هنگام خرید پکیج دیواری به چه نکاتی توجه کنیم؟
یکی از دغدغههای همه ما هنگام خرید لوازم گرمایشی منزل، این است که هنگام خرید پکیج به چه نکاتی توجه کنیم تا پکیج خریداری شده، پاسخگوی نیازهای ما باشد؟ برای داشتن بهترین پکیج ، باید نکاتی از قبیل متراژ ساختمان، نوع دودکشی که برای پکیج وجود دارد، موقعیت جغرافیایی منطقه، میزان آب گرم مصرفی و تعداد اعضای خانواده، محل نصب پکیج و چگونگی تهویه آن و … . در این مقاله از آچارباز به بررسی این نکات جهت انتخاب پکیج دیواری مناسب میپردازیم، تا بهترین خرید را مطابق با نیازتان داشته باشید.
آنچه که در این مقاله بررسی خواهد شد:
- پکیج دیواری چیست؟ انواع ترکیبی٬ مخرن دار و مانیتوردار
- انتخاب ظرفیت پکیج با توجه به متراژ ساختمان
- توجه به دودکش پکیج
- نوع سوخت پکیج
- نوع مبدل حرارتی پکیج
- توجه به میزان آب گرم مصرفی
- توجه به هزینه های مصرفی پکیج
- توجه به هد پمپ سیرکولاسیون پکیج
- پکیج دیواری ایرانی بخریم یا خارجی؟
- معرفی چند برند معروف پکیج دیواری
پکیج دیواری چیست؟
در گذشته از موتورخانهها برای گرم کردن واحد مسکونی استفاده میکردند. موتورخانه به اتاقی از ساختمان گفته میشد، که تمامی تجهیزاتی که برای گرمایش واحدها به آن احتیاج داشتیم در آن قرارداشت. هزینه نگهداری و تامین سوخت موتورخانهها کاری دشوار بود.
به دلیل هزینههای بالا و ایرادات فراوان در سیستم گرمایشی موتورخانه، این روش کم کم کمرنگ شد. پکیجها به عنوان سیستم گرمایشی اصلاح شده، جای موتورخانهها را گرفتند.
از پیکج برای گرمایش شوفاژ و تامین آب گرم واحد مسکونی استفاده میشود. بازدهی بالا، مصرف سوخت کم و کوچک بودن ابعاد، مزایای استفاده از پکیج محسوب میشود.
پکیجهای دیواری ترکیبی یا مخزن دار
در مدل پکیجهای ترکیبی آب مستقیم وارد پکیج و گرم میشود. سپس در مدار تامین آب گرم، جریان پیدا میکند. اما در پکیجهای مخزن دار، آب گرم در مخزن برای استفاده ذخیره میشود. اما اغلب از پکیجهای دیواری ترکیبی به دلیل کارایی، اشغال فضای کمتر و عمرطولانیتر استفاده میشود.
پکیج های مانیتور دار
در پکیجهای مانیتور دار، از سنسورهای کنترل عملکرد پکیج استفاده شده است، هرگاه این سنسورها متوجه عدم عملکرد صحیح پکیج شوند، به بررسی قطعات پرداخته و مشکل به وجود آمده در هر قطعه را با کد خطایی خاص روی مانیتور به نماش میگذارند. با توجه به این کدها شما با مراجعه به دفترچه راهنمای پکیج و یا جستجوی خطا در سایت آچارباز میتوانید متوجه مشکل شده و آن را رفع کنید و یا با یک کارشناس سرویس و تعمیر پکیج پکیج تماس بگیرید.
انتخاب ظرفیت پکیج با توجه به متراژ ساختمان
از جمله نکاتی که در انتخاب پکیج دیواری مناسب وجود دارد این است که: باید بر اساس ظرفیت و متراژ ساختمان انتخاب کنید. ظرفیت هر پکیج، میزان گرمایی است که تولید میکند. اگر ظرفیت با توجه به متراژ خانه شما کم باشد آب گرم و گرمایش واحد شما تامین نمیشود و اگر بیشتر از میزان مورد احتیاج باشد، هزینه اضافیای برای خرید آن پرداختهاید.
برای اینکه ظرفیت پکیج مناسب برای خانه خود را محاسبه کنید، باید متراژ ساختمان را در ۱۵۰ کیلوکالری ضرب کنید و عدد بدست آمده را بر ۸۶۰ (۱ کیلو وات معادل ۸۶۰ کیلو کالری است) تقسیم کنید تا ظرفیت را برحسب کیلو وات بدست بیاورید. برای مثال اگر متراژ خانه شما ۹۰ متر مربع است، باید این عدد را در ۱۵۰ ضرب کنید که عدد ۱۳۵۰۰ بدست خواهد آمد. در نهایت عدد ۱۳۵۰۰ را بر ۸۶۰ تقسیم کنید که عدد ۱۵.۶۹ بدست میآید.
حال اگر بخواهید ظرفیت پکیج برای واحد اداری را محاسبه کنید، باید متراژ ساختمان را در ۱۰۰ ضرب کرده و عدد بدست آمده را بر ۸۶۰ تقسیم کنید تا ظرفیت را برحسب کیلو وات بدست آورید.
میتوانید برای انتخاب ظرفیت پکیج، از جدول زیر کمک بگیرید.
متراژ (متر مربع) | ظرفیت (کیلووات) |
---|---|
تا 70 متر | 22 |
از 70 تا 120 متر | 24 |
از 120 تا 150 متر | 28 |
از 150 تا 250 متر | 36 |
خوشبختانه پکیجهایی که در بازار وجود دارند، دارای تنوع بالایی هستند و این تنوع دست شما را برای انتخاب باز گذاشته است. البته موارد بسیاری هستند که در میزان ظرفیت پکیج تاثیر دارند. نوع کاربری ساختمان، نوع تهویه ساختمان، موقعیت جغرافیایی و آفتابگیر بودن آن، نوع دودکش، نوع عایق و درها و پنجرهها. همه اینها در راندمان پکیج شما موثرند. برای مثال هرچه واحد شما در طبقه بالاتری باشد،چگالی هوا کمتر بوده و ظرفیت بیشتری برای تولید گرما نیاز است.
بهترین کسی که میتواند در انتخاب ظرفیت پکیج به شما کمک کند، کارشناس خدمات فنی گرمایش و سرمایش است. او با بررسی
وضعیت ساختمان شما، تشخیص میدهد که چه نوع پکیجی را خریداری کنید.
ابعاد پکیج استاندارد؛ یک پکیج چه فضایی را اشغال میکند؟
در واقع هر دستگاه پکیجی با توجه به ظرفیتی که دارد، ابعادش متفاوت است. هرچه ظرفیت پکیج بیشتر باشد، ابعاد بزرگتری داشته و فضای بیشتری اشغال خواهد کرد. اما یک پکیج دیواری، فضایی به اندازه یک کابینت دارد. شما به راحتی قادر هستید پکیج را در بین کابینتهای آشپزخانه و یا در گوشهای از تراس خانه نصب کنید. (ارتفاع پکیجها اغلب 80-70 سانتی متر و عرضشان 40-50 است.)
آیا نوع دودکش در انتخاب پکیج تاثیرگذار است؟
نوع دودکش نیز در خرید پکیج تاثیر گذار است. اگر ارتفاع دودکش کم باشد، از آنجایی که فاصله برای خروج دود کم است، نیازی به خرید پکیج فن دار نیست و دیگر مشکل صدای فن را نخواهید داشت اما اگر ارتفاع زیاد باشد لازم است از پکیج فن دار استفاده شود.
از سوی دیگر گازهای حاصل از پکیج سمی بوده و بهتر است برای ایمنی بیشتر از پکیجهای فن دار، همراه با دودکشهای استاندارد و دوجداره استفاده گردد. این روزها جهت افزایش ایمنی در پکیجها، از سنسور حرارتی دودکش نیز، برای اعلام مشکلات دودکش استفاده میشود.
منبع سوختی پکیج
یکی از مواردی که در انتخاب پکیج دیواری مناسب مهم است نوع سوخت و انرژی مصرفی پکیج است. پکیجهای گرمایشی بر اساس سوخت مصرفی نیز در انواع پکیج گازی، پکیج گازوئیلی و پکیج برقی گروهبندی میشوند.
- پکیج گازی که در دو نوع دیواری و زمینی وجود دارد و بدون صدا کار میکند.
- پکیج گازوئیلی و پکیج دوگانه سوز، از نظر نصب در دستهی زمینی قرار میگیرند. این پکیجها را میتوان در موتورخانه یا انباری بیرون از واحد مسکونی نصب کرد.
- پکیج برقی هم در دو دسته دیواری و زمینی قابل نصب است و سر و صدایی ندارد.
نوع مبدل حرارتی پکیج
پکیجها از نظر مبدل دارای دو نوع هستند.
- برخی از پکیجها دارای یک مبدل (تک مبدله) هستند
- برخی دیگر دو مبدل (دو مبدله) دارند
در پکیجهای تک مبدله از آنجایی که فرایندهایی چون: گرمایش آب برای انتقال به شیرهای مصرفی و یا رادیتاورها، با یک مبدل صورت میگیرد، این مبدل سریعتر نیز به جرمگیری پیدا میکند. از سویی دیگر با پکیجهای دو مبدله، گرما یکنواختتر جریان پیدا خواهد کرد.
اگر همراه با آب ورودی به ساختمان، املاح زیادی وجود دارد، پیشنهاد میشود در صورت استفاده از پکیج تک مبدله، از فیلتر در مسیر آب ورودی به دستگاه استفاده و یا یک پکیج دو مبدله خریداری کنید.
اگر از سیستم گرمایش از کف استفاده میکنید جهت کاهش مصرف گاز بهتر است اقدام به خرید پکیجهای کندانسینگ کنید. اما اگر سیستم گرمایش شما فن کویل است ، پکیج منبع دار پیشنهاد میشود.
میزان آب گرم مصرفی شما چقدر است؟
پکیجهای مخزن دار برای استفاده در مکانهایی که میزان آب گرم مصرفی در آن بالا است پیشنهاد میشوند. اگر در واحد شما چندین حمام وجود دارد و یا تعداد رادیاتورها بالا است و ممکن است در فصل سرد، تمامی آنها را برای گرم کردن منزل روشن کنید، پکیجهای بدون مخزن پاسخگوی شما نخواهند بود. پس در انتخاب پکیج مناسب دقت کنید.
توجه به هزینه های مصرفی پکیج
یکی از فاکتورهای انتخاب پکیج دیواری مناسب، میزان و نوع مصرف شما از آن است. اینکه روزانه چه مقدار آب گرم مصرف میکنید. اگر جزء آن دسته افرادی هستید که مصرف انرژی و هزینههای آن برایتان مهم است و تمایل دارید دستگاهی با طول عمر زیاد داشته باشید، بهتر است به سراغ پکیجهای دیواری بروید. این دسته از پکیجها برای خانوادههای کم جمعیت با متراژ آپارتمان کم مناسبند.
اما اگر تعداد نفرات خانواده زیاد است و خانهای با متراژ بالا دارید، بهترین گزینه برای شما، پکیج گرمایش زمینی با ظرفیت حرارتی بالا است.
توجه به هد پمپ سیرکولاسیون پکیج
اگر مسیر تامین آب گرم مصرفی در واحد شما بیش از 35 -50 متر است، ممکن است افت فشار آب را به دنبال داشته باشد، پکیجهای دارای هد پمپ سیرکولاسیون در این موارد کارایی بهتری دارند. البته اگر لولههای شما کیفیت ساخت استانداردی نداشته و یا زبری بالا و اتصالات زیادی داشته باشد نیز، استفاده از این پکیجها توصیه میشود.
پکیج دیواری ایرانی بخریم یا خارجی؟
موضوع دیگری که در انتخاب پکیج دیواری مناسب باید به آن توجه کرد این است که چه برند ایرانی یا خارجی را انتخاب کنیم. به عنوان یک سایت تخصصی تاسیسات اعلام میکنیم که تفاوت چندانی بین پکیجهای ایرانی و خارجی وجود ندارد. برندهای ایرانی با بهرهگیری از تکنولوژیهای روز دنیا توانستهاند محصولاتی قابل رقابت به برندهای خارجی تولید کنند.
به جرات میتوان گفت که تنها وجه تمایز بین دستگاههای ایرانی و خارجی:
- قیمت بالای محصولات خارجی است
- در زمان مشکلاتی چون تحریم و … دسترسی به برخی از قطعات خارجی و … هموار نیست
اما اگر یک محصول باکیفیت و در حین حال با قیمتی مناسب میخواهید، بهترین کار این است که به سراغ تولیدات ایرانی بروید.
معرفی چند برند معروف پکیج دیواری؛ هوشمندانه انتخاب کنید
تولید آبگرمکن و پکیج در ایران سابقهای دیرین دارد. برندهای بوتان، ایران رادیاتور و لورچ و به تازگی هم برندهای تاچی و ایساتیس، رقیبان بازار تولیدات لوازم گرمایشی هستند. همه اینها با محصولات متنوع و باکیفیتی که تولید میکنند، توانستهاند سهم بزرگی از بازار را به خود اختصاص دهند. در کنار برندهای ایرانی، برندهای خارجی همچون آریستون و بوش نیز بسیار مورد توجه و استقبال هستند.
نکتهی قابل توجه محصولات تولیدی ایران رادیاتور و بوتان، وجود نمایندگی خدمات پس از فروش در تمامی شهرهای ایران است. در صورت خرابی و بروز مشکل برای این محصولات، به راحتی و بدون نگرانی قادر هستید قطعات یدکی را در بازار تهیه کنید. همچنین، به دلیل تنوع بالای محصولات ایرانی، شما دایره انتخاب بسیار وسیعی دارید و میتوانید دستگاه مورد نیاز خود را خریداری کنید.
امیدواریم با توضیحات داده شده بتوانید بهترین انتخاب را انجام دهید و بخاطر داشته باشید که پکیج مانند هر وسیله دیگری، برای داشتن عملکرد خوب احتیاج به چکاپ و سرویس دارد. این روند باید سالی یکبار انجام شود. مثلا اگر در منطقه ای سکونت دارید که آب دارای املاح سخت است بهتر است فرایند سرویس پکیج هر شش ماه یکبار توسط کارشناس انجام دهید.
سلام، بنظر شما پکیچ های سرویس شده و قطعات تعویض شده دسته دوم بخرم؟
اگر خریدم از مدل های ایرانیش بخرم یا خاریجیش؟
سلام، شنیدم پکیج های فن دار ایرانی صدای بیشتری نسبت به پکیج های خارجی دارند. صحت داره؟
با سلام
زهرا عزیز، بله درسته . اغلب پکیج های فن دار به دلیل وجود قطعه فلنج فن صدای بیشتری نسبت به پکیج های بدون فن تولید می کنند.
میخوام از بانه پکیج بخرم چه مارکی بیشتر عمر میکنه؟
درود بر شما
دوست عزیز، بهتر است در زمینه با فروشندگان با تجربه پکیج در ارتباط باشید.
موفق باشید
پکیج های بدون فن خطرناک نیستند؟ چون نوشتید دودکش برای تخلیه گاز ندارند!! مثل بخاری های بدون دودکش نیست که بعد از یک مدت گفتند استفاده نکنید و خطرناک است؟
کدوم برند قابل اعتماد تره؟ با این اوضاع تحریم کدومش دسترس تره قطعاتش؟
درود بر شما
برندهای ایرانی بوتان و ایران رادیاتور پکیجهایی با قیمتها و قابلیتهای متنوع به بازار عرضه میکنند. خدمات پس از فروش و گارانتی نیز،به مشتریان خود ارائه میکنند.
موفق باشید