
یکی از سوالات مهمی که ذهن بیشتر کاربران را بخود مشغول کرده است این است که چگونه تصویر گوشی خود را روی صفحهی تلویزیون به نمایش درآورند؟ این سوال پاسخهای متفاوتی خواهد داشت، چرا که به دلیل فناوریهای مختلفی که در گوشیها و تلویزیونها به کار رفته، روش های مختلفی نیز برای انتقال تصاویر گوشی به تلویزیون وجود دارد. در این مقاله به چگونگی منتقل کردن تصاویر گوشی به تلویزیون میپردازیم و شما را با روشهای مختلف آن آشنا خواهیم کرد:
اتصال با سیم یا بی سیم گوشی به تلویزیون
برای اتصال موبایل به تلویزیون و انتقال فایل به آن یا نمایش تصاویر و فیلم ها به صورت مستقیم از گوشی اسمارت روی تلویزیون راهکاری مختلف بی سیم و سیم دار وجود دارد. به نظر می رسد بیشترین تمایل برای انتخاب از بین این دو روش، روش بی سیم است. چرا که آزادی عمل بیشتری به شما می دهد و می توانید از هر قسمتی از خانه فقط از طریق شبکه بی سیم به تلویزیون خود متصل شوید.
در گذشته که فناوری های تلویزیون و موبایل به این اندازه پیشرفته نبودند، مسئله عدم همخوانی دو دستگاه با یکدیگر وجود داشت و در بعضی مواقع نیاز به تهیه دستگاه واسط سومی در این میان وجود داشت. همین اضافه هزینه باعث می شد که روش باسیم اتصال به بی سیم ترجیح داده می شد.
همچنین در روش بی سیم اتصال، اگر شبکه خانگی مناسب این کار نباشد و پهنای باندی که روتر ایجاد می کند محدود باشد و از طرفی هم مقداری از این پهنای باند برای تماشای فیلم از طریق گوشی موبایل روی تلویزیون مصرف شود، در نتیجه دستگاه های دیگر با کمبود پهنای بایند و کندی شبکه مواجه می شوند. پس برای این کار بهتر است از مودم یا روتر های جدیدتر استفاده کنید.
در گذشته روی بعضی از دستگاههای تلفن همراه یا تبلت ها خروجی های HDMI هم وجود داشت که با اتصال کابل بین دو دستگاه اطلاعات به راحتی منتقل می شدند. امروزه منطقی است با کوچکتر و باریکتر شدن تلفن های همراه چنین پورتی روی این دستگاه ها وجود ندارد. اما برای این نوع از اتصال با سیم رابط هایی مانند اسلیم پورت به وجود آمده اند که این ارتباط را میسر می کنند.
اسلیمپورت (SlimPort) یا MHL
برای اینکه پورت یواسبی گوشی شما قابلیت ارسال تصاویر را داشته باشد، باید یکی از دو فناوری MHL یا Slimport پشتیبانی کند. این دو فناوری، این امکان را به شما میدهند که محتوای داخل گوشی خود را از طریق پورت USB گوشی به پورت HDMI روی تلویزیون منتقل کنید.
اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون از طریق SlimPort
تکنولوژی اسلیمپورت را میتوان بیشتر در گوشی های اندرویدی ال جی پیدا کرد. یکی از ویژگیهای اسلیمپورت این است که علاوه بر سازگاری با استانداردهای HDMI، با فناوری DisplayPort که در مانیتورها مورد استفاده قرار میگیرد نیز سازگار است. همچنین از پورتهای VGA و DVI که در مقاله هرکدام از پورتهای تلویزیون چه ویژگی دارند به آنها اشاره کردهایم نیز پشتیبانی میکند.
فقط کافیست یک کابل در اختیار داشته باشید تا تکنولوژی اسلیم پورت تمامی فایلهای صدا و تصویر موجود در گوشی موبایل را با استفاده از همان کابل به تلویزیون و یا دیگر نمایشگرهای خارجی منتقل کند.
یکی دیگر از ویژگیهای اسلیمپورت نسبت به MHL این است که این فناوری نیازی به منبع برق خارجی ندارد.
اگر گوشی شما از اسلیمپورت پشتیبانی میکند، به راحتی میتوانید مبدل آن را تهیه کنید؛ هنگام خرید مبدل به خاطر داشته باشید که اسلیمپورت علاوه بر HDMI از پورتهای دیگری نیز پشتیبانی میکند؛ پس دقت کنید مبدل مورد نیاز و سازگار با نمایشگر خود را تهیه کنید.

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون از طریق MHL
MHL مخفف MOBILE HIGH-DEFINITION LINK است. با استفاده از این فناوری میتوان فایلها و تصاویر موجود درون گوشی یا تبلت را بر روی صفحه نمایشی بزرگتر که دارای ورودی HDMI است نشان داد.
فناوری ام اچ ال اولین بار در گوشی سامسونگ گلکسی اس ۲ مورد استفاده قرار گرفت و به عنوان راهکاری ساده برای گرفتن خروجی HDMI از درگاه میکرو یواسبی معرفی شد .تاکنون بیشتر تولیدکنندگان بزرگی مانند سونی و HTC از این تکنولوژی برای محصولات خود استفاده کردهاند.
البته این تکنولوژی به دلیل هزینه فراوانی که دارد ممکن است در بیشتر گوشی ها مورد استفاده قرار نگیرد، چرا که پورت USB باید برای پشتیبانی از آن تغییراتی داشته باشد و به علاوه حق امتیاز استفاده از آن نیز پرداخت شود. به همین دلیل، گوشیهای ارزان قیمت، از قابلیت MHL پشتیبانی نمیکنند.
اما اگر گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی میکند، باید یک مبدل برای پورت یواسبی گوشی خود تهیه کنید.
با استفاده از این مبدل میتوانید اتصال HDMI را بین گوشی و تلویزیون خود برقرار کنید. گوشیهای قدیمیتر نیاز به منبع برق خارجی خواهند داشت؛ اما چنانچه گوشی شما از نسخهی دوم اماچال MHL 2.0 پشتیبانی کند نیازی به منبع برق ندارید.
همچنین اگر از گوشیهای سامسونگ نسل اس۳ و بعد از آن استفاده میکنید محدود به استفاده از آداپتورهای رسمی سامسونگ خواهید بود؛ چرا که این گوشیها از مبدل متفرقه پشتیبانی نمیکنند.

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون به صورت وایرلس با میراکست (MiraCast)
میراکست توسط ائتلاف وایفای (WiFi Alliance) به عنوان یک افزونه به فناوری وایفای اضافه شد تا امکان انتقال تصویر بهصورت بیسیم را فراهم کند. بهترین راه برای دانستن اینکه میراکست چیست این است که آن را به عنوان یک کابل اچدیامآی بدون سیم تصور کنید. میراکست یک استاندارد بی سیم وای فای را ایجاد میکند و به دیگر دستگاهها اجازه میدهد تا همدیگر را پیدا کرده و بهم متصل شوند. برای متصل کردن این سیستمها به یکدیگر از هیچ سیم و کابلی استفاده نشده است.
هدف از ساخت میراکست این بود که تصاویر روی صفحهی موبایل عینا در نمایشگر دیگر قابل رؤیت باشند. در اتصال میراکستی، هر دو دستگاه باید با میراکست سازگار باشند تا یکی نقش فرستنده و دیگری نقش گیرنده را ایفا کند.
چنانچه گیرندهی شما از این فناوری پشتیبانی نمیکند، میتوانید یک مبدل مانند Netgear PTV3000 تهیه کنید تا تصاویر را از گوشی شما تحویل گرفته و به ورودی اچدیامآی تلویزیون منتقل کند.
برای پیدا کردن گزینهی Miracast در گوشی اندرویدی خود به تنظیمات بروید. در اندروید ۴.۲ به بالا، این گزینه با عنوان Wireless Display وجود دارد که به صورت پیشفرض غیرفعال است. اگر آن را فعال کنید، گوشی شروع به جستجو برای دریافتکنندهی مناسب میکند تا اتصال را برقرار کند. دقت داشته باشید که برخی شرکتها این گزینهها را تحت منوی Display و برخی دیگر مانند گوشیهای سونی اکسپریا آن را در بخش Connectivity و با عنوان Screen Mirroring اضافه کردهاند.
وقتی به گیرنده متصل شدید، درست مثل زمانی که از MHL یا اسلیمپورت استفاده میکنید، هر آنچه در گوشی میبینید باید روی نمایشگر دیگر نیز قابل مشاهده خواهد بود.
تنها ضعفی که این فناوری یعنی میراکست دارد این است که در پخش محتوای سنگین و با کیفیت بالا به مشکل خورده و در این موارد مشکلاتی مانند گیر کردن و قطع و وصلهای کوتاه ممکن است بروز پیدا کنند. بهتر است از روشهای کابلی یا در صورت امکان از کرومکست استفاده شود. گوشی و تبلتهای اندروید با سیستم عامل بالاتر ۴.۲ و ویندوز ۸.۱ و ویندوز ۱۰ از میراکست پشتیبانی میکنند. در صورتی که از پشتیبانی تلویزیون خودتان از این فناوری ها اطلاع ندارید می توانید از خدمات تعمیر تلویزیون آچارباز استفاده کنید.

اتصال گوشی اندرویدی به تلویزیون با فناوری کرومکست (ChromeCast)
فناوری کرومکست از شبکهی محلی و با استفاده از روتر کار میکند. کرومکست در واقع یک کامپیوتر کوچک است که از طریق روتر شما به اینترنت وصل میشود. سپس، شما باید در گوشی هوشمند خود برنامهی گوگل کست (google cast) را نصب کنید و به شبکهی محلی وصل شوید و در آن دانگل کرومکست متصل به آن شبکه را پیدا کرده و به آن وصل شوید.
روند جستجو و اتصال در روش کرومکست بسیار ساده است و میتوانید دانگلهای کرومکست متعددی را در یک شبکه داشته باشید و با نامگذاری آنها همگی را در برنامهی گوگل کست به صورت مجزا ذخیره کنید.
بعد از اتصال، با توجه به اینکه گوشی شما چیست و از چه نرم افزاری استفاده میکنید، امکاناتی در اختیار شما قرار داده میشود. به عنوان مثال زمانی که گوگل کست روی گوشی نصب شده باشد، یوتیوب و نتفلیکس دکمهی مجزایی برای پخش تصاویر خود از طریق کرومکست خواهند داشت.
لمس این دکمه این امکان را به شما میدهد که در لحظه محتوای در حال نمایش را به دانگل کرومکستِ متصل به تلویزیون ارسال کنید. بسته به منطقهای که در آن زندگی میکنید ممکن است سرویسهای دیگری وجود داشته باشند که پشتیبانی پیشفرض از کرومکست را در اپلیکیشن خود گنجانده باشند.
از دیگر ویژگیهای مثبت کروم کست این است که هنگام استفاده از آن گوشی شما کار سنگینی انجام نمیدهد؛ چرا که کرومکست به راحتی به اینترنت وصل شده و با استفاده از نسخهی ویژهای از کروم ویدیو را بارگذاری و منتقل میکند. در نتیجه، گوشی شما برای استفاده، جستجو در اینترنت و پیدا کردن محتوای جدید و اضافه کردن به لیست پخش، آزاد خواهد بود. همچنین میتوانید از طریق مرورگر کروم نیز در لپ تاپ و گوشی تصاویر را انتقال دهید.

انتقال تصویر از گوشی به تلویزیون با دی ال ان ای (DLNA)
عبارت DLNA مخفف Digital Living Network Alliance به معنی ائتلاف شبکهی زندگی دیجیتالی است که در سال ۲۰۰۳ توسط سونی معرفی شد. به همین دلیل بیشترین سازگاری را با دستگاههای سونی نظیر پلیاستیشن ۳ و ۴، لپ تاپهای وایو و گوشیهای اکسپریا دارد. با این حال، بیشتر گوشیها و تلویزیونهای هوشمند از این فناوری پشتیبانی میکنند. به خاط استانداردهایی که DLNA وضع میکند دستگاهها قادر به اشتراک گذاری فایلها و اسناد و تصاویر روی یکدیگر هستند.
در اتصال DLNA یک دستگاه نقش سرور و دستگاههای دیگر نقش کلاینت یا کاربر را ایفا میکنند. وقتی دستگاهی نقش سرور را داشته باشد، فایلهایی در آن دستگاه که برای اشتراکگذاری توسط DLNA انتخاب شدهاند، برای سایر کاربران متصل به شبکهی محلی قابل دسترس خواهند بود.
بنابراین، یک رایانهی شخصی متصل به DLNA میتواند موسیقیها و فیلمهای موجود در دستگاه سرور را مشاهده و ذخیره کند. گوشی هوشمند شما نیز میتواند این فایلها را مشاهده کند و آنها را روی تلویزیون دارای قابلیت DLNA نیز نمایش دهد. با استفاده از DLNA شما میتوانید تبلت خود را به پرینتر بیسیم خود متصل کنید، فیلمی را از روی کامپیوتر به تلویزیون خود منتقل کرده و پخش کنید.
DLNA ابزار بسیار قدرتمندی است؛ اما دارای محدودیتهایی است، به عنوان مثال تنها فایلهای ذخیره شده امکان انتقال از این طریق را دارند. یعنی محتواهایی مانند صفحهی مرورگر و ویدیوی یوتیوب از طریق دیالانای قابل انتقال نیستند.
بیشتر کمپانیهای بزرگ و معروف سازنده لوازم الکترونیکی مانند موتورولا، ساموسنگ، الجی، مایکروسافت و پاناسونیک به عضویت این استاندارد در آمدهاند و دستگاههای آنها بدون هیچ مشکلی بهم متصل خواهند شد.
تنها کمپانی اپل است که به عضویت این استاندارد در نیامده است. اگر سیستم شما قدیمی بوده و از هیچکدام از این روشها پشتیبانی نمیکند و احتیاج به لوازم جانبی خاصی دارد کافیست درخواست خود را در سایت، وب اپ یا اپلیکیشن آچارباز ثبت کنید و یا با شماره ۵۴۵۹۱۶۱۶ تماس حاصل فرمائید. پشتیبانان آچارابز به سرعت با شما تماس گرفته و هماهنگی لازم را انجام خواهند داد.

باسلام و عرض ادب فرزندان من دو نوع پلی استیشن دارند ۴و۳ با دستگاه ۴ قادر هستنداز عضویت خود در فیلمیو استفاده کنند ولی در دستگاه ۳ نمیتوانند و یا اینکه میتوانند در دستگاه ۴ به طریق وای فایل و هاتساپ وصل شوند ولی در دستگاه ۳ نمیتوانند لطفا راهنمایی بفرمایید که چگونه فیلمیو را در تلویزیون از طریق انتقال گوشی سامسونگ galexy 7 eadg بر روی تلویزیون سامسونگ از طریق واسطه قرار دادن پلی استیشن ۳ استفاده کنند سپاسگزارم
سلام
در این زمینه بهتر است به صورت تلفنی با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
شماره تماس: ۰۲۱۵۴۵۹۱۶۰۰
این روش برای تلوزیون های قدیمی تر مثل پلاسما هم کاربرد داره ؟ یا نیاز به لوازم جانبی داره
ممنون از شما
لطفا درخواست تعمیر خود را در آچارباز ثبت کنید و یا اینکه با شماره ۰۲۱۵۴۵۹۱۶۰۰ تماس بگیرید تا کارشناسان ما راهنماییتان کنند.
https://a4baz.com
الان با وجود USB Type C دیگه به اینها نیاز نیست.
با وصل کردنش به تلویزیون و مانیتور همه چی یه جا دارید.
سلام …ببخشید من میخوام گوشیم رو که گلکسی s7 هست رو به تلویزیون وصل کنم کابلش رو هم تهیه کردم ولی وقتی وصل میکنم میگه نمیتونم کانتکت شم ..گزینه wireless display رو هم فعال کردم …میشه راهنمایی کنین …تلویزونم هم xvision هست….ممنون
اگر دستگاه شما قابلیت وای فای دایرکت را دارد از طریق این سیستم تصویر را به صورت بی سیم میتوان منتقل کرد
چقدر خوب میشه در باره کابل شارژهای اندرویدی هم صحبت بشه.
درباره این که همه کابل ها قابلیت transfer اطلاعات رو ندارن و صرفا برای شارژه گوشی هستن.
درباره معایب استفاده از کابل های فیک به جای اصل
و از این قبیل بحث ها
مطلب جامعی بود، فقط اگه لطف کنید دلایل ناشی از عدم اتصال گوشی به تلویزیون رو هم بنویسید خیلی عالی میشه، چون بعضی مواقع با هیچ از این روشها گوشی به دستگاه متصل نمیشه و عملا کاری نمیشه انجام داد.
در رابطه با این سوال قطعا نیاز به دریافت مدل و مشخصات هر دو دستگاه شما است.
مطلب بسیار جالبی بود. فکر میکنم بعضی از تلفن های همراه هوشمند که محصولات صوتی هم نام دارند این امکان را داشته باشند که بدون کابل یا دستگاه به تلویزیون هم برندشان متصل شوند. مثلا گوشی های سونی امکان اتصال بدون کابل به تلویزیون های سونی را دارا هستند
گوشی من آیفون هست. آیا میتونم اون رو به تلویزیون سونی وصل کنم و عکس های گوشیم رو ببینم؟