با ساده ترین راه برای تمیز کردن غذاساز ایرانی و خارجی آشنا شوید
برای درست کردن انواع آبمیوه، دسر و غذاهای مختلف از غذاساز استفاده میکنیم. این وسیله کاربردی آشپزی را برای ما آسان کرده است، اما شستشو و تمیز کردن غذاساز میتواند برای ما کاری سخت و دشوار باشد.
غذاسازی که در خانه دارید، ابزاری مناسب برای خرد، ریز و برش زدن مواد غذایی است و به شما در پخت و پز آسان کمک خواهد کرد. اما شستشو و تمیز کردن قسمتهای ریز و درشت این دستگاه میتواند برای کدبانوی خانه به یک چالش جدی تبدیل شود. در این مقاله قصد داریم به شما، چند نکته مهم برای تمیز کردن غذاساز ایرانی و خارجی بگوئیم، تا سختی شستن این دستگاه برای شما آسان شده و بتوانید با خیالی راحت از این دستگاه استفاده کنید. اگر شما هم از آندسته خانم های با ظرافت و دقیق هستید و نظافت منزل را محدود به هال و پذیرایی نمی دانید پیشنهاد می کنیم برای داشتن خانه ای تمیز در ادامه همراه ما شوید.
تمیز کردن غذاساز با جوش شیرین، به سادگی آب خوردن
غذاساز یکی از وسایلی است که وجود آن در آشپزخانه، فرایند پخت و پز را آسان و سریع میکند و میتواند کمک بسیار بزرگی به بانوی خانه باشد. اما اغلب اوقات به خاطر جداسازی و شستشوی سخت قطعات مختلف غذاساز، بانوی خانه ترجیح میدهد از این وسیله استفاده نکند.
در این قسمت میخواهیم به شما یک روش ساده و البته ارزان را برای تمیز کردن غذاساز معرفی کنیم. برای این روش نیازی به مواد شوینده گران قیمت ندارید، تنها مقداری جوش شیرین کافی است.
برای تمیز کردن غذاساز به چه نیاز داریم؟
- مقداری مایع ظرفشویی
- اسفنج یا یک پارچه لطیف
- جوش شیرین
مرحله به مرحله تمیز کردن غذاساز، بدون هیچ دردسری
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره کردیم، یکی از دلایلی که اغلب خانمهای خانه ترجیح میدهند از غذاساز در فرایند آشپزی استفاده نکنند، قطعات زیاد و سخت بودن سرهم کردن دوباره آنها است.
اما نگران نباشید در اینجا قصد داریم مرحله به مرحله پیش برویم، پس دست به کار شوید و غذاساز را از هم جدا کنید. غذاساز قطعات مختلف زیادی دارد، شما باید با دقت پیش روید. از قسمت بالا شروع کنید، قطعه فشار دهنده را برداشته و سپس به سراغ تیغه رفته و آن را بیرون بیاورید.
حالا نوبت کاسه غذاساز است که باید از دستگاه خارج شود، بعد از برداشتن کاسه به دقت درون دستگاه و قطعاتی که بیرون اوردهاید را از نظر بگذرانید. ممکن است قطعههای غذا و اقلام خوراکی درون غذاساز گیر کرده باشند.
در مرحله دوم باید تیغه را بشوئید. به یاد داشته باشید که همیشه بعد از استفاده از غذاساز تیغههای آن را شسته و خشک کنید. شستن سریع تیغهها بعد از استفاده، موجب میشود تیغهها همیشه تیز بمانند. بعد از شستشوی تیغهها، آنها را با یک پارچه لطیف خشک کنید، زیرا وجود هرگونه رطوبت و خیسی باعث کند شدن تیغهها میشود.
همچنین باید بدانید، شستن به موقع تیغهها مانع از خشک شدن غذا، روی شکافها و لولههای متصل به تیغه خواهد شد. در هنگام تمیز کردن تیغهها دقت کنید، به آرامی آنها را بشوئید، از یک مایع ظرفشویی با قدرت پاک کنندگی متوسط استفاده کنید، یک قطعه اسفنج برداشته و بدون اینکه دستتان با لبه تیغهها تماس مستقیم داشته باشد آن را پاک کنید. بعد از شستشو نوبت به خشک کردن آنها میرسد، با استفاده از یک حوله لطیف و یا یک پارچه میکروفیبر تیغهها را خشک کنید تا آنها زنگ نزنند.
در مرحله سوم باید به سراغ قطعاتی که از غذاساز جدا کردهاید بروید، تمامی قطعات جدا شده از غذاساز را میتوان در مخلوطی از ترکیب آب گرم و مایع ظرفشویی شست. اگر فرصت کافی برای شستن آنها را ندارید، میتوانید برای جلوگیری از خشک شدن مواد غذایی روی قطعات غذاساز، آنها را در محلول آب گرم و مایع ظرفشویی خیس کنید.
از اسکاچ و پاک کنندههای قوی که قدرت سایندگی بالایی دارند برای تمیز کردن قطعات غذاساز استفاده نکنید. قطعات جدا شده از غذاساز به غیر از تیغهها را میتوانید در قسمت بالای ماشین ظرفشویی نیز قرار دهید، تا شستشویی راحت و آسان داشته باشید.
در مرحله چهارم، باید یک دستمال مرطوب بردارید و با آن پایه یا موتور غذاساز را به خوبی تمیز کنید. هرگز برای تمیز کردن پایه و موتور غذاساز روی آن آب نریزید و یا آن را در آب فرو نکنید. با این دستمال مرطوب فقط میخواهیم، پایه غذاساز را از اثر انگشت و لکههای غذایی که در حین کار روی آن ریختهاند پاک کنیم.
در مرحله آخر قطعات مختلف غذاساز را که شستهاید با دستمال میکروفیبر به خوبی خشک کنید. هیچ رد آبی نباید روی قطعات غذاساز بماند. حالا دوباره قطعات را در کنار هم قرار داده و آن را سرهم کنید. اگر در پروسه پخت و پز از دستگاه غذاساز زیاد استفاده میکنید، آن را در کابینت و یا در یک مکان قابل دسترس قرار دهید.
تمیز کردن غذاساز، با جوش شیرین در سه سوت
غذاساز خود را شسته و خشک کرده و دوباره آن را سر هم کردهاید، اما احساس میکنید حتی بعد از شستشو نیز، غذاساز بوی بدی میدهد. راههای زیادی را امتحان کردهاید اما هنوز نتوانستهاید، بوی بد دستگاه را از بین ببرید.
حالا نوبت به کاربردن جوش شیرین میرسد، زیرا جوش شیرین خاصیت میکروب زدایی داشته و همچنین بوی بد را نیز از بین میبرد. یک فنجان آب را با یک فنجان جوش شیرین مخلوط کنید. حالا این محلول را به دیوارههای کاسه غذاساز بزنید، سپس دوباره آن را با دقت بشوئید. پس از شستشو برای جلوگیری از رشد باکتریها و زنگ زدن قطعات، آنها را با یک دستمال میکروفیبر به خوبی خشک کنید.
تمیز کردن غذاساز، کاری سخت یا آسان؟
در این مقاله سعی کردیم یک روش آسان و البته سریع را برای تمیز کردن غذاساز به شما ارائه دهیم. اما با این حال باز هم برای عدهای از بانوان شستشو و تمیز کردن غذاساز کاری سخت و دشوار محسوب میشود و میتواند در روند کارکرد آنها در منزل اختلال ایجاد کند.
پارچ غذاساز من از جنس شیشه هست. خیلی این شیشه کدر و خش دار شده. راهی برای تمیز کردن پارچ وجود داره یا باید عوضش کنم؟
درود بر شما
صلبی عزیز، میتوانید با استفاده از روشهای گفته شده در مقاله غذاساز خود را دوباره تمیز و نو کنید. در صورتیکه به هر دلیلی از عملکرد دستگاه خود راضی نیستید میتوانید سفارش خود را برای تعمیر غذاساز در آچارباز ثبت کنید. برای راهنماییهای بیشتر در این زمینه، با شماره 02154591616 با کارشناسان آچارباز در ارتباط باشید.
موفق باشید
برای از بین بردن بوی سیر توی غذاساز، باید کاسه دستگاه رو با چی شست؟
درود بر شما
ستاره عزیز تمامی روشهای گفته شده در این مقاله، برای از بین بردن بوی سیر در غذاساز موثر خواهند بود
موفق باشید
سلام. برای تمیز کردن غذاساز می تونیم از وایتکس هم استفاده کنیم؟
سلام
بله می توانید، اما بهتر است برای از بین بردن بوی وایتکس آن را با مایع ظرفشویی نیز بشویید.