خرابی سنسور یخچال و عدم نمایش کد خطا در هنگام خرابی
سنسور یخچال فریزر به عنوان یکی از قطعات مهم یخچال، برحسب نوع و کاربردی که دارد، وضعیتهای مغایر با عملکرد صحیح یخچال فریزر را تشخیص میدهد. خرابی سنسور یخچال فریزر، میتواند باعث ایجاد اختلال در عملکرد یخچال شود. در این مقاله از آچارباز به بررسی نقش سنسور، دلایل خرابی سنسور، خطاهای مربوط به خرابی سنسور و… خواهیم پرداخت، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
- نقش سنسور در یخچال و فریزر
- انواع سنسور یخچال و فریزر
- سنسور دمای داخلی یخچال
- سنسور دمای محیط
- سنسور دمای فریزر
- سنسور دیفراست یا یخ زدایی
- سنسور درب یخچال
- سنسور آب ریز (دیسپنسر)
- سنسور دمای کمپرسور
- خطاهای مربوط به خرابی سنسور
- دلایل خرابی سنسور
- تست سنسور یخچال و فریزر
- نحوه تعویض سنسور
نقش سنسور در یخچال و فریزر
سنسور یخچال فریزر با حسگرهایی که دارد، به صورت مداوم حالتهای مختلف کار کردن یخچال را آنالیز میکند و در زمانهای مورد نیاز، فرمان شروع یا پایان یک کار را به برد یخچال، صادر میکند. برد یخچال طبق فرمان صادر شده از سنسور، فرمانی را به قطعات مربوطه ارسال و باعث شروع یا پایان یک عمل در یخچال و فریزر میشود.
انواع سنسور یخچال و فریزر
با بهروزتر و پیشرفتهترشدن یخچال فریزرها، سنسورهای جدید و متفاوتی روی آنها، تعبیه و این موضوع، باعث بهبود عملکرد یخچال فریزرها، شد. از جمله سنسورهایی که روی یخچال فریزرها تعبیه میشوند، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- سنسور دمای داخلی یخچال
- سنسور دمای محیط
- سنسور دمای فریزر
- سنسور دیفراست یا یخ زدایی
- سنسور درب یخچال و فریزر
- سنسور آب ریز (دیسپنسر)
- سنسور دمای کمپرسور
سنسور دمای داخلی یخچال
همانطور که از نام سنسور دمای یخچال، پیداست، این سنسور در جهت تنظیم و ایجاد تعادل در دمای داخلی یخچال و فریزر، عمل میکند.
سنسور دمای محیط
دیگر سنسور یخچال فریزر، سنسور دمای محیط است که با ارسال اطلاعاتی، از دمای محیط اطراف یخچال فریزر، برای برد، سبب تنظیم میزان جریان ورودی به کمپرسور، میشود.
سنسور دمای فریزر
سنسور فریزر، در حقیقت با بررسی دمای داخلی فریزر، از پایین آمدن دمای فریزر جلوگیری میکند و آن را در یک دمای متعادل، نگه میدارد.
سنسور دیفراست یا یخ زدایی
سنسور دیفراست یا به عبارت دیگر سنسور یخ زدایی، مانع از برفک بستن یخچال فریزر میشود و با این کار، از اواپراتور محافظت میکند.
در صورت بروز مشکل در هر کدام از سنسورهای یخچال فریزر، ارور مربوط به آن، روی صفحه یخچال به نمایش در میآید.
سنسور درب یخچال
شاید آشناترین سنسور برای ما، سنسور درب یخچال فریزر باشد، چرا که بارها شاهد بودهایم که با باز ماندن درب یخچال، بعد از چند لحظه، صدای هشدار از یخچال بلند و یک چراغ نیز به همین منظور در یخچال روشن میشود.
سنسور آب ریز (دیسپنسر)
قسمتی از یخچال فریزر که یخ و آب از آن خارج میشود، دارای سنسور و حسگرهایی است که بعد از تشخیص لیوان در جای مخصوص خود، باعث خروج به موقع آب و یخ میشوند.
سنسور دمای کمپرسور
سنسور دمای کمپرسور، در واقع بعد از کار کردن و هنگام افزایش دمای کمپرسور، با ارسال فرمانی وارد عمل میشود و از افزایش بیش از حد دمای کمپرسور، جلوگیری و باعث خاموشی آن میشود.
خطاهای مربوط به خرابی سنسور
همانطور که گفتیم انواع مختلفی از سنسور یخچال فریزر وجود دارد، که هر کدام مسئول بررسی بخش خاصی از یخچال، هستند. برای خرابی و اختلالات هر سنسور، کدهای خطای مختلفی طراحی شده است، که از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- هنگام خراب شدن و آسیب دیدن، سنسور محیطی فریزر، ارور E1 و هنگام آسیب دیدن سنسور محیطی یخچال، E2 نشان داده میشود.
- هنگام آسیب دیدن سنسور دیفراست فریزر، ارور E4 و هنگام خراب شدن سنسور دیفراست یخچال، ارور E5 و E25 در نظر گرفته شده است.
- با خراب شدن سنسور محیطی یخچال فریزر، ارور E6 ظاهر میشود.
- برای نشان دادن ایراد و آسیب دیدگی سنسور دیفراست فریزر، ارور E24 به نمایش در میآید.
- خرابی سنسور دما و رطوبت داخلی یخچال، با ارور E13 نمایش داده میشود.
توجه: ارورهای ذکر شده برای بیشتر مدلهای یخچال صدق میکنند.
دلایل خرابی سنسور
آسیب دیدگی و ایراد ترموستات یخچال، باز ماندن درب یخچال به مدت طولانی، عدم گردش مناسب هوا به علت خرابی دیفراست، برفک بستن داخل یخچال، نامناسب بودن دمای داخلی یخچال و …. از جمله دلایلی هستند که باعث خرابی سنسور یخچال فریزر، میشوند.
تست سنسور یخچال و فریزر
همانطور پیشتر اشاره کردیم، در صورت بروز مشکل در هر کدام از سنسورهای یخچال فریزر، ارور مربوط به آن، روی صفحه یخچال به نمایش در میآید. در این مواقع به کمک یک اهم سنج، سنسورهای خراب شده را بررسی و تست کنید، تا در صورت خرابی حتمی سنسور، آن را به کمک مشاوران تعمیر یخچال، تعویض کنید. برای تست یا تعویض سنسور:
- باید سنسور را از محل قرارگیری آن در یخچال جدا کنید.
- اجازه دهید تا با محیط خارجی یخچال به دمای یکسانی برسد.
- سپس برای اطمینان از عملکرد سنسور، دماهای مختلفی را با سنسور اندازه بگیرید.
به عنوان مثال: بعد از هم دما شدن سنسور با محیط خارجی یخچال، آن را داخل مخلوط آب و یخ، قرار دهید. اگر در محیطی که دمای آن بیست درجه سانتی گراد است، K 2 اهم و در دمای آب و یخ، که حدود صفر درجه سانتی گراد است، K 3 اهم نشان دهد، سنسور سالم است. در غیر این صورت، سنسور آسیب دیده و خراب شده است و باید آن را تعویض کنید.
نحوه تعویض سنسور
اگر متوجه اختلالی در عملکرد سنسورهای یخچال فریزر خود شدید، طبق مراحل زیر، میتوانید سنسور را تعویض کنید:
- ابتدا از متصل نبودن یخچال به برق، اطمینان حاصل کنید
- سپس اقدام به مطالعه دفترچه راهنما جهت یافتن محل قزار گیری، سنسورها کنید.
- قاب محافظ سنسور را به آرامی در بیاورید، حال سنسور را به طور واضح خواهید دید.
- سنسور را به آرامی از جای خود و اتصالاتی که دارد، جدا کنید.
- با قرار دادن سنسور سالم، در جای سنسور خراب و پس از آن قرار دادن قاب محافظ روی سنسور و در جای خود، کار تعویض سنسور تمام میشود.
توجه کنید که تعویض سنسور یخچال فریزر، شاید ساده به نظر برسد، اما نیازمند تخصص و مهارت کافی در این زمینه است.
سلام خسته نباشید
صفحه نمایش یخچالم خاموش شده و روشن نمیشود هیچ درجه ای رو نشون نمیده چرا ؟