روش های ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات
استفاده از مواد غذایی تازه مانند میوه ها و سبزیجات بخشی از تغذیه و رژیم سالم غذایی است. مصرف این بسته های غذایی موجب کاهش ابتلا به بیماری ها شده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. اما چون میوه و سبزیجات در مسیر رسیدن از مزرعه به خانه شما با آلودگی ها همراه می شوند باید آن ها را خوب بشویید و ضدعفونی کنید تا سلامتی تان را به خطر نیندازد. همچنین با بروز بیماریهای واگیر دار، مانند بیماری کرونا و یا آنفولانزا احتمال انتقال ویروس ها نیز از طریق تماس با میوه و سبزی صورت بگیرد. بنابراین بهترین کار برای در امان ماندن از خطر ضدعفونی میوه و سبزیجات است.
ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با مواد طبیعی و غیر شیمیایی:
- ضدعفونی با محلول آب و سرکه
- ضدعفونی با محلول جوش شیرین
- ضدعفونی با محلول آب و نمک
ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با نمک
بهترین روش ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با نمک است شما می توانید سینک خور را با توجه به مقدار میوه ها از آب پر کنید و بعد دو قاشق غذا خوری نمک داخل سینک خود بریزید و میوه ها داخل سینک ریخته تا ضدعفونی شوند و بعد از 10 دقیقه شست و شو دهید.
ضدعونی کردن میوه و سبزیجات با جوش شیرین
می توانید میوه هارا داخل تشت ریخته و روی آن ها آب بریزید و دو قاشق چای خوری جوش شیرین روی میوه ها بریزید و بعد از یک ربع آن ها را آبکشی کنید.
ضدعفونی کردن میوه و سبزیجات با محلول آب و سرکه
بهترین روش ضدعفونی استفاده از آب و سرکه است، شما می توانید میوه و سبزیجات را داخل تشت بریزید و تشت را از محلول آب و سرکه پر کنید و بعد از 10 دقیقه آن ها را آبکشی کنید تا میوه و سبزیجات ضدعفونی شوند.قبل از شستن میوه و سبزیجات دست های خود را به مدت 20 ثانیه بشویید تمیز بودن دست ها خیلی مهم است چون اگر قبل از شستن میوه و سبزیجات دست ها خود را نشویید و یا ضدعفونی نکنید احتمال دارد میکروب و ویروس دست هایتان به مواد غذایی و یا میوه و سبزیجات انتقال پیدا کند.
در مورد صیفی جات که همچون مانند سیب زمینی طالبی و خربزه که سطح سفت و زبری دارند باید با یک برس سطح بیرونی آن را خوب بشویید تا ویروس و میکروب نداشته باشد. میوه هایی مانند توت ها و توت فرنگی که نیاز به دقت بیشتری دارند باید آن ها را داخل تشت ریخته و روی آن ها آب بریزید و بعد از یک ربع بشویید تا میکروب و ویروسی اگر دارد از بین برود. میوه هایی مانند خیار و پرتقال و سیب که دارای پوست هستند را خوب بشویید و اگر امکان دارد پوست آن ها را بکنید.
ضدعفونی شیرینی و کیک ها
شیرینی و شکلات ها و مواد قندی بخشی از خوراکی های روزمره ی ما هستند که کم و یا زیاد از آن ها استفاده می کنیم. شیرینی و کیک هایی که از بیرون تهیه می شوند به دلیل پخت داخل فر با حرارت بالا، میکروب و ویروس آن ها از بین می رود. اما در تماس دست فروشنده در حین دادن جعبه شیرینی و کیک ها به خریدار احتمال انتقال بیماری وجود دارد. شما می توانید پس از پرداخت پول و گرفتن جعبه ی شیرینی دست ها و جعبه را خوب ضدعفونی کنید و برای اینکه خیالتان راحت باشد می توانید پس از ورود به منزل شیرینی را به مدت کم در داخل ماکروویو بگذارید تا اگر میکروب و ویروسی دارد از بین برود.
ضدعفونی کردن برگه ها و کشمش ها و آجیل ها
آجیل ها مواد مغذی و بخش مهم مواد غذایی لازم برای کودکان و بزرگسالان است.خرید آجیل های باز و فله ای در این روز های کرونایی توصیه نمی شود. در صورت نیاز از آجیل های بسته بندی شده استفاده کنید و قبل از استفاده بسته بندی، دست های خود را ضدعفونی کنید و آجیل های داخل بسته بندی را داخل ماکروویو به مدت 2 دقیقه در دمای 40 درجه ی سانتی گراد قرار دهید.
تا کاملا ضدعفونی شوند.و برای ضدعفونی کردن کشمش و برگه ها می توانید آن ها را داخل تشت ریخته و خوب شست و شو دهید و بعد داخل سینی پهن کنید تا میکروب و ویروس آن از بین برود و یا می توانید آن ها را مقابل نور آفتاب بگذارید.
ضد عفونی کردن گوشت و مرغ
گوشت و مرغ ها نیازی به ضدعفونی کردن ندارند و بهترین راه برای ضدعفونی کردن آن ها شست و شوی دقیق است. اما این نکات را حتما در نظر داشته باشید:
- در این روز های کرونایی از گوشت های کبابی و نیم پز پرهیز کنید.
- موقع شست و شو و خرد کردن میوه ها از جاقوی مخصوص استفاده کنید و چاقوی گوشت و مرغ را از میوه و سبزی جدا کنید.
- در حین کار و آشپزی با گوشت های خام از دستکش معمولی و یا لاتکس استفاده کنید.
آیا تهیه ی غذای آماده از رستوران ها در دوران کرونا خطرناک است؟
تحویل غذا از رستوران ها به صورت بیرون بر داغ کاملا ایمن و بی خطر است چون غذا ها با حرارت بالا پخته شده اند میکروب و باکتری آن ها از بین رفته است ولی مصرف غذا های فست فودی به دلیل اینکه خیلی با دست افراد سر و کار دارد احتمال انتقال بیماری است و احتمال دارد سبزیجات داخل فست فود خوب ضدعفونی نشده باشند.و بهتر است در این دوران کرونایی از غذا های رستورانی پرهیز کنید. اگر مجبور به تهیه غذا از بیرون هستید، با توجه به اینکه غذا مسیری را از رستوران تا خانه شما طی میکند ممکن است ظرف و نوشیدنی همراه غذایتان آلوده شده باشد. پس از دریافت غذا دوباره آن را داغ کنید.
بسیار عالی و مفید.ممنون از زحمات شما
سلام
از رضایت شما خرسندیم
تو این شرایط واقعا مقاله مفید و عالی بود . ممنونم