاب کنید تا ببینید که دیسک شما مشکلی دارد یا خیر. برای رسیدن سریع تر به این گزینه میتوانید از MAC OS X EI Caption در سیستم عامل لپ تاپ خود استفاده کنید. این گزینه قادر به تشخیص مشکلات شما در لپ تاپ اپل است. پس از اجرای این گزینه لپ تاپ خود را خاموش کنید. به محض این که دستگاه را مجدد روشن کردید، دکمه Shift را نگه دارید. این دکمه را زمانی که لوگوی اپل مشاهده شد بزنید.
به این ترتیب شما وارد Recover HD در Drive Start Up میشوید. در آن جا میتوانید حجم اشغال شده فضای دیسک را به درستی ببینید. به این ترتیب اگر فضای کافی در اختیارتان بود میتوانید به کار ذخیره سازی بپردازید، در غیر این صورت به فایلهای اضافی را پاکسازی کرده تا مشکلات جدید گریبان گیرتان نشود.
هنگ کردن لپ تاپ اپل را چگونه برطرف کنیم؟
یکی از مشکلات متداول لپ تاپ اپل هنگ کردن این وسیله است. زمانی که در یک برنامه نرم افزاری مشغول کار کردن هستید، دچار مشکل میشوید و دستگاه هنگ کرده و دیگر هیچ عملکردی ندارد. برای خارج شدن از این وضعیت میتوانید از آیکون APPLE گزینه Force Quit را انتخاب کنید. این کار سبب میشود که دکمههای صفحه کلید شما مجدد کار کنند و از آن وضعیت فریز شده خارج شوید. البته یک راه کار ساده دیگر این است که دکمههای Shift و Command را نیز باهم نگه دارید.
راه حل متصل نشدن به WI-FI
یکی دیگر از مشکلات متداول لپ تاپ اپل، قطع شدن اینترنت و یا بهتر است بگوییم متصل نشدن به WI-FI است. در صورتی که لپ تاپ شما نمیتواند مودم را شناسایی کند و امکان اتصال به WI-FI را ندارد، روی آیکون WI-FI که در نوار منو وجود دارد کلیک کنید و با وارد کردن گذرواژه دوباره به شبکه اینترنتی خود وارد شده و از اینترنت استفاده کنید. فراموش نکنید گاهی تنها با یک مرتبه بازخوانی مجدد گذرواژه میتوانید اتصال WI-FI را راه اندازی کنید.
نسخه پشتیبان
همیشه یک نسخه پشتیبان از لپ تاپ خود تهیه کنید تا با مشکلات متداول لپ تاپ اپل مواجه نشوید. نرم افزارهایی مانند Mac Backup Software به شما کمک میکنند که یک روش پشتیبان گیری صحیح را به کار گیرید و نسخه پشتیبان صحیحی داشته باشید. در صورتی که دچار مشکلی در سیستم لپ تاپ خود شدید نیز به کمک Safe Boot میتوانید مجدد لپ تاپ خود را راه اندازی کرده و به رفع مشکل بپردازید. ولی در بسیاری از مواقع از بین رفتن اطلاعات حتمی است و باید پشتیبان گیری را قبل از این اتفاق در نظر گرفته باشید.
تنظیم مجدد SMC
همان طور که میدانید SMC یک کنترل کننده بسیار قوی از توابع سخت افزاری در لپ تاپهای اپل است که مدیریت حالت خواب مدیریت حرارتی و نحوه استفاده از دکمه پاور را تحت کنترل خود قرار میدهد. در بسیاری از لپ تاپهای اپل که در هنگام روشن شدن و یا خاموش شدن دچار مشکل هستند به کمک این واحد میتوان این مشکل را برطرف کرد و به طور کلی بسیاری از مشکلات متداول لپ تاپ اپل از این قسمت سرچشمه میگیرد.
فرآیند عملکرد لپ تاپ قابل پیش بینی است. به نحوی که بعد از فشار دادن دکمه پاور درایوها راه اندازی شده و یک صفحه آبی مشاهده میشود و اگر همه چیز خوب پیش رود دستگاه روشن شده و دسکتاپ نیز روشن میشود. در صورتی که لپ تاپ اپل خود را روشن کنید و روی صفحه خاکستری توقف ایجاد شود به این معنا است که لپ تاپ در حال بارگذاری تمامی فایلهای راه انداز است. بنابراین در صورتی که هنگام لود شدن با مشکل برخورد کردید باید به بررسی فایلهای اجرایی و سیستمی بپردازید تا در این مورد مشکلی نداشته باشید.
در صورت بروز مشکل برای دستگاه اپل خود، پیشنهاد میکنیم با یک کارشناس متخصص در این زمینه مشورت کنید. در حال حاضر سامانه آچارباز، آماده ارائه خدمت به مشتریان خود است. مشکلات لپ تاپ اپل خود را از طریق سایت و یا اپلیکیشن آچارباز ثبت کنید تا پشتیبان با شما تماس گرفته و در اولین فرصت کارشناس مجرب به محل درخواستی اعزام شود.
منابع:
theverge.com
theguardian.com
macworld.co.uk
cnet.com
lifewire.com