
مادربورد ستون فقرات یک کامپیوتر است و قطعات مختلف حیاتی مانند پروسسور، رم و … روی آن نگهداری میشود و یک کانکتور برای ارتباط با سایر دستگاههای جانبی فراهم میکند.
ارتقاء قطعات داخلی کامپیوتر همیشه یک راهحل مناسب برای کندی برنامهها یا ناسازگاری نرمافزار به دلیل فقدان منابع است. اگر شما احتیاج به کارت گرافیک پیشرفته جهت کار بار نرمافزارهای ویرایش تصویر دارید، ارتقاء آن بهترین راهحل است. حال برای ارتقاء باید نوع شکافهای روی مادربرد و چگونگی جایگزین کردن قطعات را بدانید تا قطعات در جای خود، به صورت درستی قرار بگیرند که در این مقاله قصد داریم انواع اسلات مادربورد را معرفی کنیم تا شما بتوانید با خیالی آسوده قطعات کامپیوترتان را تعویض و نسبت به تعمیر لپ تاپ اقدام کنید. در ادامه با ما همراه باشید.
اسلات چیست؟ اسلات در کامپیوتر چیست؟
اگر به مادربورد کامپیوتر و لپ تاپ خود نگاهی بیاندازید، متوجه وجود چندین شیار روی آن هستید که میتوان چیزی را داخل آنها جای داد. به شیارهایی که روی مادربرد قرار دارند و میتوان کارتهای جانبی مانند رم، کارت گرافیک، سی پی یو و … را داخل آنها نصب کرد، اسلات میگویند.
انواع اسلاتهای مادربرد
۱- اسلات سی پی یو
سی پی یو در حقیقت مغز کامپیوتر است چرا که سخت افزاری است که دستورالعملهای نرم افزار را به وسیله محاسبات ریاضی، فرمانهای ورودی/خروجی و منطقی انجام میدهد. اسلات CPU (که سوکت سی پی یو نیز نامیده میشود) جایی است که پروسسور روی مادربرد کامپیوتر قرار میگیرد.
برای تعویض سی پی یو شما باید سوکت را به وسیله بلند کردن زبانه کوچکی که کنار سوکت قرار دارد باز کنید، سپس به آرامی CPU را بیرون آورید و با CPU جدید جایگزین کنید.

۲- اسلات رم
حافظه رم، یک سختافزار ذخیره دیتا روی مادربرد کامپیوتر شماست. جالب است بدانید هنگامی که کامپیوتر خاموش است، رم نمیتواند دیتا را درون خود حفظ کند و باید برنامهها روی یک هارد درایو یا روی یک حافظه دیگر ذخیره شوند. در کل رم میتواند محاسبه کند که چند برنامه در یک لحظه میتواند شروع به کار کند.
گفتنیست که کامپیوترها نمیتوانند بدون رم کار کنند و هرچقدر رم سیستم شما ارتقاء پیدا کند، سیستم، نیز عملکرد بهتری خواهد داشت. این را هم بدانید که حافظهای که استفاده میکنید از نظر نوع و سرعت باید طوری باشد که مادربورد شما آن را پشتیبانی کند.

۳- اسلات PCI
اتصال قطعات جانبی که به طور مخفف PCI نامیده میشود، یک شکاف برای گسترش کارتهای جانبی است. بیشتر کامپیوترهای دسکتاپ دارای چندین شکافPCI هستند.
اسلاتهای PCI برای کارتهای گوناگونی مثل مودم، کارتهای شبکه، تیونرهای تلویزیون، تیونرهای رادیو، کارتهای صدا و تصویر کاربرد دارد. گرچه امروزه بسیاری از کامپیوترها به طور پیشفرض از این کارتها پشتیبانی میکنند.

۴- اسلات PCI Express
اسلات PCI Express همانند اسلات PCI برای کارتهای توسعه بکار میرود. PCI Express اجازه میدهد تا دیتا با سرعت بالاتری نسبت به PCI انتقال پیدا کند.
PCI Express جایگزین پورت AGP شدهاست که در بیشتر کامپیوترها اسلات اصلی برای کارت گرافیک است. بیشتر برنامههای جدید از قبیل Adobes popular photo و ویرایشگر تصویر وابستگی بیشتری به کارت گرافیک پیشرفته برای پردازش دیتا دارند. پس ارتقاء کارت گرافیک میتواند به شدت کارایی سیستم شما را بهتر کند.

انواع اسلات کارت گرافیک؛ سوکتهای کار گرافیک
- PCI
- AGP
- PCI Express
- SLI
- CrossfireX
- PCIe
برخی از مادربردها این امکان را به شما میدهند تا بیش از یک کارت گرافیک رو روی آنها نصب کنید. با وجود این اسلاتها؛ عملکرد کامپیوتر شما افزایش خواهد یافت. البته ناگفته نماند که شما باید از کارتهای گرافیک یکسانی استفاده کنید.اسلاتهای SLI و Crossfirex از جمله این اسلاتها هستند.
تعمیر اسلات رم مادربورد؛ رفع مشکل اسلات رم مادربورد
تعمیر تمامی قطعات کامپیوتری به دانش، مهارت و تخصص نیاز دارد. قطعه مادربورد هم از بخشهای ظریف و حساسی تشکیل شده که کوچکترین بی دقتی میتواند دستگاه را دچار مشکل کند. تعمیر اسلات مادربورد را باید به تعمیرکار متخصص سخت افزار بسپارید تا به خوبی از پس آن برآید. تحت هیچ شرایطی خودتان برای تعمیر قطعات و اسلاتهای مادربورد اقدام نکنید.
دسته بندی انواع مادربرد
به صورت عمومی ۴ نوع مادربورد در کامپیوترهای رومیزی طراحی شدهاند که عبارتند از:
۱- مادربورد E-ATX
اگر به دنبال یک سیستم حرفهای هستید که بتوانید انواع قطعات قدرتمند را روی آن نصب کنید، بهترین انتخاب یک مادربورد E-ATX است. این مادربورد ابعاد بزرگی دارد و نسبت به مدلهای دیگر، از تعداد اسلاتهای بیشتری برخوردار است. درنتیجه برای این نوع مادربورد، باید یک کیس Full-Tower در اختیار داشته باشید.
۲- مادربورد ATX
مادربرد ATX قابلیتهایی بالایی دارد اما در مقابل E-ATX از اسلاتها کمتری پشتیبانی میکند. اما برای انجام کارهای حرفهای مناسب است. وجود یک کیس Mid-Tower برای این مادربورد کافی است. اما اگر فضای کمی برای نگهداری کیس داریدف این نوع مادربورد برای شما مناسبتر است.

۳- مادربورد Mini-ITX
اگر به دنبال مادربوردی هستید که فضای کمی اشغال کند و در مقابل تمام قابلیتهای لازم را داشته باشد، گزینه مناسب برای شما مادربرد Mini-ITX است. تنها تفاوت این نوع مادربورد با انواع دیگر، در تعداد سوکتهایی است که داخل آن طراحی شده است. در واقع به دلیل کوچکتر بودن، تعداد سوکتها هم محدودتر است.
این مادربورد دارای ۴ عدد پورت ساتا، یک پورت PCI-E و ۲ اسلات DMM است.
۴- مادربورد Micro-ATX
این مادربورد در مدلهای متنوعی تولید شدهاست. Micro-ATX دارای ۲ یا ۴ اسلات DIMM، یک تا ۳ اسلات PCI-E و قابلیتهایی از جمله VRM و … است.
Micro-ATX ابعاد خیلی بزرگی ندارد. در واقع این محصول از مادربردهای Mini-ITX بزرگتر و از مادربردهای ATX هم کوچکتر است. اما با قابلیتهایی که دارد، تمامی نیازهای شما را برآورده کند.
بحث تعمیرات کامپیوتر بسیار پیچیده است و برای اینکه بتوانید مشکل دستگاه خود را بفهمید، باید دانش و مهارت خود را افزایش دهید. کارهایی مثل کالیبره کردن باتری لپ تاپ، تمیز کردن کیس، تمیز کردن کیبورد لپ تاپ و کارهایی از این قبیل را میتوان به سادگی انجام داد. اما برای تعویض قطعات مادربورد و تعمیر و تعویض اسلات مادربورد باید از یک تعمیرکار متخصص کمک بگیرید.
منبع: chron.com
فرق مادربردی که چهار اسلات رم داره با مادر بردی که دو تا داره چیست
باسلام
علیرضای عزیز، از اسلاتهای مادربرد برای ارتقا حافظه سیستم استفاده میشود. پیشنهاد میکنیم اگر قصد خرید دارید یک مادربرد ۴ اسلات تهید کنید تا در آینده دوباره برای ارتقا سیستم خود، مجبور به خرید نشوید.
برای کدام یک از اجزای زیر در پشت کیس کامپیوتر یک slot تعبیه نشده است؟
۱)Cpu
۲)modem
۳)video card
۴) Network card
ممنون میشم جواب بدین
باسلام
نگین عزیز، از اسلات پیسیآی (PCI)، برای اتصال کارتهای صدا، مودم، تلوزیون، شبکه و… استفاده میشود. ولی اسلاتی برای پردازنده Cpu نداریم.
ممنون که برای هر مطلب عکس مرتبط هم گذاشتین