
با پیشرفت فناوری، تلویزیونهای جعبهدار با بلندگوهای بزرگ، جای خود را به تلویزیونهایی باریک با بلندگوهای کوچک دادند. این تلویزیونها گرچه تصاویر را خارق العاده پخش میکنند، اما اغلب کیفیت صدای پایینی دارند. از این رو سیستمهای صوتی یعنی ساندبار و سینمای خانگی که هردو به بهتر پخش شدن صدای تلویزیون کمک میکنند، به بازار عرضه شدند. بین این دو سیستم صوتی رقابت نزدیکی وجود دارد و عدهای در انتخاب ساندبار یا سینمای خانگی دچار تردید هستند. در ادامه به بررسی و مقایسه این دو سیستم صوتی میپردازیم.
نقاط قوت و ضعف سینمای خانگی
بهدلیل کیفیت پایین سیستمهای صوتی خانگی، با گذشت زمان، پای سینمای خانگی به خانهها باز شد. سینمای خانگی ظاهر مدرن و جذابی داشت. اسپیکرهای متعدد، امکانات فراوان و صدای دالبی به سینمای خانگی کمک کرد تا بازار را تحت کنترل خود درآورد. سینمای خانگی کیفیت صدای تلویزیون را ارتقا داد و بسیار با قدرت عمل کرد.
وجود پلیر برای خواندن دیسک و پخش کردن فایلهای صوتی و تصویری، از نقاط قوت سینمای خانگی محسوب میشد و آن را بسیار پرطرفدار کرد. اما این سیستم پخش کننده صدا نیز بیعیب نبود. سیمهای پیچیده درهم و نصب سخت آن، کار را با سینمای خانگی را سخت میکرد و هیچ راهحلی برای استتار و پوشاندن این سیمها وجود نداشت. اندازهی بزرگ اسپیکرها نیز در خانههایی با اتاق نشیمن کوچک هماهنگی نداشت و تنها حجم زیادی از خانه را اشغال میکرد.
این حجم از صدا هم برای آپارتمانهای کوچک خیلی خوشایند نبود. اما مشکل بزرگ دیگر که به بزرگترین نقطه ضعف سینمای خانگی بدل شد، مربوط به محدودیت پخش صدا به صورت دالبی بود. سینمای خانگی فقط فایلهایی را که خود دارای ویژگی پخش دالبی بودند را بهصورت دالبی پخش میکرد، در نتیجه فایلهایی که قابلیت پخش صدا به صورت دالبی را نداشتند به صورت استریو پخش میشدند و اسپیکرهای عقبی بیشتر اوقات کاربردی نداشتند و تنها فضا را اشغال میکردند.

سینمای خانگی امکان پخش موسیقی به صورت یکنواخت را ندارد. تصور کنید در یک اتاق تعدادی بلندگو قرار دارد یک موسیقی پخش میشود و از یک بلندگو که در گوشهای از اتاق قرار دارد صدایی با فرکانس پایین بخش میشود، و از بلندگویی در جهت دیگر صدایی با فرکانس بالا شنیده شود. این یکدست نبودن و عدم وجود هماهنگی در پخش صدا که راه حلی برای آن نیز وجود ندارد نارضایتی کاربران را به دنبال داشت.
البته در سینماهای خانگی گران قیمت با وجود بلندگوهای سرامیکی و آمپلی فایرهای قدرتمند این مشکل تا حدودی برطرف شد، اما قیمت بالای این سیستم صوتی باعث شد تهیه آن برای بیشتر کاربران امکان پذیر نباشد.

مزایا و مشکلات ساندبار
پیشرفت فناوری، سیستمهای صوتی را نیز اصلاح کرد و ساندبارها روانه بازار شدند. ساندبارها برای رفع مشکلاتی که سینمای خانگی موفق به حل آنها نشده بودند پدید آمدند. قابلیتهای بدون استفاده سینمای خانگی، که تنها باعث گیجی کاربر میشد؛ حذف شده بود. ابعاد و اندازه کوچک ساندبار و ظاهر شیک و زیبا، آن را بسیار پرطرفدار کرد.
خبری از سیمکشیهای طولانی و درهم تنیده که چهره اتاق نشیمن را زشت میکرد نبود و بلندگوهای بزرگ و جاگیر در سیستم این پخش کننده صدا، نقشی نداشتند. اما بزرگترین ویژگی که ساندبار را از سینمای خانگی متمایز میکرد نصب راحت آن بود. این سیستم صوتی به صورت افقی زیر تلویزیون قرار میگیرد و یا میتوان آن را روی دیوار نصب کرد.
اما ساندبارها نیز مشکلاتی دارند، استانداردهای دالبی در آنها قرار نگرفته و توانایی ایجاد آن را ندارند و صدا را بهصورت استریو پخش میکنند.

ساندبار راههای ارتباطی زیادی مانند HDMI ،USB ، WiFi و بلوتوث، برای پخش فایل دارد و حالا که همه افراد موزیکها و فایلهای مورد علاقه خود را در گوشی یا فلش نگه میدارند، ساندبار به کاربر این امکان را میدهد موزیک خود را هر زمانی که تمایل داشت پلی کرده و آن را در خانه با قدرت پخش کند. به یاد داشته باشید که اگر از سرویسهای پخش آنلاین موزیک استفاده میکنید، ساندبار بهترینگزینه برای شماست.
یکی از ویژگیهای مثبت ساندبار بهعنوان یک سیستم صوتی خانگی، داشتن قیمت معقول به نسبت مزایای زیاد آن است. البته بعضی مدلهای ساندبار نیز، با قیمتهایی غیر منطقی در بازار یافت میشوند که توجیهی برای این قیمت بالا ندارند و مشابه نمونههای ارزانتر در بازار هستند.

تفاوت و شباهت سینمای خانگی و ساندبار
بیشتر کاربران ساندبار را در دستهی سینمای خانگی قرار دادهاند این در حالی است که این دو سیستم صوتی بهکل باهم متفاوتاند. برای آنکه بهتر و بیشتر با تفاوتهای ساندبار و سینمای خانگی آشنا شوید، در اینجا به برخی از آنها اشاره میکنیم:
ویژگیهای مثبت ساندبار:
- نصب راحت
- قیمت و ظاهر مناسب
- عدم نیاز به سیم کشی
- ابعادی کوچک و اشغال حداقل فضا
- راههای ارتباطی فراوان برای پخش فایلها
ویژگیهای منفی ساندبار:
- نداشتن پلیر برای دیسک
- آمپلی فایر با قدرت محدود
- ناتوانی در ایجاد صدای دالبی
- نداشتن کنترل از راه دور در برخی از مدلها
ویژگیهای مثبت سینمای خانگی:
- آمپلی فایر قدرتمند
- پخش صدا به صورت دالبی
- قابلیت جابجایی اسپیکرها
- وجود پلیر برای پخش دیسک
- مناسب برای استفاده در اتاقهای نشیمن بزرگ
ویژگیهای منفی سینمای خانگی:
- قیمت بالا
- مصرف انرژی بالا
- کمبود راههای ارتباطی
- نیاز به سیمکشیهای پیچیده
- ابعاد بزرگ و گرفتن فضای زیاد
- پخش ناهمگون صدا در محیطهای بزرگ

ساندبار بخرم یا سینمای خانگی
وجود یک سیستم صوتی مناسب با قابلیتهای فراوان و کارآمد، میتواند کیفیت صدای تلویزیون را افزایش دهد. در پایان این شما هستید که بین این دو سیستم صوتی یکی را انتخاب میکنید، باید عوامل متعددی مانند بودجه و متراژ اتاق را در نظر بگیرید تا بزرگی یا صدای بیش از اندازه شما را آزار ندهد.
اگر سینمای خانگی یا ساندبار شما دچار مشکل شدهاست و متخصص ماهر برای تعمیر آن پیدا نمیکنید کافیست، سری به سایت آچارباز بزنید. آچارباز در زمینه تعمیر لوازم صوتی و تصویری، بهش ما کمک خواهد کرد. با ثبت درخواست خود به سرعت از خدمات سایت آچارباز بهرهمند خواهیدشد.
سلام ساندبار من از روی میز افتاد زمین ظاهرش چیزی نشون نمیده اما کیفیت صداش خیلی تغییر کرده از اون روز چیکار میشه کرد؟
سلام
احتمال دارد سیستم داخلی ساندبار آسیب دیده باشد. بهتر است دستگاه شما توسط کارشناس بازدید شود. شما می توانید درخواست تعمیر سانبار خود را در سامانه آچارباز ثبت کنید.
https://a4baz.com/av/home-theater-service