
جارو شارژی از جمله لوازم پرکاربرد و مصرفی در خانهها است که به مرور زمان ممکن است دچار اختلالاتی شود. این اختلالات گاه با یک تعمیر و ترفند ساده، قابل حل هستند و گاه مسئله بزرگتر از آن است که بدون داشتن دانش فنی کافی، بتوان از پس آن برآمد. در این مقاله از آچارباز به بررسی مشکلات رایجی که ممکن است در طی استفاده از جارو شارژی با آن روبرو شوید میپردازیم و پس از بیان علت روش رفع مشکل را به شما آموزش میدهیم. با ما همراه باشید.
اگر با استفاده از مواردی که در ادامه بیان میشوند، قادر به شناسایی مشکل و رفع آن نبودید، میتوانید از متخصصین مجموعه آچارباز کمک بگیرید، تا تعمیر جارو شارژی شما را در کوتاهترین زمان ممکن، انجام دهند.
اجزای الکتریکی و مکانیکی جارو شارژی
قبل از اقدام به عیب یابی جاروشارژی آشنایی با اجزا و قطعات دستگاه به شما کمک شایانی در بخش عیب یابی و تعمیر خواهد کرد. در همین راستا لازم است بدانید، اجزای دستگاه جارو شارژی به دو بخشِ قطعات الکتریکی و قطعات مکانیکی تقسیم میشوند، قطعات الکتریکی دستگاه عبارتاند از:
- موتور: مهمترین قطعهی الکتریکی دستگاه موتور است که عملکرد سایر قطعات به آن بستگی دارد.
- ترانس ایزوله: ترانس ایزوله رلهای مغناطیسی است که از اهرم، کلید متصل شده به اهرم و هستهی فلزی تشکیل شده است.
- دکمههای روی بدنه: این کلیدها در برخی از انواع جارو شارژیها قرار دارند که اگر قطعات به درستی بسته نشده باشند، این کلیدها باز بوده و قطع بودن مدار داخلی را اطلاع میدهند.
- مدارهای الکتریکی: مدارهای الکتریکی دستگاه اغلب حالت لامپ و کلیدهای روشن/خاموش را دارند. کلیدها در مسیر فاز و نول مدار قرار دارند و لامپِ خبر با اتصال کابل به پریز روشن شده و آمادگی جارو شارژی برای آغاز کار را اعلام میکند.
و اما اجزای مکانیکی جارو شارژی شامل بدنه و فیلتر دستگاه هستند:
- بدنهی دستگاه:بدنهی دستگاه به دو بخش تقسیم میشود که با یک قفل و یک ضامنِ باز کننده، از هم جدا میشوند.
- بخش موتور، لامپ خبر و کلید
- بخش نگهدارنده کیسهی زباله
- فیلتر دستگاه: بعد از روشن شدن دستگاه، هوا به داخل کشیده میشود و زبالهها جمع آوری میشوند. فیلتر دستگاه در واقع لایهای اسفنجی است که گرد و غبارها را از زبالهها جدا و از آلودگی محیط جلوگیری میکند.

برای اینکه مکش جارو شارژی از قدرت بالایی برخوردار باشد، بهتر است بعد از هر بار استفاده محفظهی آن را خالی کنید
چرا جارو شارژی چرا شارژ نمی شود؟
شارژ نشدن جارو شارژی ممکن است یکی از رایجترین مشکلاتی باشد که با آن روبرو میشوید؛ هرگاه متوجه شدید جارو شارژی منزلتان شارژ نمیشود، باید به بررسی چند گزینه بپردازید:
- اولین کاری که باید انجام دهید، این است که مطمئن شوید، جارو شارژی بهطور صحیح در پایهی شارژر قرار گرفته باشد.
- دلیل دیگر شارژ نشدن دستگاه میتواند به نرسیدن برق از پریز به دستگاه ارتباط داشته باشد که لازم است پریز را چک کنید.
- خراب شدن باتری، یکی دیگر از عواملی است که شارژ شدن دستگاه را مختل میکند و باید آن را بررسی کنید.
باتریهایی که در جاروهای شارژی استفاده میشوند، عمر محدودی دارند. شارژ نشدن دستگاه گاهی ممکن است به علت تمام شدن عمر مفید باتری باشد. گاهی هم ممکن است قبل از تمام شدن عمر باتری، کارکرد آن دچار اختلال شود. این حالت زمانی اتفاق میافتد که باتری دستگاه فاسد شده باشد. پیشنهاد میشود برای جلوگیری از فاسد شدن باتری جارو شارژی، در ماه حداقل ۲ بار از آن استفاده کنید.

چرا جارو شارژی مکش کافی ندارد؟
به چند دلیل ممکن است جارو شارژی مکش کافی و قدرتمندی نداشته باشد. این دلایل عبارتند از:
- پر بودن محفظهی جارو شارژی
- گیر کردن تکههای آشغال در لولهی جارو شارژی
- تجمع آلودگیها در قسمت برس
- کثیف بودن فیلتر جارو
برای اینکه مکش جارو شارژی از قدرت بالایی برخوردار باشد، بهتر است بعد از هر بار استفاده محفظهی آن را خالی کنید. لولههای دستگاه و همچنین غلتک برسها را هر از گاه چک کنید و از نبودن آشغال و آلودگی در آنها مطمئن شوید. اگر بعد از انجام این کارها جارو شارژی هنوز هم مکش کافی نداشت باید آن را به کارشناس نشان دهید و برای تعمیر جارو شارژی اقدام کنید.
چرا جارو شارژی بیش از حد گرم می شود؟
اغلب استفاده بیش از حد از جارو شارژی، باعث گرم شدن آن میشود. اما دلایل دیگری نیز میتوانند در گرم شدن بیش از حد آن، تاثیر گذار باشند. این دلایل عبارتند از:
- کثیف شدن فیلتر،
- مسدود شدنِ برس دستگاه
- پر بودن مخزن جارو شارژی
برای رفع مشکل، موارد مطرح شده را بررسی و تمیز کنید.
چرا از جارو شارژی صداهایی غیر عادی می شنویم؟!
یکی دیگر از مشکلات رایج جارو شارژی، تولید صداهای غیر عادی است.
- تمیز نبودن فیلتر جارو شارژی،
- شکستگی بلبرینگ و گرفتگی لولهها، برس و پارویی از دلایل ایجاد این صداها هستند.
برای برطرف کردن این صداها باید فیلتر را تمیز کنید. در صورت شکسته بودنِ بلبرینگِ دستگاه، آن را تعویض کنید و همچنین برس، پارویی و لولهها را بررسی کنید.
گاهی از جارو شارژی بوی سوختگی بلند میشود، علت آن چیست؟
بوی سوختگی دستگاه جارو شارژی اغلب به تسمهی دستگاه مرتبط است.
- تسمه وظیفهی منتقل کردن نیروی محرکه به غلتک برس را بر عهده دارد، اگر از جای خود خارج شود یا دچار پارگی شود نمیتواند کارش را به درستی انجام دهد.
- علاوه بر این موارد سوختن تسمه نیز میتواند باعث ایجاد بوی سوختگیِ لاستیک مانند شود.
اگر تسمهی دستگاه را بررسی کردید و مشکل از آن نبود،
- باید موتور دستگاه را بررسی کنید، چرا که ممکن است به دلیل استفادهی زیاد یا تمام شدن عمر مفید، موتور دستگاه سوخته شده باشد . بهترین کار در این حالت خرید یک موتور جدید و جایگزین کردن آن با موتور سوخته است.
چرا جارو شارژی در حین کار خاموش میشود؟
بررسی و رفع مواردی که در خاموش شدن جارو شارژی تاثیر گذار هستند، به شما کمک میکند تا از خاموش شدن دستگاه در حین کار جلوگیری کنید. برخی از این موارد عبارتاند از:
- پریدن فیوز برق و قطع شدن برق منزل
- پر بودن محفظهی دستگاه
- معیوب بودن فیلتر جارو شارژی
برای رفع این مشکل پیشنهاد میشود، هر چند وقت یکبار، فیلتر جارو شارژی را بررسی کنید و همینطور محفظهی دستگاه را از آلودگیها پاک کنید.

چرا غلتک دستگاه جارو شارژی به درستی نمیچرخد؟
یکی از مهمترین قطعات جارو شارژی تمسهی آن است، که نچرخیدن غلتک دستگاه به آن مرتبط است. اگر تسمه به درستی در جایگاه خود قرار نگرفته و پرز و مو به غلتک دستگاه چسبیده باشد، که در این صورت نیز غلتک نمیتواند به درستی بچرخد. برای رفع این مشکل باید هرچند وقت یکبار غلتکها را به خوبی تمیز کنید.
چرا جارو شارژی روشن نمیشود؟
یکی دیگر از مشکلات رایج جارو شارژی، روشن نشدن آن است. برای برطرف کردن این مشکل بهتر است ابتدا به کمک یک فازمتر اتصالات داخلی دستگاه را بررسی کنید و از وجود برق در آنها مطمئن شوید. اگر مشکل به این قسمت ارتباطی نداشت گزینهی بعدی چک کردن کلید روشن/خاموش دستگاه است. بعد از چک کردن این موارد و پیدا نکردن علت روشن نشدن دستگاه، باید برد و موتور دستگاه را بررسی کنید و در صورت وجود مشکل با کمک تعمیرکاران، آن را رفع کنید.
مطالب بسیار دقیق و کاملا حرفه ای توضیح داده شده . با کمال تشکر
باسلام
مرتضی عزیز خواهش میکنیم و ممنونیم از شما که نظرتان انرژی بخش تیم آچارباز شد.