ماشین لباسشویی

بررسی علل خرابی موتور ماشین لباسشویی

تعمیر ماشین لباسشویی

با استفاده درست و سرویس به موقع، ماشین لباسشویی می‌تواند تا سالیان سال بدون هیچ مشکلی کار کند. اما اگر مهم‌ترین قطعه آن یعنی موتور خراب شود، کل سیستم ماشین لباسشویی از کار افتاده و دیگر امکان استفاده از لباسشویی را نخواهید داشت. در ادامه به بررسی علل خرابی موتور ماشین لباسشویی پرداخته و درباره این قطعه توضیح خواهیم داد.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:


انواع موتور ماشین لباسشویی و کارکرد آن

موتور لباسشویی مانند قلب دستگاه عمل می‌کند، یعنی تمام فعالیت‌های لباسشویی از موتور آغاز می‌شود. پس با خرابی موتور، کل سیستم ماشین لباسشویی از کار می‌‌افتد. موتور ماشین‌های لباسشویی، مانند خود این وسایل دارای انواع و عمکلرد مختلفی هستند. در ادامه شما را با انواع موتور لباسشویی و ویژگی‌هایی که دارند، آشنا خواهیم کرد:

  • موتور لباسشویی تسمه‌ای (معمولی)
  • موتور لباسشویی بدون تسمه (دیجیتالی)

موتور لباسشویی تسمه‌ای

موتور تسمه‌ای که به زغالی نیز معروف است، در حین کار و شستشو سروصدا و لرزش زیادی تولید می‌کند. لباسشویی‌هایی که این مدل موتور، در آن‌ها به کار رفته است از قیمت کمتری برخوردار هستند. سیستم ساده این موتور‌ها، باعث شده تعمیر و تعویض آن‌ها نیز ساده و راحت باشد. البته با آمدن موتور لباسشویی بدون تسمه، استفاده از این موتور‌ها نیز منسوخ شده است.

موتور لباسشویی بدون تسمه

امروزه در تمامی ماشین‌های لباسشویی جدید، از این موتور استفاده می‌شود و همانطور که از اسم آن پیدا است بدون تسمه کار می‌کند. این موتور‌ها به نسبت موتور‌های تسمه دار، مصرف برق و سروصدای کمتری در حین کار دارند. عمر مفید این موتور گاهی اوقات، حتی به 30 سال نیز می‌رسد. حذف تسمه‌ها در این موتور باعث شده، ظرفیت ماشین لباسشویی و دیگ افزایش یافته و می‌توانید با هر بار شستشو، حجم زیادی از لباس را درون ماشین قرار دهید. خود موتور‌های بدون تسمه نیز، به سه دسته یونیور سال، DC و آسنکرون تقسیم می‌شوند.

موتور ماشین لباسشویی
موتور ماشین لباسشویی خود به دو دسته تمسه‌ای و بدون تسمه تقسیم می‌شود
پیشنهاد مطالعه

علائم خرابی موتور لباسشویی

بسیاری از کاربران لباسشویی، از تعمیرکاران می‌خواهند، علائم خرابی موتور ماشین را برای آن‌ها شرح دهند. تا با دانستن این علائم بدانند، که آیا وقت تعویض و یا تعمیر موتور رسیده است یا نه؟ اغلب تعمیرکاران در پاسخ به این پرسش می‌گویند خرابی موتور علائمی نداشته و دستگاه بعد از نقص در این قطعه به سرعت از کار می‌افتد. در ادامه این مقاله قصد داریم، به علائم خرابی موتور ماشین لباسشویی پرداخته و نشانه‌هایی که خبر از خرابی این قطعه می‌دهند را، به شما بگوئیم.

نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی

عوامل بسیاری، از خرابی میکروسوئیچ درب گرفته تا پر کردن دیگ بیش از ظرفیت مجاز، می‌تواند مانع از چرخیدن دیگ ماشین شود. اما اصلی‌ترین دلیل برای نچرخیدن دیگ ماشین لباسشویی بعد از روشن شدن دستگاه، خرابی موتور است. موتور به وسیله کلاچ، چرخش دیگ را انجام می‌دهد، با خرابی این قطعه موتور نیز دیگر توانایی چرخش کلاچ را ندارد.

خشک نشدن لباس‌ها

اگر بعد از اتمام کار ماشین لباسشویی، با لباس‌های خیس روبرو می‌شوید، باید آن را به عنوان نشانه‌ای برای خرابی موتور لباسشویی بدانید.

علائم خرابی موتور ماشین لباسشویی
یکی از واضح‌ترین علائم خرابی موتور ماشین لباسشویی، نچرخیدن دیگ ماشین است

علائم نیم سوز شدن موتور ماشین لباسشویی را می‌دانید؟

می‌خواهید علائم نیم سوز شدن موتور ماشین لباسشویی را بدانید؟ مهم‌ترین نشانه‌ای که در نهایت منجر به روشن نشدن موتور دستگاه خواهد شد، داغ کردن موتور است. با داغ شدن موتور، دستگاه خود به خود و در حین کار خاموش خواهد شد. اگر می‌بینید که این اتفاق چندین بار، برای دستگاه رخ داده و موتور داغ می‌کند، باید بدانید که مشکلی جدی در دستگاه به وجود آمده است.

اما دومین علت نیم سوز شدن موتور ماشین لباسشویی، استشمام بوی سوختگی از موتور است. با اینکه بوی سوختگی از ماشین لباسشویی می‌تواند به دلایلی مانند پارگی تسمه، سوختن برد و یا حتی خرابی پمپ تخلیه باشد اما نیم سوز شدن موتور نیز می‌تواند باعث ایجاد چنین بویی شود.

پیشنهاد مطالعه

علت کار نکردن موتور ماشین لباسشویی

حال در ادامه مقاله قصد داریم به شما بگوئیم که، علت کار نکردن موتور ماشین لباسشویی چیست. تا با دانستن آن‌ها، از وقوعشان جلوگیری کنید.

موتور و دنده

با ساییده شدن و از بین رفتن دنده، فشار زیادی در حین کار روی موتور وارد می‌شود. این فشار زیاد موجب می‌شود، موتور خیلی زودتر از عمر مفید، اسقاط و خراب شود. در چنین شرایطی سرویسکار برای تعمیر ماشین لباسشویی، فقط باید موتور را تعویض کند.

ریختن لباس بیش از ظرفیت مجاز

در ابتدای مقاله به شما گفتیم که، داغ کردن موتور یکی از نشانه‌های خرابی آن است که در نهایت منجر به روشن نشدن ماشین لباسشویی می‌شود. اما پرسش اصلی این جا است که، چرا موتور لباسشویی داغ می‌کند؟ پاسخ ساده است، با استفاده نادرست و ریختن لباس درون ماشین بیش از ظرفیت مجاز. اگر این روال همیشگی باشد، سیم پیچ لباسشویی آسیب دیده و از موتور بوی سوختگی بلند می‌شود. بهتر است همیشه به اندازه ظرفیت ماشین، درون آن لباس ریخته و از گذاشتن تمامی لباس‌ها در یک نقطه خودداری کنید.

نشستن گرد و غبار

اما اصلی‌ترین عامل برای سوختن موتور لباسشویی، نشستن گرد و غبار روی موتور دستگاه است. گرد و غبار باعث می‌شود، موتور روشن نشده اما سروصدای زیادی تولید کند. با اینکه موتور کار نمی‌کند، اما برق زیادی مصرف کرده و به آن فشار زیادی می‌آید. با ادامه یافتن این وضعیت، سیم پیچ موتور سوخته و بوی سوختگی از آن بلند می‌شود.

علت کار نکردن موتور ماشین لباسشویی
علت اصلی داغ کردن موتور لباسشویی، ریختن لباس بیش از حد مجاز در آن است
پیشنهاد مطالعه

مشکلات ناشی از خرابی موتور ماشین لباسشویی چیست؟

اکنون سوال اینجا است که، خرابی های موتورماشین لباسشویی منجر به چه مشکلاتی می‌شود؟ در ادامه هر یک از این مشکلات را برای شما، توضیح خواهیم داد.

ماندن پودر و کف روی لباس

چند عامل متفاوت می‌تواند باعث، ماندن پودر و کف روی لباس شود. باید بدانید که ماشین لباسشویی نیز، مانند سایر وسایل نیاز به جرم گیری و شستشو دارد. اگر این کثیفی‌ها از بین نروند، خود را به شکل لکه‌های سفید روی لباس‌ها نشان خواهند داد. توصیه ما به شما این است که تمیز و ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی را در برنامه خود بگذارید. استفاده از پودر‌های نامرغوب و ارزان نیز، می‌تواند باعث چنین مشکلی شود. اما اصلی‌ترین دلیل، به موتور بر می‌گردد. اگر موتور خراب شود، لباسشویی قادر به انجام کار‌هایی مانند آبکشی، چرخاندن دیگ و خشک کردن لباس‌ها نیست.

سروصدای زیاد ماشین لباسشویی

پولی ماشین لباسشویی، وظیفه انتقال قدرت از موتور به محور درام را دارد. پولی‌ها می‌توانند گرد و غبار زیادی را به خود جذب کنند، نشستن گرد و غبار باعث از کار افتادن موتور و سروصدای جیغ مانندی در آن می‌شود.

خرابی های موتورماشین لباسشویی منجر به چه مشکلاتی می‌شود؟
پوسیدگی و پارگی تسمه نیز از عواملی است که باعث سروصدای بیش از حد ماشین لباسشویی می‌شود
پیشنهاد مطالعه

تست موتور لباسشویی

تعمیرکاران برای اطمینان از سالم بودن موتور، تست موتور ماشین لباسشویی را انجام می‌دهند، اغلب موتور لباسشویی اتوماتیک، در دو نوع 5 یا 6 فیش هستند. موتور‌های به کار رفته در ماشین لباسشویی، در اصل دو موتور هستند. موتور دور تند برای آبکشی و از موتور دور کند برای شستشو استفاده می‌شود. در این موتور دو سوکت سه تایی وجود دارد، که هرکدام برای موتور دور کند و تند هستند. شما نمی‌توانید در حالت عادی، این دو نوع سوکت را از هم تشخیص داده و بفهمید که هریک برای کدام موتور است. برای تشخیص اینکه کدامیک برای دور کند است و کدام برای دور تند، باید از یک اهم متر استفاده کرده و آن را اندازه گیری کنید. اهم سوکت دور تند، بسیار کم و اهم سوکت دور کند بسیار زیاد است.

اما برای تست موتور ماشین لباسشویی، سوکت‌های سه تایی، باید به هم راه داشته باشند. اگر راه ندارند، موتور باید تعویض و یا تعمیر شود. البته در نظر داشته باشید که، سوکت‌های دور کند و تند نباید به هم راه داشته باشدند. به موتور نگاه کنید، اگر موتور در حالت کند شروع به کار کرده و می‌توانید آن را با دست متوقف کنید، این یعنی خود موتور ضعیف شده است.

نحوه تعویض موتور ماشین لباسشویی

بسیاری از کاربران ترجیح می‌دهند، نحوه تعویض موتور ماشین لباسشویی و دیگر اصول تعمیرات را بدانند تا در مواقع لزوم، خود کار تعمیر را انجام داده و در هزینه‌ها صرفه جویی کنند. اما باید بدانید که، موتور لباسشویی قیمت بسیار بالایی دارد و هر اشتباهی در حین تعمیر آن، می‌تواند هزینه‌های هنگفتی را ایجاد کند. پس بهتر است، کار تعمیر لباسشویی را به دست افراد ماهر بسپارید و خودتان دست به آچار نشوید. برای تعویض موتور ماشین لباسشویی، شما نیاز به پیچ گوشتی، انبردست و بست‌های مخصوص دارید.

البته قبل از هرکاری، باید ماشین را از برق کشیده و از نبود جریان برق در آن اطمینان حاصل کنید.

برای انجام این کار، باید ماشین لباسشویی را بر عکس کرده و سپس جایگاه موتور قدیمی را پیدا و آن را با موتور جدید تعویض کنید. به یاد داشته باشید که، برای تعویض موتور باید از قطعات اصل و فابریک استفاده کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

نوشته های مشابه

‫6 دیدگاه ها

  1. سرویس دوره ای ماشین لباسشویی الجی شامل چه مواردی میشه و هزینه کلی اون چقدر هست؟

    1. سلام
      سرویس کامل ماشین لباسشویی شامل بازدید فنی کامل دستگاه و رفع ایرادات جزیی، تراز، تمیز کردن پمپ تخلیه میشود و هزینه آن 173 هزار تومان است.
      در صورت نیاز به سرویس ماشین لباسشویی، درخواست خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما به آن رسیدگی کنند.

  2. سلام داخل متن گفتید سرویس کولر لباسشویی. منظورتون چیه؟ چه کارهایی انجام میشه؟

    1. سلام

      دوست عزیز با سلام. در متن سرویس کولر لباسشویی وجود ندارد. سرویس دوره ماشین لباسشویی توسط تعمیرکار ماشین لباسشویی هست که به معنای بررسی تمام قطعات و عملکرد دستگاه است تا اگر مشکلی وجود داشت، برطرف شود

  3. برای ضدعفونی کردن ماشین لباسشویی می‌توان از ترکیب سرکه و جوش شیرین استفاده کرد؟

    1. سلام

      ترکیب جوش شیرین و سرکه را برای تمیز کردن ماشین لباسشویی توصیه نمیکنیم، زیرا ترکیبی خطر ناک است. بهتر است برای ضدعفونی کردن لباسشویی، از سرکه استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا