آشنایی با انواع همزن برقی + کاربردها و مزایا و معایب آنها
آیا تا به حال فکر کردهاید کدام نوع همزن برقی برای آشپزخانه شما مناسب است؟ همزن برقی یکی از لوازم ضروری برای هم زدن مواد غذایی است. با وجود مدلهای مختلف همزن برقی در بازار، انتخاب مدل مناسب میتواند دشوار باشد.
در این مقاله آچارباز، ما به بررسی انواع همزن برقی و کاربردهای آنها میپردازیم. همچنین، به شما کمک میکنیم تا بهترین نوع همزن برقی را براساس نیازهای خود انتخاب کنید. پس با ما همراه باشید تا به این سوال پاسخ دهیم که کدام نوع همزن برقی مناسب شماست؟
فهرست محتوا
معرفی انواع همزن برقی
همزن برقی انواع مختلفی دارد و هر کدام کاربرد، مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. همزن برقی براساس نوع عملکرد، تعداد پرهها و توان موتور میتوان به انواع مختلفی تقسیم میشود. در ادامه به معرفی انواع همزن برقی، کاربردها، مزایا و معایب آنها میپردازیم.
انواع همزن برقی بر اساس نوع عملکرد
1. همزن برقی دستی
همزن برقی دستی به دستگاه مخلوطکننده الکتریکی قابل حملی گفته میشود که اغلب به برق وصل میشود. این دستگاه دارای یک دسته است و در بالای دسته، کنترلهای سرعت و دکمهای برای جدا کردن سریهای همزن وجود دارد. همزن دستی در دهههای اخیر جایگزین تخممرغزنهای چرخشی غیرالکتریکی شده است. تخممرغزنها در گذشته بسیار محبوب بودند، اما همزنهای دستی کارآمدتر و راحتتر هستند.
همزنهای دستی برای مخلوط کردن طیف گستردهای از مواد غذایی استفاده میشوند. آنها برای هم زدن تخم مرغ، خامه و خمیر مناسب هستند. همزنهای دستی همچنین برای پوره کردن سیبزمینی و تهیه سس استفاده میشوند.
حتی کسانی که همزن ایستاده (کاسهای) دارند، ممکن است از همزن برقی دستی برای کارهای کوچک و مخلوط کردن مواد جزئیتر استفاده کنند. با این حال، همزن دستی محدودیتهایی دارد به عنوان مثال مخلوط کردن خمیر با حجم زیاد یا غذاهای غلیظ با آن دشوار است.
برخی مواد غذایی را نیز نباید با همزن دستی مخلوط کرد؛ برای مثال، استفاده از همزن دستی برای مخلوط کردن چیپس شکلاتی میتواند موتور را بسوزاند. همین امر در مورد مواد سخت دیگر مانند آجیل و برخی میوهها نیز صدق میکند.
2. همزن کاسهای
همزن کاسهای دارای کاسه چرخان و یک یا دو پره است. همزن کاسه یا ایستاده دستگاهی قدرتمند و همهکاره است که برای کارهای سنگین مانند ورز دادن خمیر نان و درست کردن کیک در حجم زیاد مورد استفاده قرار میگیرد. همزن برقی کاسهای که با نام همزن برقی ایستاده نیز شناخته میشود. این همزنها دارای انواع لوازم جانبی هستند که به شما کمک میکنند تا کارهای آشپزی خود را آسانتر و سریعتر انجام دهید.
مزایای همزن ایستاده یا کاسه ای
برخی از مزایای همزن ایستاده نسبت به همزن برقی معمولی عبارت است از:
- قدرت بیشتر: همزن ایستاده دارای موتوری قویتر از همزن دستی است که میتواند مواد سنگینتر را بهراحتی و سریعتر مخلوط کند.
- تنوع بیشتر: همزن ایستاده دارای انواع سری همزن است که میتوانید از آنها برای مخلوط کردن انواع مواد مختلف استفاده کنید.
- راحتی بیشتر: همزن ایستاده روی پایه ثابت قرار میگیرد و سرعت چرخش پرهها نسبت به همزنهای معمولی بیشتر است. به کمک دکمههای روی دستگاه میتوانید سرعت هم زدن مواد را تغییر دهید.
- برای تهیه کیک، نان، و شیرینی: همزن ایستاده میتواند مواد کیک، نان و شیرینی را به سرعت و راحتی مخلوط کند. این امر باعث میشود که تهیه این غذاها آسانتر و سریعتر شود.
- برای تهیه خمیرهای سنگین: همزن ایستاده میتواند خمیر نان و خمیر پیتزا را بهراحتی ورز دهد.
انواع همزن برقی براساس تعداد پره ها
همزنهای برقی از نظر تعداد پرهها نیز متنوع هستند:
1. پره تخت
پره تخت به طور استاندارد با همزن ایستاده عرضه میشود. این پره را میتوانید برای انواع دستور العملها استفاده کنید. عملکرد چرخشی این پره باعث ترکیب کامل مواد داخل کاسه میشود. این پره برای مخلوط کردن خمیر کیک، خامه زدن کره، پوره کردن سیب زمینی یا گوشت همزن صاف مانند یک قاشق عمل میکند.
2. پره ویسک
پره ویسک برای هم زدن مواد سبک مانند تخم مرغ، خامه و سفیده تخم مرغ استفاده میشود. این پره بهخوبی باعث پف کردن مواد و پیدا کردن بافتی سبک به مواد میشود. پره ویسک برای تهیه طیف گستردهای از غذاها و دسرها استفاده میشود.
3. پره قلاب خمیر (DOUGH HOOK)
این پره از یک تیغه مارپیچی تشکیل شده است که بهخوبی خمیر را ورز میدهد و باعث میشود خمیر نرم و یکدست شود. پره قلاب خمیر برای تهیه طیف گستردهای از غذاها و دسرها استفاده میشود، از جمله:
- نان
- پیتزا
- رشته فرنگی
- کلوچه
- شیرینی
4. پره مخصوص شیرینی (PASTRY BEATER)
پره مخصوص شیرینی برای هم زدن و مخلوط کردن مواد شیرینی استفاده میشود. این پره بهخوبی مواد را مخلوط میکند و باعث میشود مواد یکدست شوند. پره مخصوص شیرینی برای تهیه طیف گستردهای از شیرینیها استفاده میشود، از جمله:
- کوکی
- بیسکویت
- شیرینیهای رولت
- شیرینیهای خمیر هزارلا
5. پره لبه فلکس (FLEX EDGE BEATER)
این پره از یک تیغه فلزی با لبههای انعطافپذیر تشکیل شده است که بهخوبی مواد را در کاسه همزن پخش میکند. پره لبه فلکس دارای مزایای زیر است:
- برای هم زدن و مخلوط کردن مواد مختلف مناسب است.
- از آسیب دیدن دست جلوگیری میکند.
تفاوت انواع همزن برقی براساس توان موتور
تولید کنندههای همزن برقی، این دستگاهها را با توانهای برقی متفاوتی تولید میکنند؛ بنابراین محدودیتی از نظر توان مصرفی نخواهید داشت.
- با توان پایین: برای کارهای سبک مانند هم زدن تخم مرغ و خامه مناسب هستند.
- با توان متوسط: برای کارهای سنگین مانند هم زدن خمیر و سس کاربرد دارند.
- با توان بالا: برای کارهای حرفه ای مانند تهیه کیک و شیرینی یا مصارف صنعتی بیشتر مناسب هستند و قیمت بالایی دارند.
انواع همزن برقی از نظر جنس کاسه
انواع همزن برقی از نظر جنس کاسه نیز به دو دسته تقسیم میشوند:
- کاسه پلاستیکی: همزنهای برقی کاسه پلاستیکی ارزانتر هستند و وزن کمتری دارند. همزنهای کاسه پلاستیکی برای کارهای سبک کاربرد بیشتری دارند.
- کاسه استیل: همزنهای برقی کاسه استیل بادوامتر هستند و برای کارهای سنگین کاربرد دارند. این همزنها گرانتر از همزنهایی با کاسه پلاستیکی هستند.
جنس کاسه | مزایا | معایب |
پلاستیکی | قابل شستشو در ماشین ظرفشویی | نداشتن دوام بالا |
استیل | از نظر ظاهری زیباتر هستند. | وزن بیشتری |
کاربرد انواع همزن برقی
انواع همزن برقیها را میتوانید برای کارهای مختلف در آشپزخانه استفاده کنید. برخی از مهمترین کاربردهای همزن برقی عبارتند از:
- هم زدن تخم مرغ
- هم زدن خامه
- هم زدن خمیر
- هم زدن سس
- و…
مقایسه کاربرد انواع همزن برقی
در ادامه کاربرد انواع همزن برقی را معرفی میکنیم:
نوع همزن برقی | کاربرد |
همزن دستی | کارهای سبک مانند هم زدن تخم مرغ، خامه، سس، ماست، شیر و شکر و… |
همزن کاسه دار | کارهای سنگین مانند هم زدن خمیر، در شیرینی یا کیک پزی |
مزایای انواع همزن برقی
- همزن برقی نسبت به همزنهای معمولی کار را سریعتر و آسانتر پیش میبرند.
- برای کارهای سنگین مانند هم زدن خمیر و سس بسیار مناسب هستند.
- دارای انواع مختلفی هستند که میتوانید باتوجه به نیاز، یکی از آنها را انتخاب کرد.
معایب انواع همزن برقی
- همزن برقی نسبت به همزن دستی گرانتر هستند و امکان خرید آنها برای همه افراد وجود ندارد.
- فضای زیادی را داخل کابینت و آشپزخانه اشغال میکنند.
نکات کلیدی در انتخاب انواع همزن برقی با کاسه
- ظرفیت کاسه: ظرفیت کاسه همزن برقی باید متناسب با نیاز شما باشد. اگر به طور منظم کیک و شیرینی میپزید، به همزن برقی با کاسه بزرگتر نیاز دارید.
- قابلیت چرخش کاسه: همزنهای برقیکه کاسه آنها قابلیت چرخش دارد، کار را آسانتر میکنند.
- قابلیت شستشوی کاسه در ماشین ظرفشویی: اگر بهدنبال شستشوی آسان کاسه و قطعات همزن برقی هستید، مدلی که قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی دارد را انتخاب کنید.
امکانات انواع همزن برقی
علاوه بر موارد ذکر شده، برخی از همزنهای برقی دارای امکانات و قابلیتهای دیگری نیز هستند که عبارتند از:
- پرههای مختلف: برخی از همزنهای برقی دارای پرههای مختلف هستند که برای کارهای مختلف مناسب هستند. به عنوان مثال، پره های صاف برای هم زدن تخم مرغ و خامه و پرههای مفتولی برای هم زدن خمیر مناسب هستند.
- دکمه پالس: دکمه پالس برای هم زدن سریع مواد غذایی استفاده میشود.
- کاسه دستهدار: کاسه دستهدار برای حمل و نقل راحتتر همزن برقی مناسب است.
- سر خم شونده: سر خم شونده برای هم زدن مواد غذایی در گوشههای کاسه مناسب است.
- شروع آرام (Soft Start): شروع آرام برای جلوگیری از پاشیدن مواد غذایی هنگام روشن کردن همزن برقی استفاده میشود.
در این مقاله، انواع همزن برقی را از نظر جنس کاسه، نوع پره و… بررسی کردیم. با توجه به این موارد شما میتوانید بهترین همزن برقی موجود در بازار را انتخاب کنید و با استفاده از آن انواع مواد غذایی نظیر تخم مرغ، خمیر و… را هم بزنید یا ورز بدهید.