پرینتر

سطل آشغال کارتریج کجاست؛چگونه کارتریج را تمیز کنیم

سطل آشغال کارتریج کجاست؛چگونه کارتریج را تمیز کنیم

یادداشت ویراستار: این مطلب در بهمن 1399 توسط کارشناسان پرینتر و ماشین‌های اداری آچارباز، بررسی و تایید شده است.

مدتی است که اسناد چاپی پرینتر، دیگر کیفیت گذشته را نداشته و یا سند‌ها را محو چاپ می‌کند. عوامل زیادی می‌تواند، مانع از درست کار کردن پرینتر شود. یکی از این عوامل موثر، کارتریج است که می‌توان با تمیز کردن به موقع آن از بسیاری از مشکلات پرینتر جلوگیری کرد. در این مقاله قصد داریم بگوئیم، سطل آشغال کارتریج کجاست و چگونه کارتریج را تمیز کنیم. اگر اطلاعات کافی در زمینه کارتریج و نحوه کار آن ندارید می توانید مقاله کارتریج چیست را مطالعه کنید.

سطل آشغال کارتریج کجاست؟

اگر از کاربران پرینتر باشید، ممکن است نام سطل آشغال کارتریج به گوشتان خورده باشد. برای بسیاری از افراد این سوال پیش می‌آید که سطل آشغال کارتریج کجاست؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوئیم، کارتریج که به عنوان مخزن تامین رنگ پرینتر شناخته می‌شود خود دارای دو مخزن اصلی و مخزن ضایعات است. درون مخزن اصلی همانطور که از نامش پیداست، تونر قرار می‌گیرد. در داخل مخزن ضایعات نیز، تونر‌های اضافی ریخته می شوند. در اثر استفاده از کارتریج تونر، مخزن اصلی خالی شده و مخزن ضایعات پر می‌شود. باید بدانید یکی از علائم پر شدن سطل آشغال کارتریج، ریختن پودر در پرینتر و یا انداختن خط سیاه هنگام پرینت گرفتن است.

چگونه سطل آشغال کارتریج را خالی کنیم؟

حالا ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که، چگونه سطل آشغال کارتریج را خالی کنیم؟ پاسخ این است که خالی کردن سطل آشغال کارتریج تنها باید توسط متخصصینی ماهر و با تجربه صورت بگیرد. این کار نیاز به مهارت و دانش زیادی دارد و علاوه بر آن ممکن است در طی این پروسه فضایی که در آن قرار دارید به طور کامل توسط تونر کارتریج کثیف شود. بنابراین بهتر است برای جلوگیری از خرابی کارتریج و پرینتر، از کارتریج‌های اصل و طرح با کیفی استفاده کرده و یا تعویض و شارژ کارتریج را به افراد ماهر بسپارید تا مجبور به تعمیر پرینتر نشوید.

انداختن خط سیاه هنگام پرینت گرفتن

آموزش نحوه تحلیه سطل آشغال کارتریج

اولین قدم، دستکش‌ها را به دست کنید

اکنون می‌خواهیم به پروسه چگونگی تمیز کردن کارتریج دستگاه بپردازیم. به یاد داشته باشید که شما با جوهر سروکار دارید، خطر پاشیدن جوهر به فضا‌های اطراف و کثیفی دست‌ها وجود دارد. بنابراین قبل از اینکه محفظه چاپگر را باز کنید، ابتدا یک جفت دستکش لاتکس تهیه کرده و آن را دستتان کنید. اگر به دستکش لاتکس حساسیت دارید، می‌توانید از یک جفت دستکش پلاستیکی نیز استفاده کنید. اگر نگران پخش شدن جوهر هستید، می‌توانید قبل از آوردن پرینتر، محیط را با روزنامه و یا سفره یکبار مصرف بپوشانید.

دومین قدم، پرینتر را از برق بکشید

مهم نیست که چه کاری با پرینتر دارید، مهم این است که قبل از هر کاری ابتدا آن را از برق کشیده و بگذارید که خنک شود. این مرحله در بسیاری از، اقدامات مربوط به پرینتر یکسان است. اما در برخی از پرینتر‌ها، شما تنها در صورتی می‌توانید کارتریج‌ها را خارج کنید که پرینتر به برق وصل باشد. در چنین شرایطی ابتدا بهتر است، کارتریج‌ها را به آرامی از دستگاه بیرون آورده و سپس پرینتر را از برق بکشید.

به یاد داشته باشید، اگر پرینتر خود را از برق کشیده‌ و می‌خواهید کارتریج‌ها را از دستگاه خارج کنید اما نمی‌توانید، باید هرچه زودتر این کار را متوقف کنید. زیرا تنها باعث، صدمه و آسیب به پرینتر خواهید شد.

علت سیاه شدن درام چاپگر
قبل از هرکاری ابتدا پرینتر را از برق کشیده و یک جفت دستکش لاتکس تهیه کرده و آن را به دست کنید

سومین قدم، محفظه پرینتر را باز کنید

اکنون وقت آن رسیده است که، چاپگر خود را باز کرده و کارتریج‌ها را بیرون بیاورید. کارتریج‌های جوهری به طور کلی، در قسمت جلویی پرینتر قرار دارند. به راحتی و بدون هیچ فشاری محفظه را باز کنید، تا کارتریج و کاغذ را ببینید. کارتریج‌ها در بالای کاغذ قرار دارند.

حالا باید کارتریج‌ها را، به آرامی و یکی یکی بردارید. با آرامش کمی آن‌ها را به سمت پایین فشار داده، تا کارتریج را از نگهدارنده جدا کنید. در این قسمت شاید لازم باشد، برای خارج کردن کارتریج، کمی به آن‌ها فشار وارد کنید.

نکته‌ای که همواره در هنگام بیرون آوردن کارتریج باید به آن توجه کنید این است که، اگر با دست بدون دستکش یا محافظ بدنه فلزی کارتریج را لمس کنید، چربی‌های موجود طبیعی در دستان شما می‌تواند در کیفیت پرینت تاثیر بگذارد.

چگونه سطل آشغال کارتریج را خالی کنیم
محفظه جلویی پرینتر را باز کرده و با دقت و به آرامی کارتریج‌ها را بیرون بیاورید

چهارمین قدم، تمیزکاری را شروع کنید

بعد از بیرون آوردن کارتریج‌ها از پرینتر، باید بدنه بیرونی آن‌ها را با استفاده از یک دستمال کاغذی تمیز کنید. البته در این فرایند، نباید الکل ایزوپروپیل را فراموش کنید. این الکل با خاصیتی که دارد، گزینه‌ای بسیار مناسب برای تمیز و ضدعفونی کردن ماشین‌های اداری است.

مقداری الکل ایزوپروپیل روی دستمال بریزید و حوله را به آرامی در امتداد و قسمت‌های زیرین کارتریج بکشید، تا به کل ترکیبات و اثرات جوهر را پاک کنید. برای اطمینان از پاک کردن جوهر اضافی، چندین بار این پروسه را انجام دهید.

پنجمین قدم، هد پرینتر را فراموش نکنید

هد پرینتر جوهری، نقشی اساسی در کیفیت تصاویر دارد و هرگونه گرفتگی سر نازل‌های آن می‌تواند در کیفیت پرینت تاثیر بگذارد. شما می‌توانید تمیز کردن هد پرینتر را به صورت دستی و یا خودکار انجام دهید. بعضی از مدل‌های پرینتر، از قابلیت تمیز کردن هد به صورت خودکار پشتیبانی می‌کنند.

یک گوش پاک کن پنبه‌ای بردارید و نوک آن را در آب ولرم خیس کنید و به آرامی آن را به نوک هد پرینتر بکشید. شما می‌توانید از آب مقطر نیز، برای انجام این پروسه استفاده کنید. نواری که در پشت کارتریج قرار دارد را نیز، به همین روش تمیز کنید. فرایند تمیز کردن هد پرینتر را چندبار انجام دهید.

پیشنهاد مطالعه
چگونه کارتریج را تمیز کنیم
با استفاده از یک گوش پاک کن پنبه‌ای آغشته به آب ولرم، هد پرینتر را با دقت تمیز کنید

قدم ششم، بگذارید کارتریج خشک شود

اکنون باید با استفاده از یک دستمال کاغذی، کارتریج مرطوب را با دقت و به آرامی خشک کنید. دقت کنید که کل کارتریج باید خشک و عاری از هرگونه رطوبتی باشد، زیرا کارتریج خیس به پرینتر شما آسیب وارد می‌کند.

قدم هفتم، کارتریج‌ها را نصب کنید

بعد از خشک شدن کارتریج‌ها، باید آن‌ها را دوباره سرجای خود قرار دهید. برای این کار کافیست، کارتریج‌ها را کمی به سمت پایین فشار داده و سپس آن‌ها را سمت نگهدارنده خود هل بدهید. در چنین شرایطی اگر کار خود را به درستی انجام بدهید، در هنگام جایگذاری کارتریج صدای تق خواهید شنید. اکنون با انگشتان خود را روی کارتریج‌ها بکشید و بررسی کنید، که سر جای خود محکم هستند یا لق می‌زنند. به یاد داشته باشید در تمامی این مراحل، باید دستکش به دست کرده باشید.

چگونه کارتریج را تمیز کنیم
قبل از اینکه کارتریج‌ها را درون پرینتر بگذارید، ابتدا باید آن‌ها را به طور کامل خشک کنید

قدم هشتم، دستگاه را تست کنید

بعد از نصب کارتریج‌ها، باید محفظه پرینتر را بسته و دوباره آن را به برق بزنید و دستگاه را روشن کنید.

بعد از مدتی کوتاه، برای تست چاپگر فایلی را جهت پرینت به آن ارسال کنید. فایلی را تک رنگ و سندی دیگر را رنگی چاپ کنید، تا ببینید که هر دو گروه کارتریج درست کار می‌کنند یا خیر. جملات را برجسته کنید و برخی از متون را رنگی کنید، تا متوجه شوید که پرینتر کمرنگ چاپ می‌کند و یا در حالت عادی است. با انجام تمام مراحل گفته شده، به راحتی می‌توانید بدون نیاز به تعمیرکار کارتریج را تمیز کنید. به یاد داشته باشید، برای عملکرد بهتر و بیشتر دستگاه، زمانی را برای سرویس و تعمیر پرینتر قرار دهید.

پیشنهاد مطالعه

انداختن خط سیاه هنگام پرینت گرفتن

یکی از مشکلاتی که، کاربران پرینتر بیشتر اوقات با آن مواجه می‌شوند، انداختن خط سیاه هنگام پرینت گرفتن است. باید بدانید اگر از پرینتر جوهری استفاده می‌کنید، ریشه این مشکل را باید در هد پرینتر جستجو کنید. باید زمانی را برای تمیز کردن هد پرینتر اختصاص دهید. شما می‌توایند این کار را، به صورت دستی و یا خودکار انجام دهید. برخی از پرینتر‌ها از قابلیت تمیز کردن هد پرینتر به صورت خودکار، پشتیبانی می‌‌کنند. اما اگر پرینتر لیزری شما، به تازگی انداختن خط سیاه هنگام پرینت گرفتن را آغاز کرده است باید به دنبال مشکل در کارتریج دستگاه، به خصوص سطل آشغال کارتریج باشید. در ادامه بیشتر درباره این بخش از کارتریج، صحبت خواهیم کرد.

لطفا به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سلام من کارتریجم رو شارژ کردم ولی از همان اول که داخل دستگاه قرار دادم کل صفحه من سیاه پرینت میگیره این مشکل از چیه و ایا دستگاهم ایراد داره یا کارتریجه ؟

    1. درود بر شما
      با توجه به حرف‌های گفته شده می‌توان نتیجه گرفت که، فرایند شارژ کارتریج به درستی انجام نگرفته و ممکن است دستگاه شما نیاز به تعویض قطعات داشته باشد. برای جلوگیری از نشت جوهر و یا پودر ریزی تونر درون پرینتر، شارژ کارتریج را به دست افراد ماهر و متخصص بسپارید. شارژ کارتریج اگر به دست افراد اماتور و بی تجربه صورت بگیرد تنها به پرینتر شما آسیب خواهد زد.

  2. من پرینترم از تمیز کردن هد پرینتر به صورت خودکار پشتیبانی نمیکنه چیکار کنم؟

    1. درود بر شما
      بهتر است با کارشناسی که پرینتر را از ایشان خریداری کرده‌اید در ارتباط باشید و یا به دفترچه راهنمای دستگاه مراجعه کنید

  3. تا حالا در مورد سطل آشغال کارتریج نشنیده بودم مخزن ضایعات بهش میگن؟

    1. درود بر شما
      بله دوست عزیز به مخزن ضایعات، سطل آشغال کارتریج هم گفته میشه، که تونر‌های اضافی درون آن قرار می‌گیرند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا