راهنمای انتخاب بهترین نوع رنگ ساختمان
یکی از بهترین راهها برای ایجاد منظرهای جدید در منزل، نقاشی ساختمان است. انتخاب بهترین رنگ ساختمان برای بخشهای مختلف، ممکن است کاری پیچیده به نظر آیدو باید در مورد ترکیب رنگهای ساختمان بدانید. در این مقاله با ما همراه شوید، تا با شناخت انواع رنگها، رنگی مناسب برای ساختمان انتخاب کنید.
چقدر اتاقتان را میشناسید؟
قبل از اینکه ترکیب رنگ ساختمان را انتخاب کنید، باید درک کاملی از اتاق و کاربرد آن داشته باشید. به عملکرد فضای مورد نظرتان خوب فکر کنید و به این سوالات قبل از انتخاب رنگ جواب دهید:
- اتاق بزرگ است یا کوچک؟
- آیا اتاق نورگیر است یا تاریک؟
- اتاق سقفی کوتاه دارد یا بلند؟
- چه استفادهای از این اتاق خواهم داشت؟
- خوب، آیا پاسخی برای این سوالات دارید؟
آرامش یا هیجان؟ مسئله این است
به تازگی اثبات شده که رنگها علاوه بر بزرگ و کوچک نشان دادن محیط، تاثیر شگفت انگیزی بر روحیه و سلامت انسان نیز دارند. اگر خواهان هیجان هستید و میخواهید شادابی به محیط تزریق کنید به دنبال رنگهای قوی و سرزنده باشید. این رنگها، فضا را درخشان نشان میدهند اما تاثیر به سزایی بر کوچک نشان دادن محیط نیز دارند. برای محیطهایی با سقف کوتاه، رنگهای تند گزینه مناسبی نیستند. میتوانید برای رنگ آمیزی سقف از رنگهای هم خانواده ولی روشنتر استفاه کنید. اما اگر مایل هستید ارتفاع سقف کوتاهتر از حد واقعی خود به نظر آید، از رنگهای تیره بهره ببرید.
رنگهای قوی و سرزنده را برای اتاقی که میدانید جنب و جوش زیادی در آن خواهید داشت انتخاب کنید. رنگهایی مثل قرمز، بنفش، نارنجی و حتی صورتی پر رنگ، گزینههای مناسبی برای این اتاقها هستند. آشپزخانه و سالن پذیرایی فضاهایی ایدهآل برای این رنگها خواهند بود.
اگر محیطی ساکت و آرام میخواهید، رنگهای آبی، خاکستری، کرم، سبز و سفید پیشنهاد ما به شماست. این رنگها محیط را وسیعتر نشان میدهند. برای رنگ آمیزی سقف منزل نیز، سفید و خاکستری بهترین انتخاب هستند، زیرا این دو رنگ، سقف را از بخشهای مختلف اتاق جدا کرده و به انعکاس بهتر نور کمک میکنند. این رنگها برای اتاق خواب و اتاق مطالعه و همچنین اتاق کار بهترین گزینه هستند، زیرا باعث آرامش فکر میشوند.
انواع رنگ های ساختمانی:
رنگها انواع مختلفی دارند و برای اینکه بتوانید بهترین نوع رنگ ساختمان را برگزینید که مقاوم و مقرون به صرفه باشد، باید با رنگ های ساختمانی آشنا باشید.
در این قسمت شما را با انواع رنگ های ساختمانی و ویژگیهای آنها آشنا خواهیم کرد:
رنگ آستر:
اگر با وجود انتخاب رنگ با کیفیت، از نقاشی ساختمان خود راضی نیستید و نتیجه نهایی، چنگی به دلتان نمیزند، بیتردید یکی از موارد مهم در نقاشی منزل را نادیده گرفتهاید. آستر زدن، فرآیندی است که قبل از رنگ نهایی روی دیوار انجام میشود و به یکدست و یکنواخت کردن دیوار کمک بزرگی میکند. رنگ آستر در واقع یک زیرسازی مناسب برای رنگ آمیزی ایجاد میکند و باعث میشود رنگ اصلی، نمای بهتری روی دیوار داشته باشد.
رنگ پلاستیک:
رنگ پلاستیک به خاطر داشتن برخی معایب، طرفدار کمتری در نقاشی ساختمان دارد. این رنگ گرد و غبار و آلودگی را به خود جذب میکند و نمیتوان هیچ لکهای را از روی آن پاک کرد، زیرا قابل شستشو با آب نیست. از رنگ پلاستیک بیشتر برای رنگ آمیزی نقاطی از منزل مانند سقف، که قابل دسترس نباشد و آلودگی کمتری روی آن بنشیند استفاده میشود. این رنگها کیفیت پایینی دارند و ممکن است در هنگام رنگ آمیزی رد قلمو روی دیوار بماند.
رنگ روغنی:
این رنگ امروزه بیشتر در نقاشی داخل خانه استفاده میشود. ماندگاری، کیفیت بالا و قابلیت شستشو از ویژگیهای مثبت این رنگ به حساب میآید. رنگهای روغنی به نسبت بقیه رنگها دیرتر خشک میشوند و به سه دسته مات، براق و نیمه براق تقسیم میشوند.
براق بودن رنگ موجب میشود نور به خوبی در محیط منعکس شود و فضا را لوکس و شیک نشان دهد. انتخاب رنگ براق برای دیوارهایی که دارای ترک و مشکلات هستند توصیه نمیشود، زیرا به خوبی عیب و ایرادات دیوار را نشان میدهد. رنگهای نیمه براق، نور کمتری را نسبت به رنگهای براق در فضا منعکس میکنند.
رنگ روغنی مات هیچ نوری را منعکس نمیکند و برای دیوارهایی که دارای ترک و ایرادات ظاهری هستند، گزینه ایدهالی به حساب میآیند، اما لازم است بدانید که قابل شستشو نیستند.
رنگ اكريليک ساختمان:
پیشتر تفاوتها انواع رنگها را در مقاله «رنگ آکریلیک و روغن بهتر است یا پلاستیکی؟» توصیح دادیم. با این وجود در رابطه با رنگ اکریلیک باید بگوییم که این رنگ به زمان کمتری برای خشک شدن نیاز دارد و دارای تنوع رنگی بسیار است و به خاطر انعطاف پذیری برای هر سطحی از دیوار با هر برجستگی و ترکی قابل اجراست. این رنگ جایگزین مناسبی برای رنگ روغنی محسوب میشود و از کیفیت بیشتری برخوردار است. از دیگر ویژگیهای مثبت این رنگ میتوان به قابل شستشو بودن آن اشاره کرد.
پوشش بلکا:
بلکا یک پوشش دیواری سلولوزی است که به اشتباه رنگ خوانده میشود و پوشش قابل شستشو نیز دارد. این پوشش هزینه اجرایی کمتری داشته و به دلیل نوع ضخامتی که دارد، عایقی در برابر صوت و حرارت و سرما به حساب میآید.
رنگ مولتی کالر:
این رنگ ویژگیهای مثبت زیادی دارد و به همین دلیل در دسته پر طرفدارترین رنگها قرار میگیرد. برای تمامی سطوح مناسب است و به زمان بسیار کمی به نسبت رنگهای دیگر برای خشک شدن احتیاج دارد. به راحتی قابل شستشو بوده و در برابر آسیب و خراش بسیار مقاوم است.
از هزینه نقاشی ساختمان چقدر اطلاع دارید؟
در ابتدای مقاله به این موضوع اشاره کردیم، که خدمات نقاشی ساختمان به نسبت راههای دیگر تغییر دکوراسیون از هزینه کمتری برخوردار است. به طور کلی میتوان گفت قیمت نقاشی ساختمان از دو عامل ابزار و مواد به کار رفته در رنگ آمیزی و دستمزد نقاش تبعیت میکند.
نوسانات و افزایش قیمتها باعث تغییر دستمزدها و البته افزایش قیمت مواد و مصالح به کار برده برای رنگ آمیزی میشود. به همین علت محاسبه خیلی دقیقی برای اطلاع از هزینه نقاشی وجود ندارد. ممکن است با قیمت گرفتن از افراد ماهر و آشنا در این زمینه، متوجه اختلاف قیمت زیادی بشوید. به همین دلیل به یک مشاور ماهر که به قیمتها آشنا باشد و یا یک نقاش حرفهای نیاز دارید. برای رسیدن به این هدف، تنها با یک کلیک درخواست خود را در سامانه آچارباز ثبت کنید و منتظر تماس کارشناسان باشید.
من خودم برای رنگ آمیزی ساختمون از رنگ یا همون پوشش بلکا استفاده کردم. خیلی هم جواب داد قیمتشم به نسبت بقیه رنگا بهتر بود.