در این بخش قصد داریم در ارتباط با انواع آبسردکن و انتخاب یک دستگاه کاربردی بحث کنیم. همچنین به نحوهی نگهداری و جلوگیری از خرابی احتمالی آبسردکن و حتی راههایی برای رفع مشکلات بوجود آمده خواهیم پرداخت.
متاسفانه تمام مناطق دارای لولهکشی آب سالم نیستند و باید فکری برای تامین آب آشامیدنی کرد. همچنین مدارس، برخی ادارت، اماکن عمومی و بیشتر شرکتها نیاز به منبع آب دارند تا مراجعه کنندگان و کارمندان بتوانند از آب آشامیدنی سالم استفاده کنند. خوب امکان قرار دادن یخچال در این مکانها نیست و باید فکر منطقی برای این موضوع داشت. بهترین گزینه وجود یک آبسردکن است. حال بسته به فضا و میزان استفاده باید از بین تنوع بالای آبسردکن یکی را انتخاب کرد.
انتخاب یک آبسردکن مناسب:
برخی از دستگاههای آبسردکن منبعدار هستند و باید با هربار اتمام آب، منبع جدید جایگزین شود. این نوع دستگاهها برای شرکتهای کوچک مناسب هستند که نفرات کمی از آنها استفاده میکنند. برخی دیگر نیز مستقیم به لولهکشی آب متصل میشوند. این نوع آبسردکن برای ادارات پررفتوآمد کاربرد دارد، زیرا نگران اتمام آب و تعویض منبع نخوهید بود. پس در هنگام خرید، فضایی که قصد استفاده از آبسرکن را در آن دارید بررسی کنید.

نصب آبسردکن
بعد از انتخاب آبسردکن؛ برای نصب آن با نمایندگیهایی که اقدام به راهاندازی دستگاه میکنند تماس گرفته و درخواست اعزام نیروی نیرو متخصص کنید. این نکته را خاطرنشان میکنیم که خود اقدام به نصب اولیه دستگاه نکنید.
بعد از انتقال آبسردکن به محل نصب، باید آن را در حالت ایستاده قرار دهید و به مدت ۳ ساعت به پریز برق وصل نکنید.
آبسردکن باید در کنار پریز برق قرار گیرد و فاصلهی آن با دیوار حفظ شود.
آبسردکنهای بدون منبعی که به لولهکشی آب متصل میشوند باید در کنار لولهکشی قرار گیرند.
قبل از اتصال آبسردکن به برق، منبع آب را به آن وصل کرده و شیرهای خروجی را باز کنید تا هواگیری شده و مخزن از آب پر شود.
هر زمان آب کدر شد و طعم و بوی نامطبوع داشت، منبع را تعویض کرده و اقدام به نظافت دستگاه کنید.
نگهداری از آبسردکن
برای نگهداری صحیح از آبسردکن بهتر است به نکاتی که بیان میشود توجه کنید تا عمر مفید دستگاه بیشتر شود و به تعمیر آن نیاز نداشته باشید.
۱- برای جابهجایی آبسردکن حتما آن را از برق کشیده و منبع را جدا کنید.
۲- اول از همه همیشه باید دستگاه را تمیز کنید، زیرا وجود گردوغبار روی بدنه دستگاه مانع از عملکرد صحیح سیستم تبرید شده و روند خنک کردن آب کند میشود.
۳- اگر بعد از گذشت ۲ روز آب موجود در منبع تمام نشد، حتما آن را تعویض کنید، زیرا راکد ماندن آب، بو و طعم نامطبوعی ایجاد خواهد کرد.
۴- حتما از منبع آب تسویه شده برای دستگاه تهیه کنید. یا اینکه از منبعهای فیلتردار استفاده شود که به دلیل داشتن فیلتر قادر هستید آنها را با آب شهری پر کنید.

۵- هر ۶ هفته ۱ بار اقدام به گندزدایی مخزن و لولهها کنید تا طعم و بوی آب تغییر نکند.
۶- اگر از آب گرم دستگاه استفاده نمیکنید، بهتر است گرمکن را خاموش کنید تا المنت دچار رسوب نشود. حتی خاموش کردن گرمکن موجب صرفهجویی در مصرف برق میشود.
۷- گاهی هم برای جلوگیری از ایجاد و رشد باکتری و قارچ، گرمکن دستگاه را روشن کنید. داغ شدن المنت و لولهها موجب از بین رفتن میکروبها میشود.
۸- هر زمان آب کدر شد و طعم و بوی نامطبوع داشت، منبع را تعویض کرده و اقدام به نظافت دستگاه کنید. شما بهراحتی و با کمی جوششیرین و یا مایع سفیدکننده، قادر به تمیز کردن دستگاه هستید.
۹- درصورتی که آبسردکن شما دارای فیلتر قابل شستوشو است؛ حتما آن را بشویید، در غیر اینصورت فیلتر را تعویض کنید.
۱۰- بلافاصله بعد از اتمام آب، باید منبع جدید جایگزین کنید. خالی بودن آبسردکن موجب خرابی دستگاه میشود.
۱۱- از منبعهای فرسوده برای دستگاه استفاده نکنید، زیرا ممکن است ترک داشته و یا سوراخ باشند و موجب نشتی آب میشود.
تمام مواردی که در بالا به آنها اشاره شد برای سالم ماندن دستگاه آبسردکن شما است. با رعایت این موارد عمر دستگاه بیشتر میشود و از کیفیت عملکرد آن کاسته نخواهد شد.
هر زمانی که احساس کردید دستگاه شما دچار مشکل شده، به درستی آب گرم و سرد از آن خارج نمیشود؛ آن را خاموش کنید و دوشاخه را از پریز بکشید. با یک تعمیرکار متخصص و ماهر تماس گرفته تا نسبت به رفع عیب دستگاه اقدام کند.