
از گذشته تاکنون چای، یکی از پرطرفدارترین نوشیدنیهای گرم بین ایرانیان بوده است. در گذشته رایجترین روش دم کردن چای استفاده از سماور بود، اما امروزه یکی از سریعترین و آسانترین روش دم کردن چای را میتوان کمک گرفتن از چای ساز نامید. چای ساز بیشتر در مواقعی که برای دم کردن چای عجله دارید مورد استفاده قرار میگیرد، چرا که در کمترین زمان ممکن این کار را انجام میدهد. در این مقاله قصد داریم شما را به صورت کامل با تفاوت سماور برقی و چای ساز آشنا کنیم، با آچارباز همراه باشید.
اما اگر در حین کار با چای ساز یا سماور برقی دستگاهتان ایراد پیدا کرد، میتوانید برای تعمیر چای ساز یا تعمیر سماور برقی از کارشناسان آچارباز کمک بگیرید.
- آشنایی با چای ساز و کارکرد آن
- انواع چای ساز
- آشنایی با سماور برقی و کارکرد آن
- تفاوت سماور برقی و چای ساز
آشنایی با چای ساز و کارکرد آن
چای ساز به نوعی از وسایل برقیها گفته میشود، که وظیفه گرم نگه داشتن یا دم کردن چای را به عهده دارد.
به صورت کلی چای ساز از دو بخش تشکیل شده است.
- کتری جهت آماده کردن آب جوش
- قوری جهت دم کردن چای
در ساختار داخلی کتری یک المنت وجود دارد که پس از فشردن دکمه راه اندازی دستگاه، شروع به گرم کردن آب میکند. پس از جوشیدن آب نیز به صورت خودکار خاموش میشود، خاموش شدن خودکار المنت کتری به وسیله مدار کنترلی انجام میشود.
پس از جوشیدن آب، درون محفظه قوری چای خشک ریخته و سپس آب جوش درون کتری را درون قوری بریزید و آن را در جایگاه خود قرار میدهید. اکنون المنت زیر قوری را به کمک دکمه روی دستگاه روشن کنید تا به آرامی چای شما دم کشیده و آماده شود.
انواع چای ساز:
چای ساز استند دار
این نوع چای ساز از سه قسمت تشکیل شده است؛ کتری، قوری و استند زیر آنها، که طرفداران زیادی دارند.
المنت درون استند قرار دارد که با جریان برق کار میکند، باعث جوشیدن آب درون کتری و دم کردن چای درون قوری خواهد شد.

چای ساز بدون قوری
این نوع چای ساز فقط دارای یک محفظه جهت دم کردن چای است. یعنی پس از جوشیدن آب درون کتری باید چای خشک را درون آن ریخته و اجازه دهید، چای شما دم بکشد.
این نوع چای ساز طرفدار زیادی ندارد و زیاد از آن استقبال نشده است. زیرا با این روش دم کردن، چای اغلب مزه خوب و مقبولی ندارد.

چای ساز دم آور
این مدل چای ساز شبیه به سماور است، کتری به کمک المنتی که زیر آن است گرم شده و قوری روی کتری قرار دارد؛ چای به واسطه بخار آب کتری دم میکشد.
این نوع چای ساز طرفداران زیادی دارد، چراکه طعم چای دم شده به وسیله این نوع چای ساز شبیه به سماور برقی و گازی است.

آشنایی با سماور برقی و کارکرد آن
یکی از قدیمیترین ابزار دم کردن چای، سماور است؛ در گذشته از سماورهای زغالی، نفتی و … استفاده میشد، ولی امروزه از سماورهای برقی و گازی استفاده میشود.
سماورها از جنسهای مختلفی مثل: مس، طلا، برنج، نقره، استیل و … در سایزهای مختلف ساخته میشوند.
سماورهای برقی به وسیله یک المنت که زیر آنها قرار دارد آب را گرم میکنند. از طرفی پس از جوشیده شدن آب و درست کردن چای، قوری روی آن قرار گرفته و با برخورد بخار آب و گرمایش سماور با قوری، چای دم میکشد.
تفاوت سماور گازی و سماور برقی در این است، که به جای المنت زیر سماور، شعلهای وجود دارد که به وسیله گاز روشن شده و آب را گرم میکند.
از نظر سرعت عمل چای ساز حرف اول را میزند و در صورتیکه در زمان کوتاهی قصد درست کردن چای داشتید بهترین پیشنهاد چای ساز است.

تفاوت سماور برقی و چای ساز
در این بخش از مقاله قصد داریم شما را با تفاوت سماور برقی و چای ساز آشنا کنیم، با ما همراه باشید.
ظرفیت سماور برقی و چای ساز چه فرقی دارد؟
ظرفیت سماور برقی بیشتر از چای ساز است.
درصورتیکه مصرف روزانه آبجوش و چای شما زیاد است، بهتر است از سماور برقی استفاده کنید.
ولی اگر مصرف روزانه چای شما کم است یا کم جمعیت هستید، پیشنهاد ما به شما استفاده از چای ساز است.
در صورتیکه جشن یا مراسم دارید بهترین پیشنهاد، سماور برقی است چرا که دارای ظرفیت بالا است.
سرعت سماور برقی بهتر است یا چای ساز؟
امروز سرعت عمل یکی از امور بسیار مهم در زندگی روزمره همه انسانها است. چرا که وقت گوهر گرانبها است.
از نظر سرعت عمل چای ساز حرف اول را میزند و در صورتیکه در زمان کوتاهی قصد درست کردن چای داشتید بهترین پیشنهاد چای ساز است.
سماورها به دلیل ظرفیت بالایی که دارند مدت زمان بیشتری نسبت به چای سازها نیاز دارند تا یک چای تازه دم را برای شما آماده کنند.
به صورت کلی اگر سرعت عمل برای شما مهم است، بهتر است از چای ساز استفاده کنید.
کیفیت سماور برقی و چای ساز چه فرقی دارد؟
اما بحث اصلی ما کیفیت چای دم کشیده شده توسط چای ساز و سماور برقی است.
از لحاظ کیفیت چای آماده شده با سماور برقی دارای کیفیت مطلوبتری نسبت به چای آماده شده با چای ساز است.
علت اصلی این امر این است که آب جوشیده شده توسط سماور برقی بهتر و خوش طعم تر است، چای آماده شده هرچه بیشتر حرارت ببیند و دم بکشد خوش عطر و طعم تر خواهد شد.
مصرف انرژی چای ساز کمتر است یا سماور برقی؟
از نظر مصرف انرژی باید بگویم که چای ساز و سماور برقی هردو برق مصرف میکنند.
قبل از خرید چای ساز و سماور برقی باید به میزان مصرف برق آنها توجه کنید. در صورتی که میزان مصرف برق آنها حدود ۱۸۰ الی ۲۲۰ ولت بود آن را خریداری کنید.
اما موضوع اصلی این است که میزان مصرف کدام یک از آنها بیشتر است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که چای ساز را پس از آماده شدن چای میتوانید از برق خارج کنید و از مصرف بیهوده آن جلوگیری کنید. اما سماور برقی باید به صورت مدام به برق متصل باشد تا همیشه آب جوشیده شده داشته باشد.
همچنین چای ساز در مدت زمان کمی آب را گرم میکند در صورتیکه سماور برقی مدت زمان طولانی برای اینکار نیاز دارد. پس با توجه به همین امر متوجه خواهید شد که چای ساز انرژی کمتری نسبت به سماور برقی مصرف میکند.
آیا امکان تنظیم دما در چای ساز و سماور برقی وجود دارد؟
تنظیم دما یکی از مزیتهای چای ساز است که سماور برقی فاقد آن است.
زمانی که شما دمای چای ساز را به میزان دلخواه تنظیم میکنید، پس از رسیدن به آن دما دستگاه به صورت خودکار قطع شده و در صورت کمتر شدن دوباره راهاندازی میشود. درصورتیکه سماور برقی را خودتان باید مدام بررسی کنید و آن را خاموش و روشن کنید.

وضعیت سلامت چای در چای ساز بهتر است یا سماور برقی؟
چای سازها اغلب از جنس پلاستیک، شیشه و استیل ضد زنگ ولی سماور برقیها از جنس استیل، نقره، مس هستند.
از نظر سلامت سماورهای برقی سالم تر هستند؛ اما به صورت کلی چای سازها با جنس شیشه و استیل ضد زنگ هم مضر نیستند. اما چای سازهای پلاستیکی پس از مدتی مواد شیمیایی بدنه را درون آب پس میدهند و باعث بروز بیماریهای خاص خواهند شد.
احتمال سوختن دست در چای ساز بیشتر است یا سماور برقی؟
دستههای چای ساز اغلب عایق هستند و پس از برداشتن آنها هیچ آسیبی به دست شما وارد نمیشود. ولی این موضوع درمورد سماورهای برقی صدق نمیکند و دستههای آنها داغ میشود. در حین برداشتن آنها بسیار مراقب باشید و در صورت لزوم از دستگیره استفاده کنید.
قیمت چای ساز بیشتر است یا سماور برقی؟
بنا به دلایل گفته شده که در این مقاله مطالعه کردید، چای سازها دارای قیمت بالاتری نسبت به سماور برقیها هستند.
در صورتیکه پس از تهیه و استفاده از چای ساز، چای ساز شما دچار مشکل شد و توانایی رفع مشکل آن را نداشتید بهتر است از مراکز تخصصی عیب یابی و تعمیر چای ساز کمک بگیرید.
ارسال دیدگاه