8 علت خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت
شاید برای شما هم پیش آمده باشد که در حال انجام کار مهمی در زمان اتصال به اینترنت با کامپیوتر یا لپ تاپ خود باشید و ناگهان سیستم خاموش شود. این موضوع میتواند چالش مهمی باشد؛ زیرا باعث از دست رفتن اطلاعات یا فعالیتهایی میشود که برای آنها زمان گذاشتهاید. حال باید ببینم هنگام اتصال به اینترنت چرا کامپیوتر و لپ تاپ خاموش میشود تا بتوانیم از این مشکل جلوگیری کنیم. در ادامه این مقاله آچارباز با ما همراه باشید تا مهمترین دلایل خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت را بشناسید و راهحل رفع هر مشکل را آموزش ببینید.
8 دلیل خاموش شدن سیستم هنگام اتصال به اینترنت و راهکارهای رفع آنها
مشکل خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت میتواند به دلایل مختلف سختافزاری و نرمافزاری رخ دهد. در ادامه مهمترین دلایل را بررسی میکنیم.
- نصب نادرست درایورها
- بروز خطای شدید در سیستم
- ویروسی شدن سیستم
- مشکلات کارت شبکه
- مشکلات مودم
- خرابی کابل شبکه
- مشکلات ویندوز
- هک شدن سیستم
1. نصب نادرست درایورها
یکی از رایجترین مشکلاتی که باعث خاموش شدن سیستم هنگام اتصال به اینترنت میشود، نصب نادرست درایورهاست. مهمترین درایوری که باعث بروز این مشکل میشود، درایور مودم است که باید بهدرستی نصب شده باشد.
در صورت بروز این مشکل حتما این درایور را بررسی کنید و از نصب و بهروز بودن آن مطمئن شوید. نصب و بهروزرسانی درایورها به دو صورت دستی و خودکار امکانپذیر است؛
- در روش خودکار کافیست به اینترنت متصل شوید و آنها را بهروزرسانی کنید. ممکن است به محض اتصال به اینترنت، سیستم شما خاموش شود، پس اگر مشغول انجام کار مهمی هستید ابتدا آن را ذخیره کنید یا از روشهای دستی اقدام کنید.
- در صورتیکه به روش دستی اقدام میکنید؛ وب سایتهای مختلفی وجود دارند که درایورهای معتبر را ارائه میدهند. میتوانید به سایت اصلی برند سیستم خود مراجعه کنید و درایورهای مدنظر را دانلود و در سیستم نصب کنید.
2. بروز خطای شدید در سیستم
ارور (Critical Error) در ویندوز خطایی است که سیستم عامل (OS) نمیتواند از آن بگذرد و فوری به آن واکنش نشان میدهد. این خطا اغلب به صفحه آبی مرگ (BSOD) مرتبط است و به عنوان خرابی سیستم نیز شناخته میشوند.
این مشکلات ممکن است بهدنبال نصب نادرست درایورهای سختافزاری مانند مادربورد، مودم، کارت گرافیک و… اتفاق بیفتند. همچنین مواردی که باعث بروز مشکل در ویندوز میشوند، مانند نقص در نصب درست برنامهها به دلیل قطعی برق و استفاده مشترک برنامهها از یک منبع، ازجمله خطاهای سیستمی هستند که در هنگام اتصال به اینترنت باعث خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ یا کامپیوتر شما میشوند. البته این مشکلات به تنهایی نمیتوانند دلیل خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت باشند؛ ولی اگر علاوه بر زمانهای اتصال به اینترنت در زمانهای دیگر نیز سیستم شما بهصورت ناگهانی خاموش میشود، میتواند بهخاطر دلایل گفته شده باشد.
3. ویروسی شدن سیستم
دلیل دیگری که باعث خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت میشود، ویروسی شدن سیستم است. برای جلوگیری از این مشکل بهتر است همواره از آنتی ویروس قوی و بهروز استفاده کنید. هرگز روی لینکهای ناشناس کلیک نکنید تا سیستم شما ویروسی نشود.
4. مشکلات کارت شبکه
کارت شبکه یکی از اجزای مهم برای اتصال کامپیوتر به اینترنت است. هرگونه اختلال در عملکرد این کارت میتواند باعث مشکلات مختلفی از جمله خاموشی ناگهانی سیستم شود. اختلالاتی مانند:
- درایورهای قدیمی یا خراب کارت شبکه میتوانند باعث بیثباتی سیستم و خاموشی آن شوند.
- برخی نرمافزارها با کارت شبکه تداخل دارند و مشکل ایجاد میکنند.
- ضربه یا گرما میتواند به کارت شبکه آسیب برساند.
- تنظیمات اشتباه کارت شبکه میتواند باعث مشکل شود.
برای حل این مشکل میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
- بروزرترین درایور را نصب کنید.
- تنظیمات کارت شبکه را بررسی کنید.
- کارت شبکه را در سیستم دیگری تست کنید.
- اتصالات (کابل) سیستم را بررسی کنید.
- کارت شبکه را در صورت کثیف بودن تمیز کنید.
- اگر بازهم مشکل حل نشد، کارت شبکه را تعویض کنید.
5. مشکلات مودم
مودم میتواند باعث خاموشی کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت شود؛
- نوسانات برق میتواند به قطعات مودم آسیب رسانده و باعث اختلال در عملکرد آن شود.
- خرابی قطعات داخلی مودم، اتصالات سست و تداخل امواج ممکن است باعث خاموش شدن سیستم شود.
- مشکلات نرمافزاری در مودم نیز میتوانند باعث اختلال در عملکرد آن شوند.
برای حل این مشکل میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید.
- ریست کردن مودم:سادهترین راه برای رفع مشکلات موقت مودم است.
- آپدیت کردن نرمافزار مودم: اطمینان حاصل کنید که نرمافزار مودم شما بهروز است.
- بررسی تنظیمات مودم: تنظیمات مودم را بررسی کنید و مطمئن شوید که بهدرستی پیکربندی شده باشد.
- تعویض کابل شبکه: اگر کابل شبکه آسیب دیدهاست، آن را با یک کابل جدید تعویض کنید.
- تماس با پشتیبانی فنی: اگر مشکل همچنان برطرف نشد، با پشتیبانی فنی شرکت سازنده مودم تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: 10 دلیل خاموش شدن ناگهانی کامپیوتر و لپ تاپ بعد از چند ثانیه
6. خرابی کابل شبکه
همانطور که در بالا اشاره شد علاوه بر مودم، حتما از سالم بودن کابل شبکه مطمئن شوید. اگر با تعویض کابل شبکه این مشکل برطرف نشد، باید یک کابل جدید تهیه کنید.
7. مشکلات ویندوز نصب شده
برای نصب ویندوز از منابع معتبر و بدون باگ استفاده کنید. گاهی اوقات ویندوز نصب شده روی سیستم دارای مشکلاتی است که حتی با بهروزرسانی نیز برطرف نمیشود. همین امر باعث میشود به محض اتصال به اینترنت و باز کردن مرورگر، سیستم خاموش شود.
8. هک شدن سیستم
یکی از احتمالهایی که در این زمینه وجود دارد، هک شدن سیستم کامپیوتری شماست. ممکن است سیستم شما و آی پی آن توسط سایتی مخرب یا شخصی متخلف هک شده باشد. به همین دلیل به محض اتصال به اینترنت سیستم خاموش میشود. اگر تمام راهکارهای گفته شده را تست کردید و متوجه مشکل خاصی نشدید، میتوانید این احتمال را نیز در نظر بگیرید. تغییر آی پی سختافزاری امکان پذیر نیست اما شما میتوانید آی پی ویندوز خود را با روشهای مختلفی مانند استفاده از Virtual Private Network و پروکسی یا از طریق تنظیمات سیستم تغییر دهید. اگر پس از تغییر آی پی همچنان مشکل وجود داشت، احتمال هک شدن سیستم نیز تا حدودی رد میشود.
آنچه درباره دلایل خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت خواندید
بهطور قطع برای هیچکدام از ما خاموش شدن کامپیوتر و لپ تاپ هنگام اتصال به اینترنت خوشایند نخواهد بود. به همین دلیل همواره به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از مشکل یا برطرف کردن آن هستیم. در این مقاله توضیح دادیم که مشکلاتی مانند نصب نادرست درایورها، خرابی کابل یا کارت شبکه، مودم و… میتوانند باعث خاموشی سیستم هنگام وصل شدن به اینترنت شوند. اگر با خواندن این مقاله و بررسی موارد گفته شده بازهم مشکل شما رفع نشد باید برای حل مشکل با یک متخصص حوزه کامپیوتر تماس بگیرید.
میتوانید تجربیات، نظرات و سوالاتتان خودتان را درباره این مشکل در قسمت دیدگاهها بیان کنید تا کارشناسان ما به آنها پاسخ دهند.