دلیل خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن
تکنولوژی همواره برای راحتی و صرفهجویی وقت به کمک انسان میآید. یکی از تولیدات تکنولوژی که باعث راحتی انسان و سریعتر انجام شدن کارها میشود، کتری برقی است؛ اما گاهی مشکلاتی در کار آن ایجاد و خراب میشود. یکی از خرابیهای کتری برقی، خاموش نشدن دستگاه بعد از جوش آمدن است. دلیل خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن میتواند خرابی یکی از قطعات باشد.
عمل نکردن سیستم خاموش خودکار کتری برقی میتواند خطرناک باشد. برقگرفتگی، آسیب به سیمکشی ساختمان و حتی آتشسوزی از خطرات احتمالی این مشکل هستند.تعمیر کتری برقی در این شرایط باید توسط یک فرد ماهر انجام شود. در ادامه این مطلب از آچارباز شما را نحوه عملکرد کتری برقی و دلایل خاموش نشدن آن بعد از جوش آمدن بیشتر آشنا میکنیم.
آنچه در این مطلب میخوانید:
- ساختار و نحوه عملکرد کتری برقی
- دلایل خاموش نشدن کتری برقی پس از جوش آمدن
- آیا میتوانیم در خانه کتری برقی را تعمیر کنیم؟
ساختار و نحوه عملکرد کتری برقی
کتری برقی با استفاده از اصل مقاومت، گرما تولید میکند. در این حالت، جریان الکتریکی از یک صفحه فلزی عبور میکند. فلز در مقابل عبور جریان مقاومت میکند و این مقاومت، باعث گرم شدن صفحه میشود. گرمای تولیدی، به آب منتقل میشود و آب بهمرور جوش میآید. با بررسی کردن کتری متوجه خواهید شد که برای کنترل دما، هیچ دماسنجی وجود ندارد و تنها یک ترموستات است که این کنترل را انجام میدهد.
نحوه کار ترموستات به این صورت است که، در آن 2 نوع مختلف فلز مختلف به هم چسبیدهاند که یکی با گرم شدن بیشتر منبسط میشود. با جوش آمدن آب، بخار زیادی تولید میشود، این بخار از طریق یک سوراخ کوچک در امتداد لوله حرکت کرده و سپس از نوار دو فلزی عبور میکند. به محض گرم شدن و جریان بخار، نوار واکنش نشان داده و خودبهخود سوییچ فعال میشود. هنگامیکه ترموستات باز میشود، سوئیچ متوقفشده و با این کار برق قطع میشود (مانند قطع کننده مدار). همزمان با قطع برق، جوشیدن کتری هم متوقف میشود.
استفاده از وسایل برقی معیوب خطر زیادی دارد و ممکن است به برق گرفتگی یا آتش سوزی منجر شود.
دلایل خاموش نشدن کتری برقی پس از جوش آمدن
با بررسی دستگاه میتوانید بفهمید که علت خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن آب، مشکلات فنی و درست استفاده نکردن از دستگاه است که برای درست کار کردن کتری برقی باید آنها را رفع کنید.
استفاده نادرست دلیل خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن
برخی اشتباهات در استفاده از دستگاه باعث عملکرد نادرست کتری برقی میشوند. از جمله این موارد باید به :
- کیپ نشدن یا کامل بسته نشدن در کتری برقی
- رسوب گرفتن و مسدود شدن دیواره و مسیر بخار داخل کتری
- نصب نادرست فیلتر آب
اگر دلیل خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوشیدن آب عوامل بالا باشد، با رفع آنها بهراحتی میتوانید مشکل به وجود آمده را حل کنید؛ ولی اگر مشکل حادتر است باید تعمیرکار وضعیت را بررسی کند و در صورت نیاز آن را تعمیر کند.
اگر در کتری کاملا بستهشده، لازم است داخل کتری را بررسی کنید که کانال خروجی بخار مسدود نشده باشد. اگر فیلتر را درست نصب نکردهاید، با اصلاح آن مشکل را حل کنید.
خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن به دلیل مشکلات فنی
غیر از مواردی که در بالا ذکر کردیم دلایل فنی هم میتوانند علت خاموش نشدن کتری برقی پس از جوشیدن آب باشند که در ادامه باهم آنها را بررسی میکنیم:
- خرابی ترموستات کتری برقی: ترموستاتها نقش قطع یا وصل کردن جریان را به عهده دارند، اگر ترموستات فرمان کم شدن یا قطع جریان را ندهد، بعد از به جوش آمدن آب، کتری به گرم کردن آب ادامه خواهد داد. بیشتر کتریها دو ترموستات دارند که بر روی دسته و کف دستگاه قرارگرفتهاند. خرابی این دو ترموستات میتواند دلیل خاموش نشدن کتری برقی بعد از جوش آمدن باشد.
- اختلال در سنسور کتری برقی: یکی دیگر از قطعاتی که روی خاموش نشدن کتری برقی تاثیر میگذارد، سنسور موجود در آن است. سنسورها وظیفه کنترل دمای آب را بر عهده دارند. با به جوش آمدن آب داخل کتری، سنسور، میزان دمای آب را به بقیه قطعات ارسال کرده و باعث قطع جریان میشود. اگر سنسور نتواند دما را اندازهگیری کند، قطع جریان توسط ترموستات مختل شده و آب به جوشیدن ادامه میدهد.
- مشکل در برد کتری برقی: بعضی از کتریهای برقی دارای برد کنترل جریان هستند، این برد جریان ورودی به المنت را کنترل میکند و پس از جوشیدن باعث قطع شدن جریان میشود. اگر در کنترل جریان توسط برد مشکلی پیش بیاید، جریان ورودی به المنت کنترل نشده و آب پس از به جوش آمدن همچنان گرما دریافت میکند.
آیا میتوانیم در خانه کتری برقی را تعمیر کنیم؟
برای فهمیدن مشکل کتری برقی میتوانید آن را بررسی کنید و در صورت یافتن مشکل جدی با تعمیرکار یا متخصصان تعمیر کتری برقی تماس بگیرید. برای بررسی کتری برقی اقدامات زیر را انجام دهید:
- به دنبال هرگونه ترک یا آسیب ظاهری باشید.
- از درست نصب شدن فیلتر مطمئن شوید.
- وجود جرم و پلاک در کتری برقی را بررسی کنید. در صورت وجود جرم، آنها را تمیز کنید.
- خروجی بخار را چک و قطعاتی که نیاز به جرمگیری دارند را تمیز کنید.
- در صورتی که سوئیچ کتری معیوب شده برای تعویض یا تعمیر آن اقدام کنید.
- سوئیچ و فیلتر را در جای خود قرار دهید.
- برای اطمینان از درست بودن جای اجزا کتری را پر از آب کنید.
- کتری را بیست دقیقه روی یکتکه پارچه بگذارید.
- اگر اثری از نشت آب ندیدید، جاگذاری قطعات کتری درست بوده است.
- در این صورت میتوانید کتری را به برق وصل کرده و از آن استفاده کنید.
دقت کنید اگر در بررسی قطعات کتری، هرگونه شکستگی یا تغییر شکل دیدید، کتری را دستکاری نکنید و با متخصصین فنی تماس بگیرید. استفاده از وسایل برقی معیوب خطر زیادی دارد و ممکن است به برق گرفتگی یا آتشسوزی منجر شود.