دوربین مداربسته

معرفی تجهیزات لازم برای نصب دوربین مداربسته

معرفی تجهیزات لازم برای نصب دوربین مداربسته

نصب دوربین مداربسته امروزه به یکی از نیازهای اساسی در منازل، ادارات، فروشگاه‌ها و بسیاری از مکان‌های دیگر تبدیل شده است. این سیستم‌ها به منظور افزایش امنیت، نظارت بر فعالیت‌ها و جلوگیری از وقوع جرم مورد استفاده قرار می‌گیرند. برای راه‌اندازی یک سیستم دوربین مداربسته، به مجموعه‌ای از تجهیزات مختلف نیاز است که در بسته‌بندی دوربین مداربسته هنگام خرید آن وجود ندارد. در این مقاله، قصد داریم به بررسی تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته بپردازیم و اطلاعات جامعی در مورد هر یک از این تجهیزات ارائه دهیم.

تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته؛ معرفی و بررسی

برای نصب دوربین مداربسته و استفاده از آن به تجهیزات مختلفی نیاز داریم که باید به‌صورت جداگانه خریداری کنیم. 15 وسیله ضروری برای نصب دوربین مداربسته عبارتند از:

  1. دوربین مداربسته
  2. دستگاه ضبط و ذخیره سازی
  3. کابل‌های اتصال
  4. هارددیسک
  5. آداپتور
  6. سوئیچ
  7. فیش‌ها و اتصالات
  8. رک دوربین مداربسته
  9. میکروفون دوربین
  10. نمایشگر
  11. لنز دوربین مداربسته
  12. تجهیزات مناسب POE
  13. پروژکتور یا نورافکن مادون قرمز (IR)
  14. استریپر کابل شبکه و کواکسیال
  15. آچار پرس زن سوکت شبکه

هر یک از این تجهیزات انواع مختلفی دارند که با توجه به هدف و نیاز خود، می‌توانید مشخص کنید کدام مدل مناسب شماست. در ادامه به بررسی این تجهیزات می‌پردازیم تا شناخت کاملی نسبت به آن‌ها داشته باشید.

1. دوربین مداربسته

اولین تجهیزاتی که باید برای نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته تهیه کنید، دوربین‌ها هستند. نوع و تعداد دوربین‌ها به ابعاد مکان مورد نظر و نیاز شما بستگی دارد. دوربین‌های مداربسته با توجه نوع کارکردی که دارند، به دو دسته دوربین‌های مداربسته تحت شبکه IP و دوربین‌های آنالوگ تقسیم می‌شوند:

دوربین‌های مداربسته آنالوگ

سیگنال‌های تصویری را به صورت آنالوگ انتقال می‌دهند و برای ضبط تصاویر به دستگاه DVR نیاز است. این دوربین‌ها اغلب ارزان‌تر هستند و نصب و راه‌اندازی آن‌ها ساده‌ است. اما کیفیت تصاویر آن‌ها نسبت به دوربین‌های آی‌پی پایین‌تر است و امکانات کمتری دارند.

دوربین‌های مداربسته آی‌پی (IP)

سیگنال‌های تصویری را به صورت دیجیتال انتقال می‌دهند و برای ضبط تصاویر به دستگاه NVR یا همان سرور دوربین مداربسته نیاز است. این دوربین‌ها از کیفیت تصویر بالایی برخوردارند و دارای امکاناتی مانند زوم دیجیتال، چرخش و تغییر زاویه دید، تشخیص حرکت و … هستند. همچنین دوربین‌های آی‌پی قابلیت انتقال تصاویر به صورت زنده و از راه دور را نیز دارند. به‌طور کلی، دوربین‌های آی‌پی برای سیستم‌های امنیتی حرفه‌ای و پیچیده مناسب‌تر هستند.

در ادامه نکاتی را که هنگام خریدن دوربین مداربسته باید به آن‌ها توجه کنید را ذکر می‌کنیم:

  • ابعاد مکانی که قرار است تحت پوشش دوربین قرار بگیرد.
  • تعداد دوربین مورد نیاز برای پوشش کامل محیط
  • کیفیت دوربین‌ها و رنگی یا سیاه و سفید بودن فیلم
  • انتخاب نوع و شکل دوربین براساس محیط
مدل های مختلف دوربین مداربسته
نوع و تعداد دوربین‌هایی به ابعاد مکان مورد نظر و نیاز شما بستگی دارد.

2. دستگاه ضبط و ذخیره

پس از انتخاب دوربین‌ها، نوبت به دستگاه ضبط و پردازش فیلم‌های ثبت شده توسط دوربین مداربسته می‌رسد. این دستگاه‌ها وظیفه‌ پردازش تصاویر و ویدیوها را بر عهده دارند و با توجه به نوع دوربین، نوع دستگاه ضبط تصاویر نیز مشخص می‌شود.

به طور کلی سه مدل دستگاه DVR ، NVR و HVR برای ضبط و پردازش تصاویر وجود دارد. دستگاه DVR برای دوربین‌های آنالوگ و دستگاه NVR برای دوربین‌های تحت شبکه یا IP استفاده می‌شود و HVR ترکیبی از قابلیت‌های هر دو را در خود دارد.

دستگاه ضبط تصاویر دوربین مداربسته
دستگاه‌های ضبط تصاویر دوربین مداربسته، وظیفه‌ پردازش تصاویر و ویدیوها را بر عهده دارند.

دستگاه DVR  (Digital Video Recorder)

دستگاهDVR  یا ضبط‌کننده ویدئویی دیجیتال، سیگنال‌های آنالوگ دریافتی از دوربین‌ها را به فرمت دیجیتال تبدیل کرده و سپس آن‌ها را روی هارد دیسک داخلی یا خارجی ذخیره می‌کنند. آن‌ها اغلب دارای خروجی‌های HDMI یا VGA هستند که برای مشاهده تصاویر ضبط شده به صورت محلی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

دستگاه NVR (Network Video Recorder)

سرور دوربین مداربسته یا دستگاهضبط‌کننده ویدئویی شبکه (NVR)، سیگنال‌های دیجیتال دریافتی از دوربین‌های IP را از طریق شبکه پردازش کرده و سپس آن‌ها را روی هارد دیسک ذخیره می‌کنند. آن‌ها به‌طور معمول دارای رابط کاربری مبتنی بر وب هستند که امکان مدیریت و مشاهده تصاویر از به ‌صورت زنده و از راه دور را فراهم می‌کنند.

دستگاه HVR (Hybrid Video Recorder)

دستگاه HVR ترکیبی از قابلیت‌های DVR و NVR را در خود دارد. به عبارت ساده‌تر،  HVR قادر است هم تصاویر دوربین‌های آنالوگ و هم تصاویر دوربین‌های IP را به صورت همزمان ضبط و مدیریت کند. این ویژگی باعث می‌شود که HVR برای سیستم‌های مداربسته‌ای که ترکیبی از دوربین‌های آنالوگ و IP را دارند، بسیار مناسب باشد. این دستگاه‌ها به‌طور معمول دارای پورت‌های ورودی آنالوگ و شبکه هستند که امکان اتصال انواع دوربین‌ها را فراهم می‌کنند. همچنین، این دستگاه‌ها از نظر امکانات و قابلیت‌ها به  NVR نزدیک‌تر هستند و می‌توانند تصاویر با کیفیت بالا را ضبط کرده و امکاناتی مانند زوم دیجیتال، تشخیص حرکت و مدیریت از راه دور را ارائه دهند.

3. کابل‌های اتصال

یکی دیگر از تجهیزات لازم برای نصب دوربین مداربسته کابل‌های اتصال هستند. کابل‌ها وظیفه انتقال داده از دوربین به دستگاه و تامین انرژی آن‌ها از منبع تغذیه را بر عهده دارند. کابل‌ها باید از کیفیت بالایی برخوردار باشند، زیرا عملکرد صحیح آن‌ها در انتقال سیگنال‌ها، به عدم وجود امواج الکترومغناطیس بستگی دارد. همچنین، هر نوع دوربین مداربسته‌ای به یک متراژ معینی از کابل نیاز دارد. انواع کابل:

  • کابل کواکسیال: برای انتقال داده‌ها از دوربین به دستگاه ضبط
  • کابل توزیع برق: برای توزیع برق به سیم‌هایی با سطح مقطع حداکثر 0.75 میلی‌متر نیاز دارید.

4. هارد دیسک

برای ذخیره فیلم‌های پردازش شده توسط سیستم دوربین مداربسته، به هارد دیسک نیاز داریم. نوع و کارکرد دوربین مداربسته تعیین‌کننده نوع و ظرفیت هارد دیسک است. اگر از دوربین‌های تحت شبکه استفاده می‌کنید، کیفیت تصاویر ثبت شده و حجم آن‌ها بسیار بالا است، بنابراین به هاردهایی با ظرفیت بالا نیاز خواهید داشت.

هنگام خریدن هارد باید توجه داشته باشید که دوربین‌های نظارتی، به صورت 24 ساعته و هفت روز هفته در حال ثبت و ذخیره تصاویر هستند. به همین خاطر باید ببینید که هارد دیسک قابلیت خواندن و نوشتن داده‌ها را به صورت 24/7 داشته باشد. برای نمونه هاردهای بنفش وسترن دیجیتال و SkyHawk و آیرون ولف سیگیت، مناسب دوربین‌های تحت شبکه هستند.

5. آداپتور

دوربین‌های مداربسته با جریان 12 ولت کار می‌کنند. از سویی دیگر برق شهری دارای جریان 220 ولت است؛ بنابراین برای تبدیل جریان برق از 220 ولت به 12 ولت باید از آداپتور دوربین مداربسته استفاده کنید.

6. سوئیچ‌ها

از دیگر تجهیزات لازم برای نصب دوربین مداربسته سوئیچ‌ها هستند که کار انتقال داده‌ها را بر عهده دارند. هنگام انتخاب و خریدن سوئیچ دوربین مداربسته، باید پهنای باند و تعداد پورت‌ها را در نظر داشته باشید.

7. فیش ها و اتصالات

برای اتصال کابل‌های یاد شده به دوربین و دستگاه، به فیش‌ها و اتصالات ویژه‌ای نیاز داریم. برای اتصال کابل کواکسیال به دستگاه از فیش BNC استفاده می‌شود و اتصال دستگاه ذخیره‌ساز به نمایشگر از طریق ورودی‌هایی مانند USB یا HDMI صورت می‌گیرد.

8. رَک دوربین مداربسته

رَک دوربین مداربسته یک محفظه مستطیل شکل است که تمامی تجهیزات ذکر شده به جز دوربین‌ها داخل آن قرار می‌گیرند. تهیه رک دوربین مداربسته الزامی نیست اما به حفظ نظم و سلامت این تجهیزات کمک می‌کند. رک‌ها از چندین طبقه افقی تشکیل شده‌اند و با توجه به تجهیزاتی که داخل آن‌ها قرار می‌گیرند، ابعاد مختلفی دارند.

رک دوربین مداربسته
تمامی تجهیزات دوربین مداربسته به جز دوربین‌ها داخل جعبه‌ای مستطیل شکل به نام رک قرار می‌گیرند.

9. میکروفون دوربین مداربسته

برخی از دوربین‌های مداربسته دارای میکروفون داخلی هستند و برای برخی دیگر باید میکروفون جداگانه تهیه کنید. میکروفن‌ها در شکل‌های گلفی، سوزنی و جعبه‌ای به عنوان یکی از تجهیزات لازم برای دوربین مداربسته به فروش می‌رسند که به صورت جداگانه به این دوربین‌ها متصل می‌شوند. نصب میکروفون دوربین مداربسته کار پیچیده‌ای نیست، فقط باید متناسب‌ترین گزینه را انتخاب کنید.

10. لنز دوربین مداربسته

لنز دوربین مداربسته یکی از اجزای اصلی برای تعیین کیفیت و زاویه دید تصویر است. لنزها در اندازه‌ها و انواع مختلفی وجود دارند که هر کدام قابلیت‌های متفاوتی ارائه می‌دهند. لنزهای ثابت، زاویه دید مشخصی دارند و قابل تغییر نیستند، در حالیکه لنزهای وریفوکال قابلیت تغییر فاصله کانونی و تنظیم زاویه دید را فراهم می‌کنند. برخی از دوربین‌ها از لنزهای موتورایز بهره می‌برند که امکان تغییر زاویه دید و زوم از راه دور را دارند. انتخاب لنز مناسب تأثیر زیادی بر وضوح و پوشش تصویر ضبط‌شده توسط دوربین مداربسته دارد.

11. نمایشگر دوربین مداربسته

یکی از مهم‌ترین تجهیزات مورد نیاز برای دوربین مداربسته، نمایشگرها هستند. از نمایشگر برای دریافت زنده تصاویر استفاده می‌کنند. همچنین برای مشاهده تصاویر ذخیره شده نیز به یک نمایشگر نیاز خواهید داشت.

ابعاد نمایشگری که خریداری می‌کنید به تعداد دوربین‌هایی که در محل نصب کرده‌اید، بستگی دارد. هرچه تعداد تصاویر دریافتی از دوربین‌ها بیش‌تر باشد، به نمایشگر بزرگ‌تری نیاز خواهید داشت.

مانیتورینگ دوربین مداربسته
از نمایشگر برای دریافت زنده تصاویری که توسط دوربین‌ها دریافت می‌شوند، استفاده می‌کنند.

12. تجهیزات مناسب POE

فناوری Power over Ethernet (PoE) به شما این امکان را می‌دهد که هم داده و هم برق را از طریق یک کابل شبکه منتقل کنید. این ویژگی به‌ویژه برای تجهیزاتی مانند دوربین‌های مداربسته کاربرد دارد، زیرا به کابل‌کشی جداگانه برای تأمین برق نیازی ندارید. به عبارت دیگر، از همان کابلی که برای انتقال داده استفاده می‌شود، جریان برق هم عبور می‌کند. از مزایای استفاده از این فناوری در دوربین‌های مداربسته می‌توان به کاهش هزینه‌های نصب و راه‌اندازی، نصب آسان‌ و انعطاف‌پذیری بالا اشاره کرد که باعث بهبود کارایی کلی سیستم می‌شود.

13. پروژکتور یا نورافکن مادون قرمز (IR)

پروژکتور یا نورافکن مادون قرمز (IR) وسیله‌ای است که برای تأمین نور در محیط‌های کم‌نور یا تاریک به کار می‌رود تا دوربین‌های مداربسته بتوانند به‌طور مؤثر تصاویر را ضبط کنند. این نور برای چشم انسان قابل مشاهده نیست، اما دوربین‌های مداربسته که به حسگرهای مادون قرمز مجهز هستند، می‌توانند از آن برای دیدن و ضبط تصاویر در شب استفاده کنند.

14. استریپر کابل شبکه و کواکسیال

استریپر کابل شبکه و کواکسیال ابزاری تخصصی است که برای جدا کردن روکش خارجی کابل‌ و دسترسی به رشته‌های داخلی آن‌ به کار می‌رود. این ابزار به‌طور دقیق و سریع روکش کابل‌های شبکه (مانند کابل‌های اترنت) و کابل‌های کواکسیال را بدون آسیب رساندن به سیم‌های داخلی برمی‌دارد. با استفاده از استریپر، می‌توان کابل‌ها را به‌راحتی برای اتصال به سوکت‌ها یا سایر تجهیزات آماده کرد و از آسیب به کابل و اختلال در انتقال سیگنال جلوگیری کرد.

15. آچار پرس زن سوکت شبکه

آچار پرس زن سوکت شبکه ابزاری است که برای فشردن و اتصال سوکت‌های شبکه (RJ45) به کابل‌های شبکه (اترنت) استفاده می‌شود. با کمک این ابزار، سر کابل شبکه به‌طور محکم و دقیق به سوکت متصل می‌شود تا ارتباط مطمئنی بین کابل و تجهیزات شبکه مانند دوربین‌های IP، سوئیچ‌ها و  NVR برقرار شود. استفاده از آچار پرس زن باعث می‌شود که اتصالات به‌درستی انجام شوند و از قطعی یا ناپایداری سیگنال جلوگیری شود.

آموزش نصب و راه اندازی دوربین مداربسته

برای نصب دوربین مداربسته مراحل معینی وجود دارد. اگر این مراحل را بادقت انجام دهید، سیستم کنترل و نظارت محیطی شما به خوبی کار خواهد کرد. این مراحل عبارتند از:

  • انتخاب و خرید تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته
  • انتخاب محل‌های نصب دوربین‌ها
  • انجام کابل‌کشی از دوربین‌ها به دستگاه ثبت تصاویر
  • تنظیمات نرم‌افزاری دوربین مداربسته
  • اتصال دستگاه ضبط به نمایشگر

آنچه درباره تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته در این مقاله خواندید

برای نصب و راه‌اندازی دوربین مداربسته به تجهیزات ویژه‌ای نیاز دارید. با توجه به انتظاراتتان از این سیستم امنیتی، نوع و مدل تجهیزات مشخص می‌شوند. ما در این مقاله به‌طور کامل تجهیزاتی مانند کابل اتصال، آداپتور، نمایشگر، دستگاه ضبط و ذخیره و… که برای نصب دوربین مداربسته به آن نیاز دارید را معرفی کردیم و کارکرد هرکدام را توضیح دادیم.

سوالات متداول

دستگاه ضبط و ذخیره تصاویر دوربین مداربسته را باید بر چه اساسی تهیه کرد؟

دستگاه DVR برای دوربین‌های آنالوگ و دستگاه NVR برای دوربین‌های تحت شبکه یا IP استفاده می‌شود.

لنزهای دوربین مداربسته چه نقشی در نحوه نظارت بر محیط دارند؟

لنز دوربین مداربسته در انتخاب میدان دید دوربین شما، بر محدوده‌ای که قصد نظارت آن را دارید تأثیر می‌گذارد. لنزهای 2.8 میلی‌متری یک نمای عریض ایجاد می‌کند و لنزهای باریک‌تر و تله فوتو برای نظارت بر یک جسم خاص مناسب‌ترند.

سنسور دوربین مداربسته چیست؟

اکثر دوربین‌های مداربسته هوشمند دارای دو نوع سنسور حرکت تصویر CCD  و CMOS هستند که CCD حساسیت بهتری به نور کم ارائه می‌دهد اما استفاده از CMOS به دلیل ابعاد کوچک‌، هزینه و مصرف انرژی کمتر رایج‌تر است. اغلب سنسورهای تصویر 1/4 اینچی و 1/3 اینچی هستند.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا