رنگ و نقاشی ساختمان

رنگ سرد چیست و چه کاربردی دارد؟

کاربرد رنگ سرد

انتخاب رنگ مناسب برای کسانی که می‌خواهند خانه خود را رنگ کنند یکی از مشکلات و دغدغه‌های اصلی است. در انتخاب رنگ باید فاکتورهای مختلفی را در نظر گرفت. یکی از این فاکتور‌ها، به سردی و گرمی رنگ برمی‌گردد. پیشتر در مقاله «رنگ گرم چیست و چه کاربردی دارد؟» در رابطه با رنگ‌های گرم صحبت کردیم اما اگر می‌‌خواهید از رنگ سرد برای رنگ آمیزی خانه استفاده کنید و از خصوصیات و ویژگی‌‌های رنگ سرد اطلاعی ندارید با ما باشید.

رنگ سرد چیست؟

رنگ‌‌ها در سه طیف اصلی در بازار وجود دارند، رنگ‌‌های سرد، رنگ‌‌های گرم و رنگ‌های خنثی که نه سردند و نه گرم.

تقسیم بندی رنگ‌ها براساس ساختار تشکیل دهنده رنگ انجام می‌‌شود و هر کدام می‌‌تواند برای بخشی از خانه مناسب باشد. با توجه به مسائل روانشناسی و روحیات فردی می‌‌توان به استفاده از رنگ‌‌های سرد در نقاشی ساختمان پرداخت. رنگ‌‌هایی سرد محسوب می‌‌شوند که، احساس آرامش، تازگی، طراوات، امنیت و سکون را به همراه دارند. به‌طور کلی رنگ‌‌های سرد به رنگ‌‌هایی گفته می‌‌شود که به نوعی نشان دهنده زمستان و سرما هستند، و همچین حسی را درون انسان ایجاد می‌کنند.

در نقاشی ساختمان، رنگ سرد را نمی‌توان در همه جا استفاده کرد. این رنگ‌‌ها باعث آرامش در خانه می‌‌شوند، همچنین این نوع رنگ سبب ایجاد تمرکز شده و عمق و فاصله را نشان می‌‌دهند.

رنگ‌هایی مانند آبی، ارغوانی، سفید و تا حدی برخی از رنگ‌‌های تیره را می‌‌توان از جمله رنگ‌‌های سرد به حساب آورد. رنگ‌‌هایی که در طیف آبی قرار دارند از رنگ‌‌های سرد محسوب شده و آرامش را به افراد القا می‌کنند، ولی گاهی می‌‌توانند باعث ناراحتی و یا بی‌تفاوتی در ذهن افراد شوند. چرا که رنگ‌‌های سرد اثرات منفعلی در مغز انسان می‌گذارند و سبب به‌وجود آمدن رضایت و عدم فعالیت می‌‌شوند. رنگ سرد به‌طور مستقیم روی شاخه پاراسمپاتیک سیستم عصبی تاثیر می‌‌گذارد و موجب پایین آمدن فشار خون و کاهش سرعت تنفس و ضربان قلب می‌شود.

این رنگ‌‌های سرد ساده و بی‌تکلف‌اند و دارای کاربردهای مختلفی هم هستند. با این وجود بزرگ‌ترین ایرادی که می‌توان از رنگ سرد گرفت این است که فضا را سردتر از آنچه هست نمایش می‌دهند. رنگ‌‌های سرد، ترکیباتی از قبیل فیروزه ای، سبز مایل به آبی، بنفش متمایل به آبی را در خود دارند. این رنگ‌ها ضربان قلب را کم، ماهیچه‌ها را آرام و درجه حرارت بدن را کاهش می‌‌دهند.

نقاشی ساختمان با آچارباز

انواع رنگ‌‌های سرد

رنگ‌‌های سرد طیف گسترده‌‌ای از رنگ‌‌ها را شامل می‌‌شوند و دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

 آبی

بی‌شک مهم‌ترین و اصلی‌‌ترین رنگ سرد، آبی است. در جایی که می‌‌خواهند حس سرما و سرد بودن را نشان دهند، از رنگ آبی استفاده می‌کنند. رنگ آبی برای اکثر مردم حس آرامش را منتقل می‌کند. برای مثال رنگ آبی به‌عنوان رنگ صلح و آشتی، سکون و آرامش خاطر شناخته می‌‌شود. از نظر روانشناختی، اگر چه رنگ آبی آرامش دهنده است. ولی با این حال این رنگ سرد؛ نماد صداقت، هوش و ایمان هم محسوب می‌‌شود. از این رنگ آرامش بخش برای رنگ آمیزی اتاق خواب استفاده کنید تا خوابی راحت داشته باشید. اگر دوست دارید از این رنگ در آشپزخانه استفاده کنید بهتر است بدانید که این رنگ کم کننده اشتها است و برای افرادی که پرخوری دارند مناسب است.

کاربرد رنگ سرد

 سفید

یکی دیگر از رنگ‌‌هایی که می‌‌توان در دسته رنگ سرد قرار داد، سفید است. سفید نشان دهنده برف و زمستان است و به‌همین دلیل در بسیاری از مواقع حس سرما را به انسان منتقل می‌‌کند.

این رنگ سمبل پاکی، بی‌‌گناهی و صلح بوده و البته به عقیده بسیاری رنگی ضعیف، بی‌احساس و غیرمتحرک است. رنگ سفید مجموع رنگ‌‌ها است و همه چیز در آن محو می‌‌شود. سفید احساسات را بر می انگیزد و حس نوستالژی و دلتنگی را به انسان تلقین می‌‌کند. اتاقی که کامل سفید نقاشی شده باشد ممکن است جادار و بزرگ به نظر آید اما خالی و سرد است.

کاربرد رنگ سرد

سبز

سبز از نظر روانشناختی نماد طبیعت و تازگی است. این رنگ مانند دیگر رنگ‌‌های سرد آرام بخش‌‌ بوده و هیچ انعکاسی از شادابی، رنج و ترس را در خود جای نداده است. در رنگ سبز هیج نشانی از حرکت نیست و رضایت و آرامش را به افراد القا می‌کند.

سبز رنگ آرامش و روستا، رنگ درختان و چمن‌زار است. رنگ سبز روشن، بهار و باروری را تداعی می‌‌کند و سبز پر رنگ مالیخولیا و از هوش رفتگی را به انسان انتقال می‌‌دهد. سبز نماد صلح، افتخار آفرینی، خوش شانسی، و باروری و حاصل خیزی است و نیروی شفابخشی بسیار زیادی دارد و موجب آرامش ذهن و روح است.

نقاشی ساختمان با آچارباز

بنفش

رنگ بنفش یکی از رنگ‌‌های دوست داشتنی و به نوعی اشرافی است. ولی در دسته رنگ‌‌های سرد قرار می‌گیرد. رنگ بنفش سمبل شجاعت، مدیریت و قاطعیت میزبان است و مهربانی و صمیمیت او را منتقل می‌‌کند.

کاربرد رنگ سرد

رنگ سرد چه کاربردی دارد؟

با توجه به خصوصیاتی که رنگ سرد دارد، از این رنگ در مکان‌‌ها و محیط‌‌هایی که نیاز به ایجاد حس آرامش وجود دارد، بیشتر استفاده می‌‌شود. رنگ سرد کاربرد‌های زیادی دارد که در اینجا به آنها اشاره خواهیم کرد:

استفاده به عنوان راهنما

رنگ سرد نشان دهنده حس سرماس است. از این رو در دوش حمام و یا جاهایی که نشان از آب باشد از رنگ آبی استفاده می‌‌شود. با استفاده از رنگ آبی می‌‌توان به افراد گفت که آب و یا محیط سرد است و باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند. برای مثال از رنگ آبی و سفید برای نشان دادن علائم و تابلو‌های ارتباطی استفاده می‌شود.

پیشنهاد مطالعه

استفاده در بیمارستان‌‌ها و مراکز درمانی

رنگ‌‌های سرد به دلیل القای حس آرامش و تکسین درد بیشتر در بیمارستان‌‌ها و درمانگاه‌‌ها مورد استفاده قرار می‌‌گیرند. اگر توجه داشته باشید در بسیاری از مراکز درمانی دیوارها و سقف‌‌ها را به رنگ آبی نقاشی می‌‌کنند تا این رنگ سبب ایجاد حس آرامش و راحتی در بیماران شده و در تسکین درد آنها موثر باشد و معمولا نقاشان در خدمات نقاشی ساختمان برای فضاهای درمانی این رنگ ها را پیشنهاد می دهند.

از رنگ‌های سرد در پوشش و لباس پرسنل مراکز بهداشتی استفاده می‌‌شود.

نقاشی ساختمان با آچارباز

طراحی دکوراسیون

رنگ‌های سرد در طراحی دکوراسیون، ترکیب مناسبی را ایجاد می‌‌کنند. می‌‌توان از این رنگ‌‌ها در ترکیب با رنگ‌‌های گرم برای ایجاد چیدمان و طراحی مناسب دکوراسیون استفاده کرد.

در طراحی دکوارسیون داخلی می‌‌توان از ترکیب رنگ سرد و گرم استفاده کرد. می‌توان سقف را سفید کرد و برای رنگ آمیزی دیوار‌ها از درجات روشن‌‌تر طیف‌‌های آبی و سبز استفاده کرد. به نور اتاق توجه خاصی داشته باشید تا بچه‌ها به هنگام مطالعه، دچار خستگی نشوند.

کاربرد رنگ سرد

نقاشی ساختمان

از رنگ سرد می‌توان در نقاشی ساختمان استفاده کرد. اتاق خواب باید حس آرامش و استراحت را به افراد القا کند، بنابراین استفاده از رنگ سرد می‌‌تواند گزینه ایده‌الی باشد. اگر می‌‌خواهید کاهش وزن داشته باشید و از پرخوری اجتناب کنید، می‌‌توانید از رنگ سرد به‌ویژه آبی کم‌رنگ برای نقاشی آشپزخانه استفاده کنید. اگر منزل شما کوچک است می‌‌خواهید بزرگ به نظر برسد، می‌توانید در نقاشی آن از رنگ سرد استفاده کنید. رنگ سرد به فضا عمق داده و می‌تواند یک اتاق کوچک را بزرگ نشان دهد.

با این حال استفاده از این رنگ‌‌ها در اتاق‌‌های بزرگ و تاریک سبب تبدیل شدن آن به فضایی سرد و ناخوشایند می‌‌شود. رنگ سرد برای محیط کار و اتاق خواب بسیار مناسب است. رنگ سفید و یا کرم برای قسمت پذیرایی و نشیمن می‌‌تواند موجب آرامش اعصاب شود.

کاربرد رنگ سرد

یکی از ویژگی‌‌های بارز رنگ‌‌های سرد، ایجاد تعادل و آرامش در محیط است. رنگ‌‌ سردی که درجه‌‌ آن به سمت سفید می‌‌‌رود یا رنگ‌‌های سرد کمرنگ، انتخاب‌‌های مناسبی برای محیط‌‌های اداری به شمار می‌‌روند.

جالب است بدانید رنگ‌‌های سرد از نظر تاثیر جسمانی نیز مفید و سودمند هستند. این رنگ‌‌ها تعداد دفعات تنفس را در افراد کاهش داده و باعث تسکین دردهای ماهیچه‌‌ای در بدن می‌‌شوند.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫3 دیدگاه ها

  1. من عاشق رنگ های سرد برای دکوراسیون هستم و خیلی دکوراسیون با رنگ سرد قشنگ تر میشه

  2. من عاشق دکوراسیون با رنگ سرد هستم. ولی به نظرم عکس های جذابی برای این صفحه انتخاب نکردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا