کرپ ساز چیست و چه انواعی دارد؟

در چندسال اخیر اسم پنکیک و کرپها در اکثر کافهها و آموزشهای آشپزی شنیده میشود و افراد زیادی طرفدار کرپ و پنکیک هستند. برخی از افراد کرپها برای صبحانه یا میان وعده و برخی دیگر به عنوان وعدههای غذای اصلی آن را میل میکنند. در واقع کرپها نوعی نان بسیار نازک و خوشمزه هستند که با آرد گندم درست میشوند. بین آنها را میتوانید با میوه، کاکائو یا مواد غذایی خوشمزه پر کرده و آنها را بپیچید و بعد از پخت، میل کنید. اما کرپها توسط دستگاهی به نام کرپ ساز تولید میشوند. اگر از علاقهمندان به کرپ یا پنکیک هستید و میخواهید بدانید دستگاه کرپ ساز چیست، چه انواعی دارد و اطلاعات بیشتری درباره این دستگاه بدست اورید تا انتهای این مقاله آچارباز با ما همراه باشید.
فهرست مطالب
کرپ چیست؟
کرپ که با نام کریپ هم شناخته میشود نوعی نان یا پنکیک نازک است که از خمیر بدست آمده از آرد گندم، آب، شیر، نمک، کره ذوب شده و تخم مرغ بدست میآید. این خمیر روی ماهیتابه یا دستگاه کرپ ساز پهن شده و در عرض چند دقیقه آماده میشود. سپس داخل آن با انواع میوه مثل توت فرنگی، موز یا مواد مغذی مثل انواع مغز و کاکائو یا حتی قارچ، تخم مرغ، ژامبون، سیب زمینی، پنیر پیتزا و … پر و پخته میشود.
دستگاه کرپ ساز چیست؟
در پاسخ به سوال دستگاه کرپ ساز چیست؟ باید بگوییم یک دستگاه مخصوص با صفحه دایرهای یا مربعی است که خمیر کرپ روی آن ریخته میشود. سپس با ابزار مخصوص این خمیر به شکل خیلی نازک روی سطح دستگاه کرپ ساز یا crepe maker پخش میشود. در نهایت میزان حرارت کرپ ساز با توجه به نوع آن تنظیم شده و دستگاه شروع به پختن کرپ میکند.
انواع کرپ ساز چیست؟
حال که با دستگاه کرپ ساز آشنا شدید بهتر است انواع آن را هم بشناسید تا بتوانید بهترین و مناسبترین مدل را برای خودتان خریداری کنید. کرپ سازها امروزه در دو مدل گازی و برقی در بازار وجود دارند. هر کدام از این مدلها ویژگیها و مزایا و معایب مخصوص خود را دارند. شما میتوانید با شناخت این ویژگیها مناسبترین مدل را با توجه به شرایطتان خریداری کنید.
انواع کرپ ساز بر اساس منبع انرژی
کرپ ساز گازی

کرپ ساز گازی انرژی مصرفی خود را از گاز شهری یا کپسول گاز دریافت میکند. این کرپ سازها به سرعت گرم شده و میتوانید با سرعت بیشتری کرپها را آماده کنید. کرپ ساز گازی برای افرادی که مصرف برق بالایی دارند و ماهانه مبلغ زیادی را برای قبض برق پرداخت میکنند، مناسب است.
کرپ ساز برقی

کرپ ساز برقی از انرژی برق برای پختن کرپها استفاده میکند. این مدل کرپ ساز بهراحتی قابل حمل بوده و میتوانید با آن به راحتی و در عرض چند دقیقه کرپ درست کنید.
نکته جالب درباره کرپ سازهای برقی و گازی این است که هر دو نوع دارای مدلهای مختلفی هستند و برای کاربریهای خانگی و صنعتی (پخت کرپ در تعداد بالا) قابل استفاده هستند.
انواع کرپ ساز بر اساس طراحی و ساختار

کرپسازها بر اساس طراحی و ساختارشان به دو دسته اصلی کرپ ساز تک واحدی و کرپ ساز دوتایی تقسیم میشوند. هر یک از این دستهها ویژگیها، مزایا و معایب خاص خود را دارند که آنها را برای کاربردهای مختلف مناسب میکند.
کرپسازهای تک واحدی
کرپسازهای تک واحدی با طراحی جمعوجور و ساده، انتخابی مناسب برای خانوادههای کوچک یا افراد با فضای محدود هستند. این دستگاهها اغلب بسیار سبک و قابل حمل هستند و برای تهیه کرپ یا پنکیک در حجم کم، طراحی شدهاند. اگر به دنبال دستگاهی هستید که فضای زیادی اشغال نکند و بتوانید در خانه بهراحتی از آن استفاده کنید، مدل تک واحدی گزینهای عالی است. با این حال، ظرفیت محدود آن باعث میشود برای مصارف تجاری یا تهیه کرپ در حجم زیاد مناسب نباشد.
کرپسازهای دوتایی
کرپسازهای دوتایی با دو سطح پخت مجزا، گزینهای ایدئال برای کافهها، رستورانها یا خانوادههای پرجمعیت هستند. به کمک این دستگاهها میتوانید همزمان دو کرپ را آماده کنید. کرپ ساز دوتایی برای ساعات شلوغی یا مهمانیها هم بسیار کاربردی است. علاوه بر این برخی مدلها قابلیت استفاده از تنها یک سطح پخت را در مواقع کممصرف دارد؛ اما به دلیل اندازه بزرگتر، این دستگاهها فضای بیشتری را در آشپزخانه اشغال میکنند و اغلب قیمت بالاتری نسبت به مدلهای تک واحدی دارند. برای افرادی که به پخت حجم زیاد کرپ نیاز دارند، این دستگاه انتخابی حرفهای و کارآمد است.
ویژگیهای مهم برای انتخاب بهترین دستگاه کرپ ساز چیست؟
در این قسمت قصد داریم تا مهمترین ویژگیها برای انتخاب و خرید بهترین کرپ ساز را به شما معرفی کنیم تا بتوانید مناسبترین گزینه را خریداری کنید.
برند سازنده
در حال حاضر شرکتهای مختلف ایرانی و خارجی تولید کرپ ساز را انجام میدهند. میتوانید از بین آنها برندی که محصول را با ضمانت نامه میفروشد یا در ساخت دستگاه از مواد باکیفیت استفاده کرده را انتخاب کنید. به عقیده کاربران و تعمیرکاران بهترین برندهای سازنده کرپ ساز عبارتند از:
- ساچی (saachi)
- عرشیا
- گاستروبک
- سینبو
- رمتا
- Wmf
- …
ابعاد دستگاه
علاوه بر برند، ویژگیهای دیگری مانند ابعاد هم در انتخاب بهترین دستگاه بسیار تاثیرگذار است. علی الخصوص اگر در آشپزخانهتان محدودیت فضا دارید. هرچه ابعاد دستگاه کوچکتر باشد، محبوبتر خواهد بود؛ در نتیجه باید در زمان خرید محلی که میخواهید از کرپ ساز استفاده کنید را مشخص کرده و بر اساس اندازه آنجا دستگاه را بخرید.
به طور کلی اندازه تقریبی کرپ سازهای یک صفحهای حدود 40-50 سانتی متر و کرپ سازهای دو صفحهای بین 80-100 سانتی متر است. این ابعاد را میتوانید در مشخصات محصول در سایت یا از فروشنده وسیله بپرسید تا دستگاه با اندازه مناسب را بخرید.
جنس بدنه و کفه
جنس بدنه کرپ سازها بسته به اینکه خانگی است یا صنعتی متفاوت خواهد بود. در مدلهای صنعتی جنس بدنه استیل و در مدلهای معمولی و خانگی جنس بدنه پلاستیکی است. اما جنس کفه کرپ سازها اغلب از چدن یا صفحهای با روکش تفلون و نچسب است تا خمیر کرپ به صفحه نچسبد و براحتی بعد از پخت کنده شود.
دمای دستگاه
نکته دیگری که میتواند در انتخاب کرپ ساز به شما کمک کند، دمای کرپ ساز است. این ویژگی به این دلیل اهمیت دارد که دستورهای مختلفی برای کرپ موجود است و هر کرپ باید در دمای بخصوصی پخته شود. پس اگر شما هم تمایل دارید کرپ را در مدلهای مختلف تهیه کنید، بهتر است دستگاهی بخرید که امکان تغییر دما داشته باشد.
اکثر کرپ سازهای موجود در بازار در درجه حدود 120 تا 575 درجه فارانهایت کار میکنند. این بازه دمای بسیار گسترده است و میتواند هر مدل کرپی را بپزد. همچنین برخی از کرپ سازها دارای ترموستات هستند تا دمای کرپ سازها به طور کلی قابل کنترل باشد و دائم بالا و پایین نشود. البته باید بدانید این مدل کرپها اغلب قیمت بالاتری دارند و اگر محدودیت بودجه ندارید میتوانید سراغ آنها بروید.
شکل کرپ ساز

کرپ سازها در دو مدل دایرهای و مربعی وجود دارند که هر کدام ویژگی مخصوص خود را دارد. مدلهای مربعی بهراحتی تمیز شده و فضای کمی را اشغال میکند و گرانتر است؛ اما مدل دایرهای فضای بیشتری نیاز داشته و قیمت کمتری دارد.
توان مصرفی دستگاه
یکی از فاکتورهای تاثیرگذار در خرید دستگاه، توان مصرفی کرپ ساز هاست. البته این موضوع مختص مدلهای برقی است. اکثر کرپ سازها دارای توان مصرفی حدود 3000 تا 3600 وات هستند. بهتر است در زمان خرید دستگاهی را انتخاب کنید که مصرف برق کمتری دارد.
داشتن لوازم جانبی
داشتن لوازم جانبی هم آخرین نکته تاثیرگذار در انتخاب کرپ سازهاست. لوازم جانبی در زمان خرابی و تعمیر دستگاه بسیار به کار میآید. چنانچه کرپ ساز شما دارای لوازم جانبی نباشد در زمان خراب شدن امکان تعمیر آن وجود نداشته و باید برای خرید دستگاه جدید اقدام کنید.
جمع بندی
در این مطلب به دنیای کرپ سازهای برقی سفر کردیم و با انواع و ویژگی بهترین کرپ سازها آشنا شدیم. از نظر شما با کرپ ساز چه موادغذایی را میتوان پخت؟ آیا کرپ ساز وسیله ضروری است؟ شما برای پخت کرپ و پمکیک از چه وسیلهای استفاده میکنید؟