چک لیست اسباب کشی
همیشه جابهجایی پردردسر است. رفتن به منزل جدید به مقدمات اولیه نیاز دارد و اگر کارها طبق یک لیست از پیش تعیین شده انجام نشوند، به طور قطع اسباب کشی تبدیل به عذابآورترین کار دنیا میشود. در اینجا قصد داریم چک لیست اسباب کشی را مورد بررسی قرار دهیم.
اسباب کشی شامل چندین مرحله است که در هر مرحله هم باید تمام موارد را با دقت به اتمام برسانید تا کارها روی هم انباشته نشده و همه چیز طبق برنامه پیش رود. با انجام کارها طبق یک چک لیست از پیش تعیین شده، با آرامش خاطر به منزل جدید میروید و از تمام لحظات لذت خواهید برد. همچنین در حین چیدمان لوازم، دیگر درگیر تعمیر و سرویس تاسیسات نخواهید بود.
مراحل اسباب کشی:
اولین کاری که باید انجام داد، انتخاب خانهی جدید است. باید خانهای با استانداردهایی که مدنظرتان است انتخاب کنید تا فضا کافی باشد و تمام لوازم را با آرامش در جای خود قرار دهید.
وضعیت ظاهری خانه جدید را بررسی کنید.
بعد از انتخاب خانه جدید، باید وضعیت آن را کامل بررسی کنید. اگر حس میکنید که خانه نیاز به بازسازی دارد، با متخصصین در این زمینه مشورت کنید تا بهترین راهحل را پیشروی شما قرار دهند تا در کمترین زمان ممکن و با هزینه مناسب، تغییرات لازم روی دکور اعمال شود.
در برخی شرایط هم وضعیت خانه قابل قبول است و تنها دیوارها به نقاشی نیاز دارند. با این وجود به تنها کسی که نیاز دارید، یک استاد نقاش است تا دیوارها را به بهترین شکل رنگآمیزی کند.
تاسیسات خانه جدید را بررسی کنید.
تاسیسات خانه جدید شامل انواع پکیج دیواری، آبگرمکن، رادیاتورها، کولر گازی و کولر آبی، خدمات برق ساختمانی و دوربینهای مدار بسته است.
تمام این تجهیزات باید قبل از جابهجایی اسباب و اثاثیه کنترل شوند.
1- سرویس آبگرمکن و پکیج:
آبگرمکن و پکیج از لوازم گرمازایی هستند که در صورت سرویس نشدن به موقع، میتوانند خطرآفرین باشند. این دستگاهها باید بهصورت دورهای سرویس شوند تا هم عملکرد بهتری داشته باشند، و هم در مصرف انرژی صرفهجویی شود.
پس قبل از اقدام به جابهجایی حتما با سرویسکار متخصص در زمینه پکیج و آبگرمکن مشورت کنید و از او بخواهید تا دستگاه شما را سرویس و در صورت نیاز تعمیر کند.
2- کنترل اجاق گاز و فر:
برخی از خانهها دارای اجاق گاز رومیزی و فر توکار دیواری هستند که در این شرایط هم پیشنهاد میشود قبل از جابهجایی، هردو دستگاه را کنترل و در صورت نیاز سرویس کنید تا بعد از اسباب کشی، درگیر تعمیرات لوازم نباشید.
3- بررسی و هواگیری رادیاتورها:
رادیاتورها از لوازم گرمایشی هستند که هرزگاهی نیاز به سرویس دارند و هواگیری رادیاتورها موجب میشود که گرمای کافی را نداشته باشند و در فصل زمستان به گرمای مطلوب خود دست نیابید. اینجاست که از عملکرد سیستم گرمایشی خانه راضی نخواهید بود و شاید از اینکه اقدام به اسباب کشی کردهاید، پشیمان شوید. پس برای هواگیری رادیاتورها اقدام کنید.
4- بررسی و سرویس کولر آبی:
اگر در ابتدای سال اقدام به اسباب کشی میکنید، توصیه میشود قبل از هر کاری، سرویس کولر آبی را در چک لیست اقدامات خود قرار دهید.
سرویس کولر آبی کار سختی نیست و ممکن است خودتان از پس انجام آن برآیید، اما در صورتی که زمان کافی برای این کار ندارید، بهتر است از تعمیرکار کمک بگیرید.
5- جابهجایی و سرویس کولر گازی:
هرچقدر سرویس و جابهجایی کولر آبی کاری آسان است، اما تمام کارهایی که به کولر گازی مربوط میشود، بسیار حساس خواهد بود. برای جابجای و یا سرویس کولر گازی خودتان وارد عمل نشوید، بلکه از تعمیرکار کولر گازی کمک بخواهید.
درصورت جابهجایی کولر گازی ممکن است گاز آن تخلیه شده و شارژ مجدد گاز، هزینه بسیار سنگینی دربر دارد. پس قبل از اینکه کولر را جابهجا و یا سرویس کنید، به تعمیرکار کولر گازی اطلاع دهید تا برای کمک به شما به محلتان مراجعه کند.
6- کنترل خدمات برق ساختمانی
خدمات برق ساختمانی از مهمترین موارد در چک لیست اسباب کشی است. درصورت وجود کوچکترین مشکلی در سیستم برق ساختمانی، ممکن است دستگاهها دچار مشکل شوند و یا لوازم برقیتان بسوزند. پس کنترل خدمات برق ساختمانی را در چک لیست اسباب کشی خود بگنجانید. زیرا اگر بعد از جابهجایی به منزل جدید، متوجه وجود اتصالی در سیستم کابلکشی ساختمان شدید، به طور قطع برای رفع مشکل به دردسرخواهید افتاد.
مورد دیگر کنترل روشنایی خانه است. لامپهای روشنایی و لوسترها را کنترل کنید که معیوب، شکسته و سوخته نباشند.
این را خاطرنشان میکنیم که شما برق کار نیستید و نباید سرخود اقدام به دستکاری سیستم برق ساختمان کنید.
7- کنترل سیستم حفاظتی و دوربین مدار بسته:
برخی از ساختمانها دارای سیستم حفاظتی و دوربین مدار بسته هستند. این سیستمها هم از حساسیت بالایی برخوردارند و باید توسط کارشناس بررسی شوند. پیشنهاد میشود برای حفظ امنیت خانواده، از سیستم حفاظتی در خانه استفاده کنید. با این کار، اعضای خانواده و لوازم خود را از دستبرد سارقین، حفاظت خواهید کرد. پس قبل از هر کاری به نصب سیستم حفاظتی و دوربین مداربسته اقدام کنید.
لوازم را با دقت بستهبندی کنید.
- از مدتها قبل باید به فکر اسباب کشی باشید و به تعداد زیاد کارتن، چسب، نایلون حبابدار، سلفون، ماژیک، برچسب و طناب برای بستهبندی لوازم آماده کنید.
- جعبه ابزار را آماده و دم دست قرار دهید تا هر زمانی که به آن نیاز داشتید، در دسترستان باشد. پیشنهاد میشود تعدادی لامپ اضطراری هم آماده داشته باشید.
- برخی از لوازم که قابل استفاده نیستند را بفروشید و یا دور بیاندازید.
- لباسهایی که مدت طولانی آنها را استفاده نکردهاید را نیز با خود به منزل جدید نبرید.
- مدارک ارزشمند را در جایی امن نگهداری کنید.
- لوازم شکستنی را از سایر لوازم جدا کرده و روی کارتن عبارت شکستنی را ذکر کنید.
- تا حد امکان کارتنها را سبک بستهبندی کنید.
- لوازم شخصی پرمصرف و سایر لوازمی که ممکن است روز اول اسباب کشی به منزل جدید، به آنها نیاز پیدا کنید را در کارتنهایی با برچسب مشخص قرار دهید. برای مثال لوازم آشپزخانه را در دسترس قرار دهید.
- مواد شوینده را در بستههای مشخص قرار دهید.
- کارتنها را نامگذاری کنید و محتویات داخلشان را روی بستهبندی یادداشت کنید.
- بهتر است لوازم مربوط به هر اتاق مقصد را روی کارتن یادداشت کنید که هر کارتن را همان ابتدای کار به اتاق خودش منتقل کنید.
- بهتر است لوازم الکترونیکی منزل را در جعبههای خودشان قرار دهید. با این کار از آسیب به این لوازم جلوگیری میشود. درصورتی که جعبهها را دور انداختهاید، پیشنهاد میشود لوازم را داخل پارچههای بزرگ و یا نایلون حبابدار قرار داده و در جعبه و یا سبدهای بزرگ بچینید.
- کشوهای کمدها را با چسب محکم کنید تا در حین جابهجایی باز نشوند.
لوازم برقی را تعمیر کنید.
اگر لوازم برقی که در خانه دارید نیاز به سرویس و یا تعمیر داشتند، بهتر است قبل از روز اسباب کشی به آنها رسیدگی کنید. لوازم خراب و یا معیوب را با همان وضعیت با خود به منزل جدید نبرید.
شرکت خدماتی موردنظر را برای جابهجایی انتخاب کنید.
از یک ماه قبل از اسباب کشی با شرکت جابهجایی تماس گرفته و هماهنگیهای لازم را انجام دهید. تاریخ و ساعت دقیق جابهجایی را به آنها اعلام کنید تا روز موعود به کوچکترین مشکلی روبرو نشوید. وجود ناهماهنگی در جابهجایی میتواند تاثیر منفی روی روحیه افراد داشته باشد.
از طرفی ماشینی که برای جابهجایی اثاثیه استفاده میشود هم باید گنجایش تمام لوازم شما را داشته باشد.
با انتخاب اشتباه خودرو، اسباب کشی را دو مرحلهای نکنید. این امر میتواند هزینهها را تا حد چشمگیری افزایش دهد.
منزل قدیمی را کنترل کنید.
برای کنترل منزل قدیمی هم یک چک لیست آماده کنید. نباید بعد از تخلیه منزل، آن را به خرابه تبدیل کرده باشید. شما در قبال خانهای که در آن ساکن بودید مسئول هستید و بهتر است آن را مانند روز اول تحویل صاحبخانه جدید بدهید.
چک لیست موردنظر میتواند شامل آیتمهای زیر باشد.
- سیستم روشنایی و لامپها را بررسی کنید تا لامپی شکسته و یا سوخته نباشد.
- دیوارها را بررسی کنید که تخریب نشده باشند و در صورت خرابی بهتر است آنها را بازسازی کنید.
- از سالم بودن شیشه پنجرهها اطمینان حاصل کنید.
- داخل حمام و سرویس بهداشتی را کنترل کنید تا لوازمی جا نماند.
- از خالی بودن کابینتها و کمد دیواری هم مطمئن شوید.
- پکیج و یا آبگرمکن را خاموش کنید.
- شیرها و فلکه اصلی گاز و آب را ببندید و برق اصلی ساختمان را قطع کنید.
تمامی مواردی که در این بحث به آن اشاره شد، برای این بود که مراحل اسباب کشی با آرامش خاطر انجام شود. با داشتن یک برنامه کلی و چک لیست دقیق، اسباب کشی، دیگر کاری استرسآور نیست که همه از آن فراری هستند.