آبگرمکن و پکیج

تفاوت آبگرمکن شمعک دار و بدون شمعک

تفاوت آبگرمکن شمعک دار و بدون شمعک

با پیشرفت روزافزون علم، روزانه تکنولوژی‌های جدیدی تولید و با زندگی روزمره ما توام می‌شوند. وجود چنین تکنولوژی‌هایی سهولت و آسایش را برای ما به ارمغان آورده‌اند. آبگرمکن‌های گازی شمعک دار اولین نسل از آبگرمکن‌هایی بودند که روانه‌ی بازار شدند، اما آنها رفته رفته تکامل یافتند که در حال حاضر آبگرمکن‌های بدون شمعک با کیفیت خارق العاده‌ای که دارند جای آبگرمکن‌های شمعک‌دار را گرفته‌اند.

در این مقاله قصد داریم تفاوت آبگرمکن شمعک دار و بدون شمعک را به زبان ساده بیان کنیم، پس با ما در ادامه همراه باشید.

در حال حاضر دو نوع آبگرمکن وجود دارد:

  1.  آبگرمکن آیونایز: آبگرمکن‌های بدون شمعک یا جرقه زن هستند که شمعک آن به طور دائم روشن نیست
  2. آبگرمکن پیلوت دار: آبگرمکن‌های شمعک‌دار هستند که شعله آنها دائما روشن است.

تفاوت اصلی و بارز این دو آبگرمکن در شمعک‌ آنهاست. در آبگرمکن‌های آیونایز یا بدون شمعک، شمعک آبگرمکن به طور مدام روشن نیست و تنها در صورت روشن شدن شیر آب گرم شمعک آن روشن می‌شود.
اما در آبگرمکن‌های شمعک‌دار یا پیلوت‌دار، شمعک آبگرمکن به طور مدام روشن است و در صورت سرد شدن آب با یک جرقه‌ی کوچک سبب روشن شدن مشعل می‌شود.

معرفی آبگرمکن شمعک دار

این گونه آبگرمکن همانطور که از نامش پیداست دارای قطعه‌ای به نام شمعک می‌باشد. شمعک نقش اصلی را در عمل احتراق آبگرمکن‌های شمعک دار  ایفا می‌کند به طوری که در صورت خرابی شمعک، اختلال کلی در تمام سیستم آبگرمکن پدیدار خواهد شد. تکنولوژی ساخت این نوع آبگرمکن‌ها به نحوه‌ی سازماندهی شده است که شمعک به طور مداوم روشن است و در صورت سرد شدن آب و همچنین باز شدن شیر آب گرم، شمعک به طور خودکار باعث شعله ور شدن مشعل آبگرمکن خواهد شد.

در این گونه آبگرمکن‌ها به جهت تامین اکسیژن مورد نیاز جهت احتراق، قسمتی که مربوط به محفظه‌ی احتراق را می‌شود را باید به صورت باز بسازند تا عمل احتراق به جهت وجود اکسیژن کافی بخوبی صورت گیرد. همچنین دوده و محصولات حاصل از عمل احتراق توسط دودکش‌هایی که به صورت استاندارد روی آبگرمکن تعبیه می‌شود به بیرون از منزل هدایت می‌شود. از این گونه آبگرمکن‌ها می‌توان در تمامی اماکن از جمله، منازل مسکونی، سازمان‌های اداری، مغازه‌ها، واحدهای تجاری و… استفاده کرد.

معرفی قطعات آبگرمکن شمعک‌دار

ساختمان آبگرمکن‌های شمعک‌دار و بدن شمعک در عین این که به هم شبیه هستند اما تفاوت‌های اساسی نیز با هم دارند. در زیر با معرفی قطعات آبگرمکن شمعک دار می‌توانید به سادگی ساختمان آبگرمکن‌های شمعک‌دار پی ببرید.

  • وجود کلاهک تعدیل
  • صفحه پشتی آبگرمکن
  • تجهیزات رگلاتور آب
  • تجهیزات رگلاتور گاز
  • مبدل گرمایی
  • مجموعه مشعل

معرفی آبگرمکن آیونایز

این آبگرمکن بر عکس آبگرمکن شمعک‌دار فاقد شمعک می‌باشد و در صورت باز شدن شیر آب گرم به طور خودکار جرقه‌ای زده می‌شود که باعث روشن شدن شعله‌ی آبگرمکن خواهد شد.

معرفی قطعات آبگرمکن بدون شمعک

ساختمان آبگرمکن‌های شمعک‌دار نسبت به آبگرمکن‌های بدون شمعک از تکنولوژی ساخت پیچیده‌تر و پیشرفته‌تری برخوردار است. با معرفی قطعات آبگرمکن بدون شمعک پی به تفاوت قطعات به کار رفته در ساختمان این دو نوع آبگرمکن خواهید برد.

  • بدنه رگلاتور گاز
  • میله تحریک شیر مغناطیسی
  • مغزی شیر گاز
  • اهرم تحریک میکروسوئیچ
  • سوپاپ گاز اصلی
  • نازل پیلوت
  • رگلاتور آب
  • رگلاتور گاز
  • برد کنترل
  • کلید حرارتی
  • میکروسوئیچ
  • جا باتری
  • مجموعه سیم
پیشنهاد مطالعه

مقایسه آبگرمکن شمعک دار و آیونایز

همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم تفاوت بارز و اساسی این دو نوع آبگرمکن در شمعک آنهاست. اما در کنار این موضوع تفاوت‌های اساسی نیز در سیستم آنها وجود دارد که به اتفاق هم خواهیم کرد.

با توجه به مطلب فوق و معرفی قطعات آبگرمکن‌های شمعک‌دار و بدون شمعک، شما به آسانی می‌توانید به تفاوت‌های اساسی که بین این دو آبگرمکن وجود دارد پی ببرید. اما با این حال یک سری قطعات در بین  این دو آبگرمکن‌ مشترک است. اما باید بدانید که حتی چنین قطعاتی نیز با هم تفاوت دارند. با مطالعه‌ی مطلب زیر شما می‌توانید به آسانی به تفاوت آبگرمکن شمعک دار و بدون شمعک پی ببرید از این رو درک موضوع برایتان آسان‌تر خواهد شد.

تفاوت و شباهت‌ رگلاتور گاز انواع آبگرمکن

  • رگلاتور گاز این دو نوع آبگرمکن از نظر ابعاد و اندازه فرقی با هم ندارد.
  • در بدنه‌ی رگولاتورها یک نوع شیر، تحت عنوان شیر مغناطیسی تعبیه می‌شود. این نوع شیر در آبگرمکن‌های شمعک‌دار باید از نظر مکان قرار گیری به طور عمیق‌تری نسبت به آبگرمکن‌های بدون شمعک تعبیه شود.

میله تحریک شیر مغناطیسی

وجود میله‌ی تحریک شیر مغناطیسی از جمله دیگر تفاوت آبگرمکن شمعک‌دار و بدون شمعک است. میله تحریک شیر مغناطیسی در آبگرمکن‌های شمعک‌دار وجود دارد اما این قطعه در آبگرمکن‌های بدون شمعک وجود ندارد.

مغزی شیر گاز

همانطور که قبلا نیز اشاره کردیم در آبگرمکن‌های شمعک‌دار قطعه‌ای تحت عنوان میله تحریک شیر مغناطیسی وجود دارد. وجود چنین قطعه‌ای باعث می‌شود که مغزی شیر گاز باز باشد، در صورتی که در آبگرمکن‌های آیونایز یا همان آبگرمکن‌های بدن شمعک مغزی شیر گاز بسته است.

اهرام تحریک میکروسوئیچ

اهرام تحریک میکرو سوئیچ در آبگرمکن‌های شمعک‌دار وجود ندارد اما در آبگرمکن‌های بدن شمعک، وجود این قطعه سبب  فعال شدن و بکار افتادن میکروسوئیچ خواهد شد.

اهرام تحریک میکروسوئیچ در آبگرمکن
قطعه میکروسوئیچ اهرام دار

سوپاپ اصلی گاز

این نوع قطعه در تمامی آبگرمکن‌هایی که بر پایه‌ی گاز مایع کار می‌کنند وجود دارد.

رگلاتور آب

این قطعه در تمامی آبگرمکن‌ها وجود دارد همچنین اندازه و ابعاد در انواع آبگرمکن‌ها یکسان است.

شیر مغناطیسی و شیر برقی

شیر مغناطیسی یکی دیگر از تفاوت آبگرمکن شمعک‌دار آبگرمکن و آبگرمکن بدون شمعک است. این قطعه در آبگرمکن‌های شمعک‌دار بکار برده می‌شود این در صورتی است که در آبگرمکن‌های بدن شمعک از این قطعه استفاده نمی‌شود اما در عوض در این نوع آبگرمکن‌ها شیر برقی تعبیه می‌شود.

شیر مغناطیسی و شیر برقی در آبگرمکن
تصویری از شیر برقی

خرید آبگرمکن شمعک دار یا بدون شمعک؟

هر کدام از این دو نوع آبگرمکن‌ مزیت‌های خاص خود را دارند به همین دلیل ممکن است شما در انتخاب یکی از آنها بر سر دو راهی قرار بگیرد و همین امر کار شما را سخت می‌کند.

در وهله‌ی اول شما باید بدانید نیازتان چیست سپس باید شرایط مختلف را در نظر بگیرید و تصمیم نهایی‌تان را برای انتخاب یکی از این دو نوع آبگرمکن را قطعی کنید. در زیر نکاتی را برای شما بیان خواهیم کرد که قطعا می‌تواند به شما کمک کند تا هرچه سریع‌تر  آبگرمکن مدنظرتان را انتخاب و در نهایت خریداری کنید.

قطعا توجه به نکاتی که در زیر گفته می‌شود در نهایت خرید رضایت بخشی را برای شما در پی خواهد داشت.

  • شرایط محیطی مختلف را در نظر بگیرید.
  • با توجه به منطقه‌ی مسکونی‌تان آبگرمکن را خریداری کنید چرا که منطقه‌ی مسکونی تاثیر مستقیمی روی کارایی آبگرمکن‌ها خواهد داشت.
  • فشار آب و گاز منطقه‌ای که در آن ساکن هستید را در نظر داشته باشید.
  • از همه مهم‌تر باید شرایط اقتصادی خود را بسنجید و ببینید با توجه به بودجه‌ای که دارید توان خرید کدام یک از این دو نوع آبگرمکن را دارید.

کدام به صرفه تر است؛ شمعک دار یا آیونایز؟

از آنجایی که آبگرمکن‌های آیونایز فاقد شمعک هستند و تنها در صورت باز شدن شیر آب گرم شمعک آن روشن می‌شود. مصرف گاز و انرژی آن به نسب آبگرمکن‌های شمعک‌دار 17 درصد کمتر است. از این رو با توجه به این موضوع آبگرمکن‌های بدون شمعک یا آیونایز می‌توانند در کاهش مصرف انرژی موثر واقع شوند. اما آبگرمکن‌های آیونایز به نسبت آبگرمکن‌های پیلوت‌دار از قیمت بالاتری نیز برخوردار هستند.

موارد استفاده از آبگرمکن شمعک دار

موارد استفاده در مناطق گوناگون یکی دیگر از تفاوت‌های آبگرمکن شمعک دار و بدن شمعک است. با توجه به ساختمان آنها هر کدام از این نوع آبگرمکن‌ها را می‌توان در مناطق و اماکن خاصی استفاده کرد.

از آنجایی که در آبگرمکن‌های پیلوت‌دار  به مرور زمان املاح و رسوبات زیادی پدیدار می‌شود. این گونه آبگرمکن‌ها برای مناطقی که دارای آبی با رسوب و املاح کمتری است مناسب‌اند.

معمولا استفاده از آبگرمکن‌های شمعک‌دار برای مناطقی که دارای آب با فشار کم هستند مناسب نیست و بهتر است در مناطقی که با مشکل کم  بودن فشار آب مواجه نیستند از این نوع آبگرمکن استفاده کرد.

موارد استفاده از آبگرمکن بدون شمعک

با توجه به اینکه به مرور زمان در آبگرمکن‌های پیلوت‌دار رسوبات زیادی جمع می‌شود، استفاده از آبگرمکن‌های آیونایز یا بدون شمعک برای مناطقی که دارای آبی با رسوبات بالا و فشار آب کم هستند بهتر است.

در چه صورت باید آبگرمکن تعمیر شود؟

اگر دیدید که به طور ناگهانی  آبگرمکن شما با مشکلاتی از جمله گرم نشدن آب، روشن نشدن شمعک آبگرمکن، باز بودن شیر آب گرم اما روشن نشدن شمعک، خاموش شدن گاه و بی گاه شمعک آبگرمکن، بروز مشکلات در ترموستات آبگرمکن و… مواجه شدید، باید هر چه سریع‌تر درصدد تعمیر آبگرمکن‌تان برآیید.

با توجه به بررسی‌های صورت گرفته، به طور کامل به تفاوت‌ آبگرمکن شمعک‌دار و بدون شمعک پی بردیم. همچنین بر حسب  نکات مذکور باید بدانید که آبگرمکن‌های آیونایز نسبت به آگرمکن‌های پیلوت‌دار از کیفیت و کارایی بهتری برخوردار هستند. از آنجایی که در آبگرمکن‌های آیونایز شمعک تنها در صورت باز شدن شیر آب گرم روشن می‌شود، این امر تاثیر چشم‌گیر و قابل توجهی در کاهش مصرف گاز و انرژی خواهد داشت. از دیگر مزیت‌های منحصر به فرد این نوع آبگرمکن می‌توان به مواردی از جمله کاهش رسوب ، طولانی بودن عمر آن، مناسب برای مناطقی با فشار آب کم و… اشاره کرد.

اگر در انتخاب یکی از آبگرمکن‌های مذکور مردد هستید با توجه به مزیت‌های منحصر به فردی که آبگرمکن آیونایز از آن بهره‌مند است، خرید این نوع آبگرمکن می‌تواند در نهایت خرید ایده آل و رضایت بخشی را برای شما به ارمغان آورد.


2.5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫7 دیدگاه ها

  1. سلام یه شمعک دارم نزدیک یک سال متاسفانه رسوب اب توی منتطقه ما زیاده خاستم ببینم میشه با تغییر قطعه تبدیلش کنم به اتوماتیک هزینش به صرفه هست

  2. در مدت مشخص مثلا یک سال بدون درنظر گرفتن رسوب سیستم جرقه زن زودتر خراب میشه یا سیستم
    شمعک دایم واز نظر هزینه سیستم کدام تعمیرش راحتره

  3. سلام
    مطالبتون خیلی کامل و جامع بود
    فقط یه سوال آبگرمکن های آیونایزر که مخزن ندارن که تا شیر آبگرم رو بازکنی سریع آبگرم بهت بدن

    1. باسلام
      شهرام عزیز، آبگرمکنهای آیونایز به صورت درجا آب را گرم میکنند، یعنی در صورت مناسب بودن فشار آب ورودی و فشار گاز، هنگام روشن شدن آن با باز کردن شیر، فرآیند گرم کردن آب شروع میشود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا