مقایسه پکیج دیواری با پکیج زمینی
اگر قصد خرید یک وسیله گرمایشی جدید را برای خانه دارید، بی تردید نام پکیج را بارها و بارها از فروشنده شنیدهاید. این وسیله که امروزه در اغلب آپارتمانها برای گرم کردن فضا و آب مصرفی به کار میرود، دارای انواع مختلفی است که هرکدام براساس ویژگی، نصب و نوع کارکرد در گروههای متفاوتی قرار میگیرند. در ادامه این مقاله قصد داریم به یکی از این گروهها پرداخته و تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی بپردازیم.
منظور از پکیج گرمایشی دیواری یا زمینی چیست؟
موتورخانههای بزرگ و قدیمی را به یاد دارید؟ در گذشته از موتورخانه برای گرم کردن کل محیط خانه و آپارتمان استفاده میشد. موتورخانهها جدا از گرم کردن خانه، فضای زیادی را اشغال میکردند، هزینه نگهداری از آنها بسیار بالا بود و زمان زیادی صرف سرویس و تعمیر آن میشد. به همین دلیل بعد از عرضه پکیج به بازار، این دستگاه توانست جایگزین مناسبی برای موتورخانههای پر سروصدا باشد.
یک مزیت دیگر پکیج، که باعث افزایش محبوبیت آن در بین کاربران شده است، استفاده جداگانه از آن برای هر واحد مسکونی است. همچنین این دستگاه، وجود هر نوع مشکل و ایرادی را، با کد خطا پکیج نشان خواهد داد. تمامی این مزیتها باعث میشود، پکیج به پر طرفدارترین وسیله گرمایشی در بازار تبدیل شود.
نکته دیگری که باید در مورد این وسایل گرمایشی کارآمد بدانید این است که، فارغ از مارک و برندی که دارند براساس نوع نصب به دو دسته دیواری و زمینی تقسیم میشوند. با دانستن این نکته سوالات زیادی برای اکثر خریداران پیش بیاید، کدام پکیج برای خانه من مناسب است؟ کدامیک قدرت بیشتری دارد؟ در ادامه مقاله به تفاوت پکیج دیواری با پکیج زمینی میپردازیم و به تمامی این سوالات پاسخ میدهیم. برای آشنایی با انواع پکیج میتوانید مقاله معرفی انواع پکیج و نحوه کارکرد آنها را مطالعه کنید.
آشنایی با پکیج دیواری
اکنون میخواهیم به معرفی پکیج دیواری بپردازیم. مهمترین نکتهای که قبل از خرید دستگاه باید در نظر بگیرید، متراژ و اندازه فضایی است که میخواهید برای آن پکیج تهیه کنید. پکیج دیواری با ابعاد متناسبی که دارد، بهترین انتخاب برای آپارتمانهایی با اندازههای کوچک و یا متوسط است و اکثر اوقات، در آشپزخانه نصب میشود. این دستگاه علاوه بر توانایی تامین آب گرم، میتواند در فصول سرد سال نیز خانه را گرم کند.
همانطور که اشاره کردیم، پکیج دیواری به نسبت موتورخانههای قدیمی از هزینه سرویس و تعمیر کمتری برخوردار است. ایمنی بالا و مصرف سوخت کمتر و بهینه موجب شده، این دستگاه علاوه بر مصارف خانگی در واحدهای تجاری و شرکتها نیز مورد استفاده قرار بگیرد.
مزایای پکیج دیواری
- به نسبت دیگر وسایل گرمایشی، پکیج دیواری فضای بسیار کمی را اشغال میکند.
- پکیجهای دیواری سروصدای بسیار کمی دارند و آلودگی صوتی ایجاد نمیکنند.
- برای هر واحد مسکونی به طور جداگانه به کار رفته و در مصرف انرژی صرفه جویی میکنند.
- نصب، سرویس و تعمیر پکیج دیواری بسیار آسان است.
معایب پکیج دیواری
- پکیج دیواری، به نسبت موتورخانه از قدرت کمتری برخوردار است.
- این دستگاه برای خانههایی با متراژ بزرگ و دارای چند حمام و آشپرخانه مناسب نیست.
- مسافت و فاصله زیاد بین پکیج و محل مصرف آب گرم، از قدرت دستگاه کاسته و کارکرد آن را دچار اختلال میکند.
- رسوب گذاری پکیجهای دیواری، به دلیل سختی موجود در آب بسیار معمول است.
آشنایی با پکیج زمینی
بعد از معرفی کامل پکیج دیواری، نوبت به آشنایی با پکیج زمینی میرسد. پکیجها زمینی براساس قدرت و نیاز کاربران، در اندازه و سایزهای مختلفی ساخته میشوند. اما به طور کلی، به دلیل توان بالا و اندازه بزرگ برای استفاده در آپارتمانهای نقلی و یا متوسط مناسب نیستند.
اگر برای خانهای بزرگ با چندین حمام و سرویس بهداشتی، به دنبال وسیلهای گرمایشی هستید، بهتر است از پکیج زمینی استفاده کنید. پکیج زمینی برای خانوارهایی با مصرف آب گرم بالا بهترین انتخاب بوده و میتواند جایگزین بسیار مناسبی برای آبگرمکن باشد.
مزایای پکیج زمینی
- پکیج زمینی، دارای مخزن ذخیره آبگرم است، این یعنی هنگام قطعی برق برای مدت کوتاهی آبگرم وجود دارد.
- پکیج زمینی به نسبت موتورخانهها از قدرت بیشتری برخوردار هستند، همچنین هزینه نصب، سرویس و تعمیر کمتری از موتورخانهها دارند.
- این پکیجها، مصرف سوخت کمتری داشته و در بسیاری از هزینهها صرفه جویی میکنند.
معایب پکیج زمینی
- پکیج زمینی، به نسبت پکیج دیواری سروصدای زیادی تولید میکند.
- پکیجهای زمینی در مقایسه با پکیجهای دیواری مصرف سوخت بیشتری دارند.
- این پکیجها فضای بسیار زیادی را اشغال میکنند.
مقایسه کلی فرق پکیج دیواری و زمینی
- برای فضایی که به گرمای بیشتری که تامین آن توسط پکیج دیواری ممکن نباشد٬ پکیج زمینی گزینه بهتری است
- اغلب پکیج زمینی ها مخزن آب گرم دارند و برخی نیز از مشعل جداگانه استفاده میکنند
- پکیج زمینی بیشتر مناسب خانه های دوبلکس٬ ویلاها و ساختمان های چند طبقه است
- اکثر مواقع مشکل پکیج زمینی از ترموستات و مخزن است
- پکیج ها جایگزین شوفاژ و موتورخانه شده اند و گرمایش محیط را به وسیله رادیاتور ها، فن کویل و گرمایش از کف تامین میکند و همچنین مثل آبگرمکن، آب گرم بهداشتی مورد نیاز منازل جهت استحمام، شستشو و… را تامین می کند.
محل نصب پکیج دیواری و زمینی
- پکیج زمین در تراس آپارتمان نصب نمیشود، چون فن پکیج زمینی سر و صدای زیادی را ایجاد میکند.
- پکیج زمینی اغلب با مخزن آب گرم و دیگ چدنی و ظرفیت حرارتی از ۲۸ کیلو تا ۱۵۰ کیلو وات است اما پکیج دیواری اغلب با مبدل حرارتی کار می کنند و مخزن آبگرم ندارند و ظرفیت حرارتی آنها از ۱۸ کیلو تا ۳۲ کیلو وات می باشد.
- پکیج های دیواری فضای کمتری را اشغال می کنند و در واحدهای مسکونی کاربرد بیشتری دارند اما پکیج زمینی برای تامین آب گرم چندین واحد مسکونی مورد استفاده قرار می گیرد، به همین دلیل در آپارتمان های چند طبقه و منازل ویلایی بیشتر کاربرد دارد.
در این مقاله سعی کردیم تفاوت بین پکیج دیواری و زمینی را توضیح دهیم و اضافه کنیم که تعمیر پکیج دیواری به مراتب از تعمیر پکیج زمینی سادهتر است. گاهی برخی از مشکلات پکیج دیواری را خودتان میتوانید حل کنید اما در مورد پکیج زمینی موضوع کمی تفاوت دارد.
پکیج های زمینی هم مث پکیج های دیواری باید چند وقت یکبار نیاز به سرویس دارن؟
درود بر شما
نیما عزیز، بله کلیه پکیج ها با توجه به میزان استفاده شما از آنها نیاز به سرویس دارند . بهتر است هر شش ماه یکبار با توجه به استفاده زیادی که از آنها دارید سرویس دورهای را انجام دهید.
موفق باشید
آیا پکیج های مخزنی رو میشه توی زیر زمین نصب کرد؟ یا مثلا در پاکینگ؟
من پکیج دیواریشو دارم ، سالیانه داره کار میکنه فقط نمیدونم اگه روزی به مشکل بربخوره قطعاتش به راحتی پیدا میشه یا نه
درود بر شما
در صورت خرابی پکیج بوش، سرویسکاران آچارباز قطعه اورجینال را پیدا کرده و به سرعت آن را تعمیر میکنند.
برای جلوگیری از این خرابیها و مشکلات ناگهانی، پیشنهاد ما به شما این است که از سرویس دورهای پکیج بوش در آچارباز استفاده کنید. با سرویس دورهای نقصهای فنی کوچک که در آینده برای به مشکلاتی بزرگ و هزینه بر تبدیل خواهند شد برطرف میشود.
موفق باشید