3 راهکار اساسی برای تمیز کردن چای ساز
چای ساز یکی از لوازم کاربردی در آشپزخانه است، استفاده زیاد و طولانی از چای ساز به مرور زمان، باعث ایجاد رسوب و کثیفی درون آن میشود. اگر به تازگی متوجه شدهاید مزه چای با گذشته فرق میکند و کمی بد طعم شده است، باید آن را به حساب کثیف شدن چای ساز و کتری بگذارید. اگر به دنبال روشی برای تمیز کردن چای ساز هستید، در این مقاله قصد داریم 3 راهکار اساسی برای تمیز کردن چای ساز را به شما بگوییم پی در ادامه با ما همراه باشید.
- نحوه شستن چایی ساز؛ در کمترین زمان و ثانیه
- روش های جرم گیری چای ساز، سریع و ارزان
- تمیز کردن کفه چای ساز
- دلیل چربی بستن روی چایی ؛ تمیز کردن چای ساز فراموش نشود!
- نکات مهم نگهداری از چای ساز
[post_links]
نحوه شستن چایی ساز؛ در کمترین زمان و ثانیه
یکی از نکاتی که بعد از هر بار استفاده از چای ساز باید آن را رعایت کنید، شستن چایی ساز بعد از هر بار استفاده است. با رعایت این نکته از بروز برخی از مشکلات رایج چای ساز و کتری برقی، جلوگیری میکنید. برخی از کاربران این وسیله تمایل چندانی به شستن آن بعد از هربار استفاده ندارند و ترجیح میدهند روزی یکبار و یا حتی هر چند روز یکبار آن را تمیز کنند. کمبود وقت و نداشتن حوصله در این مورد میتواند دخیل باشد. برای حل این مشکل قصد داریم نحوه شستن چایی ساز را به روشی آسان و البته سریع را به شما بگوییم.
برای شستن چای ساز بعد از هربار استفاده، لازم نیست از روشی تخصصی و مواد شوینده گران قیمت استفاده کنید، حتی لازم نیست وقت زیادی برای شستن آن بگذارید. فقط کافیست قسمت داخلی پارچ چای ساز را با آب پر کنید و سپس مقداری مایع ظرفشویی درون آن بریزید. دسته چای ساز را گرفته و محلول آب و مایع ظرفشویی را درون پارچ بگردانید، سپس آن را خالی کرده و با آب بشوئید تا پارچ برای استفاده بعدی شما تمیز باشد.
محتویات فیلتر چای ساز را بعد از هر بار استفاده، خالی کرده و خوب بشوئید. برای شستشوی فیلتر چای ساز از آب گرم و مایع ظرفشویی کمک بگیرید، صافی را به دقت شسته و بعد از خشک کردن دوباره درون دستگاه قرار دهید.
درب چایی ساز را فراموش نکنید، یک اسفنج تمیز بردارید و بعد از هر بار استفاده قسمت بیرونی و درونی آن را تمیز کنید. برای برق انداختن و تمیز کردن بدنه بیرونی چای ساز از یک قطعه اسفنج تمیز استفاده کنید. هرگز از اسکاچ و یا پارچههای کلفت و زخیم برای تمیز کردن پارچ و یا بدنه بیرونی دستگاه استفاده نکنید، زیرا این عوامل تنها باعث ایجاد خط و خش روی چای ساز میشوند.
روشهای جرم گیری چای ساز، سریع و ارزان
املاح و مواد معدنی موجود در آب به مرور زمان درون چای ساز رسوب میگذارند، این رسوبات بر مزه و طعم چای تاثیر میگذارند. خیلیها برای از بین بردن این رسوبات، استفاده از مواد شوینده را پیشنهاد میکنند، اما اغلب اوقات این مواد بسیار گران قیمت بوده و علاوه بر آن تاثیر چندانی نیز بر رسوبات ندارند. باید بدانید برای از بین بردن رسوبات کتری چای ساز، راههای طبیعی زیادی وجود دارد. مواد پاک کننده طبیعی که در هر خانهای یافت میشوند و لازم نیست برای تهیه آنها هزینه خیلی زیادی کرد.
جرم گیری با سرکه
در قسمت قبل به مواد پاک کننده طبیعی که در هر خانهای یافت میشوند اشاره کردیم، یکی از این مواد پاک کننده طبیعی سرکه است. سعی کنید ماهی یکبار چای ساز را با سرکه جرم گیری کنید. کتری برقی و چای ساز را برداشته و درون آن را با آب پر کنید، سعی کنید بیشتر گنجایش کتری چای ساز را با آب پر کنید. حالا باید سرکه سفید را درون آب بریزید. کتری را روی چای ساز قرار داده و دستگاه را روشن کنید. بگذارید دستگاه جوش بیاید و قل بزند. اجازه دهید این محلول چند ساعتی درون پارچ باقی بماند، سپس آن را خالی کنید.
سرکه خاصیت جرم زدایی دارد، اما ممکن است بوی آن روی کتری چای ساز باقی بماند، برای از بین بردن بوی سرکه بهتر است، پارچ دستگاه را به خوبی با آب بشوئید. اگر احساس میکنید هنوز املاح و رسوبی درون کتری چای ساز وجود دارد، بهتر است کتری را برداشته و نصف آن را با سرکه و باقی مانده آن را با آب معمولی پر کنید. کتری را برداشته و درون دستگاه چای ساز بگذارید. چای ساز را روشن کرده و بگذارید محلول داخل کتری به خوبی حرارت ببیند و داغ شود. بعد از خاموش شدن دستگاه اجازه دهید محلول برای مدتی درون پارچ باقی بماند، سپس آن را خالی کرده و دوباره با آب پر کنید.
کتری چای ساز را درون دستگاه گذاشته و آن را روشن کنید، در طی این فرایند آب داغ شده و به خوبی بدنه درونی کتری چای ساز را تمیز خواهد کرد. سپس دوباره کتری را خالی کرده و این فرایند را چندبار انجام دهید تا از رسوب گیری کتری چای ساز اطمینان حاصل کنید.
تمیز کردن کتری برقی و چای ساز با جوش شیرین
جرمگیری را با دوقاشق غذا خوری جوش شیرین نیز می توانید انجام دهید. بعد از اضافه کردن جوش شیرین دستگاه را روشن کنید تا آب به جوش بیاید . سپس اجازه دهید تا یک شبانه روز محلول جوش آمده آب و جوش شیرین در کتری چای ساز بماند. بعد از این عملیات آب تمیز در داخل دستگاه ریخته و بعد از یکبار جوش آمدن از کتری چای ساز استفاده کتید.
از بین بردن رسوب چای ساز با آبلیمو
لیموی طبیعی تنها برای مزه دار کردن غذا به کار نمیرود، این ماده غذایی خوشمزه، در نظافت به عنوان یک ماده پاک کننده طبیعی قوی شناخته میشود. در مقاله تمیز کردن قهوه ساز و رسوب زدایی اسپرسو ساز، به روشهایی برای تمیز کردن این دو دستگاه با لیمو اشاره کردهایم.
برای از بین بردن رسوب چای ساز با لیمو، لازم نیست کاری سخت و دشوار انجام دهید. کافیست یک عدد لیموی طبیعی تهیه کرده و آن را از وسط نصف کنید. تکه نصف شده را برداشته و آن را دوباره به قطعات کوچکتر برش بزنید. کتری چای ساز را برداشته و آن را از آب پر کنید، تکههای برش زده لیمو را درون آب کتری بیاندازید. پارچ یا کتری چای ساز را درون دستگاه گذاشته و آن را روشن کنید و بگذارید آب به قل زدن بیافتد و حرارت آن بالا رود.
بعد از خاموش شدن چای ساز بگذارید محلول آب و لیمو، برای مدتی درون کتری باقی بماند. سپس محتویات کتری را خالی کرده و چندبار آن را آب بگردانید. حالا باید دوباره کتری را از آب پر کنید و درون چای ساز قرار دهید، دستگاه را روشن کرده و بگذارید، این بار آب معمولی درون پارچ بجوشد. برای از بین بردن رسوب چای ساز با لیمو، باید این کار را چندین بار انجام دهید تا به خوبی اثر رسوبات را از درون پارچ پاک کنید. لیمو تنها برای از بین بردن رسوب چای ساز موثر نیست بلکه، راهی برای رفع بوی بد چای ساز نیز هست.
تمیز کردن کفه چای ساز
برای تمیز کردن قسمت کفه یا سینی چای ساز بهتر است از آب گرم و یک ماده پاک کننده ملایم استفاده کنید. ابتدا ماده تمیز کننده را روی اسفنج که با آب داغ مرطوب شده ریخته سپس بر روی لوازم جانبی چای ساز بکشید تا تمیز شود. هیچگاه مواد پاک کننده را مستقیم بر روی این لوازم نریزید. قبل از استفاده دوباره از چای ساز قطعات را کاملا خشک کنید. حتما دقت کنید قبل از شروع به تمیز کردن این قسمت، کفه را از برق جدا کرده باشید.
دلیل چربی بستن روی چایی ؛ تمیز کردن چای ساز فراموش نشود!
اولین دلیل اصلی چربی بستن روی چایی این است که قوری یا کتری و از همه مهم تر چای ساز شما بسیار کثیف و چرک آلود است. قبل از اینکه شروع به جوش آوردن آب کنید بهتر است که چای ساز خودتان را تمیز کنید و بعد از آب را تصیفه شده استفاده کنید. بعد از مدتی خواهید دید که هیچ گونه چربی روی چای شما نبسته است و از نوشیدن چای لذت خواهید برد. برای نوشیدن یک لیوان چای همین حالا اقدام کنید.
نکات مهم نگهداری از چای ساز
- بعد از اینکه کار شما با چای ساز تمام شد از خاموش بودن دکمه گرمایش و دم کشیدن چای ساز اطمینان حاصل کنید.
- برای تمیز کردن جرم چای ساز دستگاه را از برق بکشید و اجازه دهید تا سرد شود سپس اقدام به تمیز کردن آن کنید.
- فقط سرپوش کتری، توری چایی، سرپوش توری چای و قاشقک چای مربوط به چای ساز قابلیت شست و شو در ماشین ظرفشویی را دارند.
- بعضی از قسمت های چای ساز نباید در معرض آب و رطوبت قرار گیرند. این قسمت عبارتند از کفی کتری، کفی اصلی چای ساز و سیم برق
سلام من با جوش شیرین و سرکه امتحان کردم رسوب کتری چای سازم پاک نشد 🥴🥴
سلام امروز صبح وقتی از خونه خارج میشدم فراموش کردم کتری برقی را فراموش کنم و در حالت گرمکن یا جوش آرام ماند آیا بعد از خشک شدن آب کتری ، ممکن هست آتیش بگیره من ساعت ۲ بعد از ظهر بر میگردم خونه به نظر شما اشکال داره
وقت بخیر چای ساز من مدل پارس خزر ولی بوی کلر میده برای رفع این بو چکار کنم
درود بر شما
فرشته عزیز، برای از بین بردن بوی کلر میتوانید از روشهای گفته شده، به طور طبیعی برای تمیز کردن چای ساز اقدام کنید.
موفق باشید
سلام خسته نباشین قسمت بیرونی چای ساز من در حالی که همیشه تمیز میکنم چربی گرفته و لک چربی و روغنی که از گاز روش پاشیده پاک نمیشه چطوری تمیزش کنم ؟ ممنون
باسلام
سارای عزیز، برای تمیز کردن آثار روغن از روی چای ساز خود، میتوانید از یک مسواک قدیمی آغشته به خیر دندان، سرکه و یا جوش شیرین استفاده کنید.
قوری شیشه ای چایی ساز من خیلی کدر و بدقواره شده. بای اینکه تنها یکسال هست استفاده می کنم. داخلشم رسوب نداره. برای تمیز شدن این شیشه راه حلی هست؟
درود بر شما
نسیم عزیز، میتوانید با به کارگیری روشهای گفته شده در مقاله، دوباره چای ساز خود را نو و جدید کنید. اما اگر به هر دلیلی احساس میکنید چای ساز مثل گذشته کار نمیکند میتوانید درخواست تعمیر چای ساز را در سامانه آچارباز ثبت کنید.
موفق باشید
چرا نزدیک درب فلزی کتری برقی از داخل جرم آبی یا سبز رنگ میبنده. این جرم خطرناک نیست؟ چاره ای برای این جرم هست؟
درود بر شما
دوست عزیز، در این مورد به شما پیشنهاد میکنیم مقاله از بین بردن رسوب کتری و سماور را مطالعه کنید.
موفق باشید
من هر بار کتری رو میشورم اما تا آب پر میکنمو میزنم که بحوشه باز رسوب میگیره اطراف کتری و همین عمل باعث میشه همون بار اول بعد از شستشو هم چای کیفیت نداشته باشه
درود بر شما، ممکن است آب مصرفی خانه دارای املاح و رسوبات زیادی باشد
از بین بردن رسوب چای ساز با آبلیمو ممکنه؟ کسی هست امتحان کرده باشه؟
سلام
بهتر است برای از بین بردن رسوب چایساز از لیموی طبیعی استفاده کنید، آب لیموهای غیر طبیعی این خاصیت را نخواهند داشت، تنها راه استفاده از لیموی طبیعی است، لطفا روش گفته شده را مطالعه نمائید.
فکر میکنم لیمو برای از بین بردن رسوب چایساز خیلی موثرباشع
سلام
بله می توانید از لیمو هم برای از بین بردن رسوب چای ساز استفاده کنید
علت کدر شدن چای میتوته مربوط به جرم چای ساز باشخ یا نه؟
سلام
بله یکی از دلایل کدر شدن چای، رسوب داخل کتری است.
از بین بردن رسوب چای ساز با نوشابه برای مارک ایرانی هم خوبه یا اینکه از مایع ظرف شویی استفاده کنیم؟
سلام
بهتر است از نوشابه برای از بین بردن رسوب کتری و سماور استفاده کنید. به زودی مقاله از بین بردن رسوب کتری در وبلاگ قرار داده می شود که توضیح کاملتری در این زمینه داده ایم. بهتر است برای از بین بردن رسوب چایی ساز ار راهکارهای گفته شده در مقاله استفاده کنید.
رسوب و جرم چای ساز رو تنها با روش های که گفتین میشه انجام داد یا روش دیگه همهست؟
سلام
روش های گفته در این مقاله، از بین بردن رسوب چای ساز با مواد طبیعی و در دسترس است.
مفيد وكاربردي منم از اين روش ها استفاده ميكنم