تعویض فیلتر هود آشپزخانه + نحوه نظافت به صورت تصویری
روزانه ذرات معلق زیادی از طریق گردش هوا، کانال کولر و حتی درز در و پنجره وارد منزل میشود، ماندن این ذرات در هوای خانه در گذر زمان به سلامتی اعضای خانواده شما آسیب میزند؛ به همین دلیل است که با دستمال و مواد ضدعفونی کننده وسایل خانه را گردگیری میکنیم. اما وسیله دیگری که برای جذب این ذرات وجود دارد و بسیار قدرتمند است هود آشپزخانه است. هود آشپزخانه تمام ذرات معلق در محیط، بوها، دود، رطوبت و گرمای حاصل از آشپزی را جذب کرده و از طریق لوله خروجی به بیرون منتقل میکند، داخل هر هود یک مدل فیلتر تعبیه شده است که در واقع ذرات معلق در هوا و ذراتی را که در اثر آشپزی تولید میشوند، جذب میکند. پس فیلتر هود به سرعت آلوده شده و نیاز به نظافت یا تعویض دارد. در صورتیکه این فیلتر به موقع تعویض نشود، به خوبی این ذرات، بوها و … را به بیرون نمیکشند و حتی در بعضی مواقع از کار میافتند و شما برای رفع مشکل به تعمیر هود نیاز پیدا میکنید. در ادامه این مطلب آچارباز با ما همراه باشید تا هر آنچه باید درباره طول عمر، نحوه تمیز کردن فیلتر و تعویض فیلتر هود باید بدانید را به شما معرفی کنیم.
فهرست محتوا
چه موقع باید تعویض فیلتر هود انجام شود؟
با توجه به مکانیزم کاری هود، فیلترهای آن پس از مدتی کثیف شده و نیاز به تعویض یا نظافت دارند، اگر فیلتر هود به موقع تعویض نشود سبب کاهش قدرت مکش هود، آلودگی محیط و فشار روی موتور هود میشود و نتیجه نهایی این سه مورد کاهش طول عمر هود است.
پس باید فیلتر هود در فاصله زمانی استاندارد تعویض یا تمیز شود. برای این کار و تشخیص نوع فیلتر باید درب زیرین هود را باز کنید، به داخل هود نگاه کنید.
چه مدل فیلترهایی قابل تعویض هستند؟
به طورکلی فیلترهای الیافی و زغالی قابل تعویض هستند. پس اگر فیلتر هود الیافی بود، آن را از هود جدا و فیلتر جدید را جایگزین کنید، زیرا فیلترهای الیافی قابل شستشو نیستند و هر سه ماه یکبار باید تعویض شوند. همچنین اگر فیلتر هود شما زغالی است باید به صورت دورهای آن را با مدل جدید تعویض کنید. برای این کار کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.
- فیلترهای گریس را جدا کنید تا مسیر دسترسی به داخل دمنده باز شود.
- درب پلاستیکی روی دمنده را بردارید.
- فیلتر کربن را بردارید.
- درپوش دمنده را با مواد شوینده بشویید و خشک کنید.
- یک فیلتر زغالی جدید داخل هود بگذارید.
- درپوش را ببندید و سپس فیلترهای گریس را هم سرجای خود بگذارید.
- درب اصلی هود را ببندید.
پس از انجام این مراحل خواهید دید چقدر و قدرت هود بسیار بیشتر از قبل میشود.
نحوه تمیز کردن فیلتر هود چگونه است؟
در سالهای اخیر اکثر برندهای مطرح تولید کننده هود در ایران، روی محصولات خود فیلتر آلومینیومی نصب میکنند. فیلتر آلومینیومی با آب داغ و مواد شوینده به خوبی تمیز شده و استفاده از آن مقرون به صرفه است؛ پس در بین مردم هم طرفداران زیادی دارد، در ادامه بهترین روش نظافت فیلتر آلومینیومی هود را به شما آموزش میدهیم.
- ابتدا ظرف بزرگی را که فیلتر هود کاملاً داخل آن جا شود، در حیاط یا حمام بگذارید.
- فیلتر هود را باز کنید.
- آن را داخل ظرف بگذارید و روی آن آب داغ بریزید.
- کمی مواد شوینده رقیقشده با آب را روی فیلتر بریزید.
- بیست دقیقه صبر کنید.
6. حالا با فرچه یا اسکاچ سیمی که بافت زبری دارد، سطح فیلتر را تمیز کنید.
7. چربی و ذرات روی فیلتر جدا شده و تمیز میشود.
8 .فیلتر را آبکشی کنید.
9. آن را در معرض نور خورشید قرار دهید تا خشک شود.
10. فیلتر را روی هود نصب کرده و درب اصلی هود را ببندید.
در سالهای اخیر مواد شوینده قوی با نام شوینده نانو برای چربی زدایی به بازار عرضه شده که کار را بسیار راحتتر کرده است. پس اگر چربیها به سختی ار روی فیلتر شما پاک میشود ممکن است ناچار شوید مرحله چربی زدایی و شستشوی فیلتر هود را چند بار تکرار کنید، اما اگر فاصله بین شستشوها کمتر شود این کار راحتتر است.
طول عمر فیلتر هودها چقدر است؟
هودهای موجود در بازار سه نوع فیلتر زغالی، الیافی و آلومینیومی دارند که دارای ویژگیها و طول عمر متفاوتی هستند.
- فیلتر الیافی: قابل شستشو نیست و باید هر سه ماه تعویض شود.
- فیلتر زغالی: قابل شستشو است و بعد از دو سال استفاده باید آن را تعویض کنید.
- فیلتر آلومینیومی قابل شستشو است، هر دو ماه یکبار آن را با آب داغ و مواد شوینده تمیز کنید.
اگر فیلتر هود به موقع تعویض یا تمیز نشود تبدیل به محلی برای تجمع باکتریها خواهد شد.
با توجه به اهمیت طول عمر فیلتر هود، فیلتر آلومینیومی که یک صفحه شبکه مانند است و براحتی جدا شده و با آب گرم و مواد شوینده تمیز میشود و نیازی به تعویض ندارد، پرطرفدارتر است.
در این مطلب سعی کردیم هرآنچه که باید درباره تعویض فیلتر هود بدانید را به زبان ساده به شما آموزش دهیم.