
لپ تاپها یکی از وسایل بسیار ضروری شخصی هستند که در قرن حاضر برای بسیاری از امور روزانه اشخاص مورد استفاده قرار میگیرند. حال اگر لپ تاپ به اینترنت وصل نشود، پس نیمی از کارایی خود را از دست میدهد. در این بحث به این سوال پاسخ میدهیم که چرا به اینترنت وصل نمیشود.
کم حجم بودن لپ تاپها از ویژگیهای خوب آنهاست که میتواند کمک کند تا آنها را همیشه همراه داشته باشد و بسیاری از کارها مانند امور اداری، ایمیل، شبکههای اجتماعی، تکالیف مدرسه، کارهای هنری و حتی جزئیترین کارها را انجام دهد.
در حال حاضر اتصال به اینترنت یکی از گزینههایی است که به طور معمول افراد برای استفاده از لپ تاپها انتخاب میکنند. بیشتر کارها به کمک اتصال به اینترنت راحت و بسیار پیشرفته انجام میشود. در صورتی که لپ تاپ خود را به دنیای نت متصل کنید میتوانید کاربردهای بسیاری را از آن داشته باشید. اما بسیاری از کاربران لپ تاپها به دلایل بسیار مختلفی نمیتوانند اتصال لپ تاپ به اینترنت را برقرار سازند و این سوال برایشان پیش میآید که: چرا لپ تاپ به اینترنت وصل نمیشود؟
جوابهای بسیاری برای این سوال میتوان پیدا کرد که در ادامه این متن به بررسی چندی از این جوابها میپردازیم.
آیا تا به حال در موقعیتی قرار گرفتهاید که لپ تاپ خود را به مودم بیسیم وصل کنید اما نتوانید از اینترنت استفاده کنید. چندین وضعیت و اختلال میتواند وجود داشته باشد که مانع اتصال لپ تاپ شما به اینترنت شود. حتی شاید بتوانید به اینترنت وصل شوید ولی هیچ صفحه مرورگری در لپ تاپ شما کار نکند. در صورتی که لپ تاپها یا رایانههای دیگر از طریق همان مودمی که شما را به اینترنت متصل کرده است بتوانند به نت وصل شوند و از صفحه مرورگر استفاده کنند، پس میتوان گفت که مشکل از مودم و یا اینترنت نیست بلکه در لپ تاپ شما اختلالی وجود دارد.
در صورتی که مودم نتواند اینترنت را به لپ تاپ شما یا هر کامپیوتر دیگر انتفال دهد، پس احتمالا اختلال در مودم یا ISP است که باید آن را مجدد راه اندازی کنید. در صورتی که نتوانستید پس از راه اندازی مجدد ISP از آن استفاده کنید با شبکه ارائه دهنده آن تماس گرفته و از واحد پشتیبانی بخواهید که شما را به مودم اصلی متصل کند.
۱- روش اتصال بیسیم و اتصال کابلی به مودم را تست کنید.
وقتی با مشکل اتصال لپ تاپ به اینترنت برخوردید، باید دو روش اتصال بیسیم و کابلی را کنترل کنید. در ابتدا میتوانید لپ تاپ خود را از طریق یک کابل به مودم متصل کنید و امتحان کنید که آیا امکان استفاده از اینترنت را دارید یا خیر؟ سپس از طریق بیسیم همین کار را انجام دهید. اگر نمیتوانید اتصال از طریق سیم را برقرار کنید احتمال دارد TCP / IP اینترنت شما دچار مشکل شده است. برای رفع این حالت ابتدا کنترل کنید که WI-FI روشن باشد، چرا که بارها پیش آمده دکمه روشن/خاموش WI-FI به صورت اتفاقی خاموش شده و کاربر متوجه آن نشده است.
از طریق فانکشنها (FN) هم میتوانید عمل کنید. در بسیاری از لپ تاپها این گزینهها در فانکشنها متفاوت عمل میکند ولی در بیشتر لپ تاپ ترکیب FN همراه با F5 میتواند WI-FI را فعال و یا روشن کند.

۲- تنظیم TCP/IP
همان طور که گفته شد احتمال خرابی و وجود یک اختلال در تنظیمات TCP/IP میتواند جواب وجود مشکل در اتصال لپ تاپ به اینترنت باشد. شما میتوانید با بازخوانی مجدد TCP/IP آن را اصلاح و مجدد راه اندازی کنید. به قسمت اجرا و تایپ CMD بروید و این دستور را تایپ کنید. netsh int ip reset reset.log پس از تایپ آن لپ تاپ را مجدد راه اندازی کنید و تست کنید که اینترنت فعال شده است یا خیر؟ در حالی که همچنان دچار مشکل هستید میتوان گفت که لپ تاپ شما دچار نوعی خطا با نام Winsock شده است و نیاز است که این خطا را برطرف کنید.
بیشتر اوقات با یک مرتبه بروزرسانی، این مشکل برطرف میشود. به طور معمول این خطا در ویندوزهای ویستا بیشتر از سایر ویندوزها رخ میدهد. چرا که این ویندوزها از اتصالات شبکهای قدیمیتر استفاده میکنند و برای اتصال به اینترنت دچار مشکل میشوند. روی Computer My کلیک راست کنید و به صفحه Properties بروید. در قسمت مدیریت سخت افزاری میتوانید تغییرات و اصلاحاتی را انجام دهید.
در کنار هر کدام از سخت افزارها علامت تعجب زرد رنگ و یا یک ضربدر قرمز رنگ مشاهده کردید میتوان گفت که در آن سخت افزار اختلالی وجود دارد و احتمال وجود خطا در شبکه و کابل شبکه وجود دارد. به کمک CD راه انداز ویندوزتان مجدد آن را نصب و راه اندازی کنید. پس از یک مرتبه خاموش و روشن کردن این علامت اخطار حذف شده و اینترنت متصل میشود.
۳- تنظیمات مجدد شبکه بیسیم
یکی دیگر از مواردی که موجب بروز مشکل اتصال لپ تاپ به اینترنت میشود، مربوط به آدرس Mac دستگاه است. گاهی اوقات شبکه بیسیم شما به وسیله یک فیلتر یا یک آدرس MAC قفل میشود و اجازه فعالیت نخواهد داشت. زمانی که MAC فعال باشد تعدادی کامپیوتر خاص که تعریف شده هستند میتوانند از اینترنت استفاده کنند. برای رفع این اشکال نیاز به تنظیم مجدد مودم بوده و یا این که باید تنظیمات کارخانهای را فعال کنید. با این که در برخی موارد نیاز به فیلتر کردن و فعال کردن امنیت است، ولی گاهی اوقات میتواند مشکل ساز باشد.
۴- بروزرسانی بخشهای سخت افزاری
درایورهای سخت افزاری یکی از پاسخهای سوال “چرا لپ تاپ به اینترنت وصل نمیشود” هستند. برخی مواقع شما تنها باید درایورهای سخت افزاری لپ تاپ خود را برای تمامی واحدها مانند BIOS، سیستم عامل، درایورهای سیستم و . . . معرفی کنید و تمامی آنها را بروزرسانی کرده تا برخی از خطاها را از بین ببرید. بنابراین یک آپدیت درایورها کار دشواری نیست. کارت شبکه نیز در بین آنها قرار میگیرد و مشکل شما را برطرف میکند.

۵- آیا تنظیمات امنیتی پشتیبانی میشوند؟
زمانی که جویای دلیل مشکل اتصال لپ تاپ به اینترنت میشوید، به تنظیمات امنیتی نیز فکر کنید. گاهی اوقات تمامی مواردی که در تنظیمات امنیتی تعریف شدهاند باز خوانی و پشتیبانی نمیشوند و این میتواند منجر به عدم اتصال لپ تاپ به اینترنت شود.
در صورتی که یک مودم بیسیم خریداری کردید که با استفاده از امنیت WPA رمزنگاری نشده بود، باید این کار را انجام دهید و یک رمز نگاری قوی انجام دهید. اما سعی کنید طوری این تنظیمات را انجام دهید که پشتیبانی از تمامی اطلاعات مودم صورت گیرد. پروتکلهای مختلف مانند WPA را امتحان کنید.
۶- اتصالات اینترنت به لپ تاپ را عیب یابی کنید.
عدم اتصال اینترنت به لپ تاپ خود را نسبت به سیستم عامل کنترل کنید. دقت کنید که ویندوز ۷ یا ویندوز ۸ یا حتی ویندوز ۱۰ استفاده میکنید. این سه سیستم عامل هر کدام میتوانند به یک نحو پاسخ مشکل اتصال لپ تاپ به اینترنت باشند. در هر کدام از این سیستم عاملها به یک روش به اینترنت متصل میشویم که باید روش درست اتصال هر کدام را به درستی بررسی کرد.
۷- آیا مرورگرها سالم هستند؟
مرور گر خود را به دقت بررسی کنید و از صحت عملکرد آن مطمئن شوید. همان طور که میدانید مرورگرهای بسیاری برای استفاده از اینترنت در لپ تاپها نصب و مورد استفاده کاربران قرار میگیرد. این برنامهها سلیقهای هستند و بسته به نوع کاربردی که کاربران از اینترنت دارند از آنها استفاده میکنند. در صورتی که مرورگر شما درست کار نکند اینترنت در لپ تاپ شما قابل استفاده نخواهد بود.
پس اگر از Firefox یا Chrome یا هر مرور گر دیگری برای لپ تاپ خود استفاده میکنید دقت کنید که هر چند وقت یک مرتبه آن را بروزرسانی کنید و در تنظیمات آن گزینههای مربوط به پروکسی و فیلتر را فعال نگه ندارید. یکی از ویژگیهای نسخه ۱۰ و ۱۱ مرورگر اکسپلورر این است که میتواند امنیت این نرم افزار را زیاد کند و فضای خصوصیتری برای شما اجرا کند پس اگر نیاز به فضای امنتری نسبت به سایر مرورگرها دارید از IE به جای Firefox یا Chrome استفاده کنید. برای کارکرد بهتر این مرور گر بهتر است وارد منوی Advanced شده و مطمئن شوید که گزینه Enabled Protected Mode غیر فعال است.

۸- مدیریت کارت شبکه را به عهده بگیرید
فعال و غیرفعال و همچنین حذف و یا راه اندازی کارت شبکه به شما کمک میکند که مدیریت اتصال به اینترنت را به عهده بگیرید. شما میتوانید به کمک یک IP به یک کامپیوتر دیگر متصل شوید. در تنظیمات روی سخت افزار کارت شبکه راست کلیک کرده و گزینه Disable را انتخاب کنید. یا این که مجدد همین کار را انجام داده و Enable را انتخاب کنید این کار سبب میشود که استفاده از کارت شبکه برای شما فعال و غیرفعال شود.
با تمام مواردی که در این بحث بررسی شد، در صورتی که برای اتصال لپ تاپ به اینترنت به مشکل برخورد کردید که قادر به رفع آن نبودید، باید با یک کارشناس متخصص در این زمینه مشورت کنید. در حال حاضر سامانه آچارباز، آماده ارائه خدمت به مشتریان خود است. شما مشکلات لپ تاپ خود را از طریق سایت و یا اپلیکیشن آچارباز ثبت کنید تا مشاوران ما با شما تماس گرفته و در اولین فرصت کارشناس مجرب به محل شما اعزام شود.
منبع:
helpdeskgeek.com
online-tech-tips.com