دوربین مداربسته

دوربین مدار بسته AHD چیست و چه کاربردی دارد؟

دوربین مدار بسته AHD چیست؟

اگر به‌دنبال راهی ساده و مقرون‌به‌صرفه برای افزایش امنیت محل کار یا زندگی خود هستید، دوربین‌های مداربسته AHD می‌توانند گزینه بسیار مناسبی برای شما باشند. این دوربین‌ها تصاویری باکیفیت و رزولوشن بسیار بالا را ضبط می‌کنند؛ از طرفی نصب آسان و قیمت مناسب هم دارند که محبوبیت و کارایی این دوربین‌ها را دوچندان کرده‌است. اگر چندان با این گروه از دوربین مداربسته آشنایی ندارید و می‌خواهید بدانید که دوربین مدار بسته AHD چیست، حتما این مطلب آچارباز را تا انتها مطالعه کنید تا با انواع مختلف دوربین مدار بسته AHD ، اجزا و مزایای این دوربین‌ها آشنا شوید.

دوربین مدار بسته AHD چیست؟

دوربین مداربسته ای اچ دی (AHD) مخفف عبارت Analog High Definition Security Camera و به‌معنای دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن بالا است. این دوربین‌ها نسل جدیدی از دوربین‌های مداربسته آنالوگ به ‌حساب می‌آیند که کیفیت تصویر بسیار بالایی نسبت به دوربین‌های آنالوگ قدیمی دارند.

دوربین‌های AHD قادر به تولید تصاویر با کیفیت P1080، 2 مگاپیکسل و حتی بالاتر هستند. دوربین‌های AHD برای انتقال تصویر از همان کابل‌های کواکسیال هم‌محور RG59 دوربین‌های آنالوگ قدیمی، استفاده می‌کنند. این امر باعث می‌شود که نصب و راه‌اندازی دوربین‌های AHD بسیار ساده و کم‌هزینه باشد.

اجزای دوربین مدار بسته AHD چیست؟

دوربین مداربسته ای اچ دی از اجزای مختلفی تشکیل شده‌است که هر کدام نقش مهمی در عملکرد دوربین ایفا می‌کنند. در ادامه به بررسی اجزای اصلی این دوربین‌های مداربسته می‌پردازیم:

  • لنز: لنزهای دوربین مداربسته ای اچ دی در انواع مختلفی مانند لنز ثابت، لنز متغیر و لنز مادون قرمز تولید می‌شوند.
  • سنسور تصویر: سنسور تصویر دوربین مداربسته ای اچ دی، وظیفه دریافت نور و تبدیل آن به سیگنال‌های الکتریکی را بر عهده دارد و در انواع مختلفی مانند CCD و CMOS تولید می‌شود.
  • پردازنده تصویر: پردازنده تصویر دوربین مداربسته ای اچ دی، وظیفه پردازش سیگنال‌های الکتریکی دریافت‌شده از سنسور تصویر را بر عهده دارد.
  • مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC): مبدل آنالوگ به دیجیتال (ADC)، وظیفه تبدیل سیگنال‌های آنالوگ دریافت‌شده از سنسور تصویر به سیگنال‌های دیجیتال را بر عهده دارد.
  • رابط خروجی: رابط خروجی دوربین مداربسته ای اچ دی، وظیفه انتقال سیگنال‌های دیجیتال خروجی از پردازنده تصویر را بر عهده دارد.

این دوربین‌ها از نظر شکل و کاربرد دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه مطلب آن‌ها را با جزئیات بیشتری معرفی می‌کنیم.

معرفی دوربین مداربسته AHD و اجزای آن
دوربین‌های AHD به‌خاطر قیمت مناسب و رزولوشن بالای تصویر، در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ محبوبیت بیشتری دارند.

کاربرد دوربین AHD چیست؟

دوربین‌های مداربسته AHD در مقایسه با دوربین‌های آنالوگ از نظر بالابودن کیفیت تصویر، قیمت مناسب و نصب و راه‌اندازی آسان، محبوبیت بیشتری دارند. این مسئله موجب شده‌است که از این دوربین برای تامین امنیت محیط‌های  مختلف، استفاده شود. دیگر کاربردهای دوربین AHD عبارتند از:

  • نظارت بر اماکن عمومی مانند خیابان‌ها، پارکینگ‌ها، مراکز خرید و…
  • نظارت بر اماکن تجاری و صنعتی مانند فروشگاه‌ها، ادارات، کارخانه‌ها و…
  • نظارت بر اماکن مسکونی
  • نظارت بر محیط‌های حساس مانند بانک‌ها، مراکز نظامی و…
پیشنهاد مطالعه

انواع دوربین مداربسته AHD از نظر شکل ظاهری

از نظر شکل ظاهری، دوربین‌های مداربسته AHD را می‌توانیم به دسته‌‌های زیر تقسیم کنیم:

  • دوربین دام AHD: دوربین‌های دام AHD ظاهری گنبدی‌شکل دارند و برای محیط‌های سرپوشیده استفاده می‌شوند. دوربین‌های دام AHD از قیمت مناسبی برخوردار هستند و نصب و راه‌اندازی آن‌ها آسان است.
  • دوربین بولت AHD: این دوربین‌ها بدنه‌ای استوانه‌ای شکل دارند و برای فضاهای سرباز مناسب هستند. دوربین‌های بولت AHD از فلز ساخته می‌شوند و به همین دلیل، مقاومت بالایی در برابر شرایط بد آب‌وهوایی از خود نشان می‌دهند.
  • دوربین اسپید دام AHD: دوربین اسپید دام AHD ترکیبی از دوربین دام و بولت هستند و قابلیت چرخش دارند. دوربین‌های اسپید دام AHD برای نظارت گسترده و کنترل تردد مناسب هستند.
  • دوربین چشم ماهی AHD: این دوربین‌ها به لنزهای واید مجهز هستند و به همین دلیل، زاویه دیدی بسیار گسترده ایجاد می‌کنند. می‌توانید از دوربین‌های چشم ماهی AHD برای نظارت بر محیط‌های بزرگ استفاده کنید.
  • دوربین مینیاتوری AHD: دوربین مینیاتوری AHD اندازه‌ای بسیار کوچک دارند و به‌عنوان دوربین مخفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. دوربین‌های مینیاتوری AHD  برای نظارت بر محیط‌های حساس مانند بانک‌ها و مراکز امنیتی کاربرد دارند.
دوربین مینیاتوری AHD
ابعاد کوچکی دارد و برای مخفی کردن پیشنهاد می‌شود.

انواع دوربین مداربسته ای اچ دی از نظر کاربرد

حال که دانستیم دوربین مدار بسته AHD چیست و انواع آن از نظر شکل ظاهری کدام‌اند، بد نیست که این دوربین‌ها را از نظر کاربرد نیز مورد بررسی قرار دهیم. از این نظر، دوربین‌های AHD را می‌توانیم به‌صورت زیر دسته‌بندی کنیم:

دوربین مداربسته AHD حرارتی

دوربین مداربسته AHD حرارتی، برای نظارت بر محیط‌های تاریک و بدون نور مناسب است. این دوربین‌ها از امواج مادون قرمز برای تولید تصاویر استفاده می‌کنند و از آنجایی که به قابلیت تشخیص حرارت مجهز هستند، می‌توانند تصاویر اجسام را با توجه به گرما و حرارتشان ثبت کنند.

دوربین مداربسته AHD ضد آب

دوربین مداربسته AHD ضد آب، برای نظارت بر محیط‌هایی که در معرض شرایط آب‌وهوایی بد قرار دارند، پیشنهاد می‌شود. این دوربین‌ها بدنه‌ای مقاوم در برابر آب و گردوغبار دارند و به همین دلیل، نسبت به سایر دوربین‌های AHD، گران‌تر هستند.

دوربین مداربسته AHD دید در شب

دوربین مداربسته AHD دید در شب، برای نظارت بر محیط‌های کم نور مناسب است. این دوربین‌ها نیز از نور مادون قرمز برای تولید تصاویر در محیط‌های کم‌نور استفاده می‌کنند.

دوربین مداربسته AHD دید در شب
دوربین‌های مداربسته AHD قابلیت فیلم‌برداری از محیط در فضای بدون نور و تاریک را دارند.

کیفیت دوربین مداربسته AHD

فناوری AHD یک فناوری جدید است که امکان انتقال سیگنال ویدئویی با کیفیت بالا (تا 500 متر) در خط انتقال آنالوگ موجود را فراهم می‌کند. این فناوری با جداسازی سیگنال Y/C و فیلتر شبیه‌سازی پیشرفته، نویز رنگ را در ناحیه فرکانس بالا کاهش می‌دهد و کیفیت تصویر را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل، حتی در مقایسه با دوربین‌های بسیار باکیفیت نیز دوربین‌های AHD کیفیت تصویر بسیاری بالاتر دارند و بیشترین وضوح تصاویر این دوربین‌ها،  معادل سطح HD 1080 شبکه کامل است. از نظر فرمت و رزولوشن نیز، AHD دارای سه فرمت مختلف زیر است:

  • فرمت AHD08: وضوح تصویر بین 960H  و 720P، حداکثر تا 800TVL
  • فرمت AHD10: وضوح تصویر برابر با دوربین  IP 720P
  • فرمت AHD20: وضوح تصویر تا 1080P

مزایای دوربین مدار بسته AHD چیست؟

در سال‌های اخیر، استقبال از دوربین‌های AHD به‌حدی بوده‌است که دوربین‌های آنالوگ به‌طور کامل کنار گذاشته شده‌اند. علیت اصلی، مزیت‌های زیادی این دسته از دوربین‌های مداربسته است. در ادامه مزایای دوربین مداربسته AHD را به شما معرفی می‌کنیم:

  • دوربین‌های مداربسته AHD قادر به تولید تصاویر با کیفیت بالا هستند و رزولوشن تصاویر آن‌ها می‌تواند تا 5 مگاپیکسل نیز برسد.
  • دوربین‌های مداربسته AHD نسبت به دوربین‌های مداربسته تحت شبکه (IP) قیمت مناسب‌تری دارند.
  • نصب و راه‌اندازی دوربین‌های AHD به دلیل استفاده از کابل کواکسیال بسیار ساده و کم‌هزینه است.
  • دوربین‌های AHD تصویر را به‌صورت زنده و بدون هیچ تغییری منتقل می‌کنند.
  • این دوربین‌ها به‌راحتی با سایر دستگاه‌هایی که فناوری یکسانی دارند، کار می‌کنند.
  • پشتیبانی از منوی OSD نیز از جمله قابلیت‌های این دوربین است.
بررسی مزایای دوربین مداربسته AHD
نصب آسان، قیمت مناسب و کیفیت بالا، مهم‌ترین مزیت‌های دوربین مداربسته AHD هستند.
پیشنهاد مطالعه

کابل مورد استفاده دوربین مدار بسته AHD چیست؟

دوربین‌های مداربسته AHD از کابل‌های کواکسیال هم‌محور RG59 برای انتقال تصویر استفاده می‌کنند. این کابل‌ها در مقایسه با سایر کابل‌ها مانند کابل‌های شبکه (UTP) و کابل‌های فیبر نوری ارزان‌تر هستند. این مسئله، موجب شده‌است که هزینه نصب و راه‌اندازی دوربین‌های AHD کاهش پیدا کند. به‌علاوه، کابل‌های کواکسیال هم‌محور RG59  می‌توانند تا مسافت‌های طولانی تصاویر را بدون افت کیفیت منتقل کنند.

قیمت دوربین‌های مداربسته AHD چقدر است؟

فاکتورهای متعددی روی قیمت دوربین‌های مداربسته AHD تاثیرگذار هستند و بدون اطلاع از این موارد، نمی‌توانیم رقم دقیقی را برای خرید این دسته از دوربین‌های مداربسته اعلام کرد. از جمله این فاکتورها، می‌توانیم موارد زیر را نام ببریم:

  • رزولوشن: رزولوشن بالاتر به‌معنای ثبت تصاویری با جزئیات بیشتر است و قیمت دوربین مداربسته AHD  را افزایش می‌دهد.
  • نوع لنز: قیمت لنزهای ثابت از لنزهای متغیر کمتر است.
  • نوع سنسور تصویر: سنسورهای CCD قیمت بالاتری نسبت به سنسورهای CMOS دارند.
  • برد دید در شب: برد دید در شب دقیق‌تر قیمت دوربین مداربسته AHD را افزایش می‌دهد.
  • سایر امکانات: امکانات اضافی مانند ضبط صدا، دید در شب، چرخش دوربین و … قیمت دوربین مداربسته AHD  را افزایش می‌دهند.

دوربین‌های مداربسته AHD، ضامن امنیت شما هستند!

دوربین‌های مداربسته AHD به دوربین‌هایی با کیفیت و رزولوشن بالا گفته می‌شود که از کابل‌های کواکسیال برای ضبط و انتقال تصاویر استفاده می‌کنند. این دسته از دوربین‌ها به‌خاطر قیمت مناسب و رزولوشن بالا، برای استفاده در فضاهای کوچک و متوسط تا بزرگ و حساس مانند منازل، فروشگاه‌ها، اداره‌ها یا بانک و… پیشنهاد می‌شوند. در این مطلب آچارباز، سعی کردیم به سوال دوربین مداربسته AHD چیست پاسخ دهیم و اطلاعات کاربردی درباره این دوربین‌ها در اختیارتان قرار دهیم. اگر در رابطه با خرید و استفاده از دوربین‌های AHD سوالی دارید، حتما آن‌ها را در بخش نظرات مطرح کنید تا در اسرع وقت به آن‌ها پاسخ دهیم.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا