تعویض فیلتر یا کارتریج پکیج دیواری چگونه است؟
به نظر شما چگونه رسوبات و املاح ریز درون آب که حتی با چشم قابل رویت نیستند، میتوانند باعث خرابی پکیج شوند؟ چطور ممکن است که این ذرات به قدری مشکل ساز باشند، که در نهایت تعمیر پکیج را به دنبال داشته باشند؟! تجمع رسوبات در سماور، کتری، لولههای آبگرمکن، شیر آشپزخانه و… از معضلات لاینفک و اجتناب ناپذیر زندگی ما بوده و هست. قضیه به همین جا ختم نمیشود؛ در حال حاضر این معضل خود را در چهرهی دیگری نشان داده است!! تجمع رسوبات در فیلتر (رسوب گیر یا سختی گیر) پکیج یکی دیگر از مشکلات دردسر سازی است که مشکلات زیادی را در پی خواهد داشت.
بی توجهی به رسوبات آب و نادیده گرفتن آنها، در آینده میتواند جیب شما را خالی کند. چرا که تعمیر و یا تعویض نکردن به موقع فیلتر پکیج (هر 6 ماه یکبار) میتواند مشکلات جدی مانند سوراخ شدن مخزن پکیج، کم شدن فشار آب، دیر گرم شدن آب، گذاشتن تاثیر منفی روی مزه آب و… را بدنبال داشته باشد، که شما ناچارید برای رفع و رجوع مشکلات مذکور هزینههای هنگفتی را بپردازید. برای آگاهی از وظیفه و نحوهی تعویض فیلتر یا کارتریج پکیج دیواری، در ادامه با آچارباز همراه باشید.
فیلتر پکیج دیواری چیست و چه وظیفه ای دارد؟
همهی ما میدانیم که در آب هر منطقه (به خصوص مناطق کم آب با شرایط اقلیمی گرم و خشک) مقداری زیادی رسوبات و املاح وجود دارد، تولیدکنندگان پکیج، برای کم کردن حجم میزان سختی آبها و همچنین برای جلوگیری از آسیب رسیدن به پکیج از قطعهای به نام فیلتر استفاده کنند. این کمپانیها فیلتر را در قسمتهای ورودی آب پکیج قرار دادند. استفده از فیلتر یا سختی گیر، تا حد زیادی توانسته مانع ورود رسوبات به داخل پکیج شود و میزان قابل توجهی از سختی آب را کاهش دهد.
اگر میخواهید که پکیجتان از مشکلات فنی ناشی از فیلتر در امان باشد، بهتر است هر 6 ماه یکبار فیلتر پکیج را تعویض کنید.
اگر بخواهیم به صورت کوتاه و مختصر تعریفی از فیلتر داشته باشیم، باید بگوییم به قطعهای که برای جلوگیری از ورود املاح و رسوبات در داخل پکیج تعبیه میشود، فیلتر گفته میشود. اصلیترین و البته تنهاترین وظیفهی این قطعه، جلوگیری از ورود املاح و رسوبات به درون پکیج است. در واقع با کمک این قطعه نیز میتوان طول عمر دستگاه را افزایش داد.
معرفی انواع فیلترهای پکیج دیواری
فیلترهای پکیج دیواری در دو نوع مغناطیسی و پلی فسفات وجود دارند. فیلترهای پلی فسفات نسبت به فیلترهای مغناطیسی جدیدتر و مدرنتر هستند.
فیلتر مغناطیسی
این نوع از فیلتر با کمک عملکرد مغناطیسی خود، یون و رسوبات اضافی را از آب جدا میکند، تا از این طریق از ورود رسوبات به درون پکیج جلوگیری کنند. سازندگانی چون برند ایران رادیاتور، از فیلترهای مغناطیسی در ساخت بیشتر پکیجهای دیواری استفاده میکنند.
فیلتر پلی فسفات
در حال حاضر فیلتر پلی فسفات جایگزین مناسبی برای فیلترهای مغناطیسی شده است. در ساخت پیکجهای دیواری جدید، از این نوع فیلتر استفاده میشود. فیلتر پلی فسفات در مقایسه با فیلتر مغناطیسی عملکرد بهتری از خود نشان میدهد و به گونهای تنظیم و طراحی شده است که با قدرت بیشتری از تجمع رسوبات در داخل پکیج جلوگیری میکند.
علائم خراب بودن فیلتر پکیج چیست و فیلتر چه زمانی نیاز به تعویض دارد؟
زمانی که فیلتر پکیج دچار نقص و ایراد شود یا رسوبات و املاح ناشی از آب، باعث اختلال در عملکرد پکیج گردد، علائمی به نشانه خراب بودن فیلتر پکیج ظاهر میشوند. نشانههایی که در ادامه به شرح آنها میپردازیم از شایعترین نشانههای خرابی فیلتر پکیج هستند. پس از مشاهده این موارد، لازم است هر چه سریعتر، فیلتر را تعویض کنید.
- سرد و گرم شدن مدام و مکرر آب
- کم شدن حجم فشار آب
- سوراخ شدن منبع آب:
وقتی که دیوارههای مخزن توسط رسوبات ضخیم شوند در نهایت برای گرم شدن آب باید انرژی و حرارت بیشتری صرف شود. اگر مخزن رسوب زدایی نشود این حرارت در طولانی مدت میتواند باعث سوختن و حتی سوراخ شدن مخزن شود.
- راندمان و کارایی پکیج به اندازهی قابل توجهی پایین میآید.
- پایین آمدن کیفیت آب و تغییر مزه آب:
تجمع املاح و رسوبات در دراز مدت میتواند تاثیر منفی روی مزه آب داشته باشد؛ حتی در برخی مواقع که پکیج و لولههای آن رسوب زدایی نشوند، امکان رشد خزه و برخی گیاهان در ورودی آب وجود خواهد داشت. توصیه میکنیم مقاله رسوب زدایی و معرفی انواع سخت گیرهای پکیج را مطالعه کنید.
بهترین زمان تعویض فیلتر
اگر پس از آنکه از تجمع رسوبات در دیواره و لولههای پیکج خود مطلع شدید، خودسرانه یا با کمک افراد غیر متخصص، اقدام به تعویض فیلتر پکیج کنید، امکان دارد پکیج شما دچار ایراد و آسیبهای جدی شده و نیاز به سرویس کلی پکیج و پرداخت هزینههای بیشتر پیدا کنید. پیشنهاد میکنیم اگر در زمینه تعمیر پکیج یا سرویس پکیج تخصص و آگاهی لازم را ندارید، برای رفع ایرادهای پیش آمده از سرویس کاران متخصص و مجرب کمک بگیرید. همچنین اگر میخواهید که پکیجتان از مشکلات فنی ناشی از فیلتر در امان باشد، بهتر است هر 6 ماه یکبار فیلتر پکیج را تعویض کنید.
آموزش گام به گام تعویض فیلتر پکیج دیواری
همانطور که پیشتر نیز به این موضوع اشاره کردیم، عدم تعویض به موقع فیلتر پکیج میتواند تعمیر پکیج را به دنبال داشته باشد. بهتر است برای تعویض فیلتر از تکنسینهای ماهر کمک گرفته شود، با این حال اگر دسترسی به آنها امکان پدیر نبود، با مطالعه آموزش گام به گام تعویض فیلتر پکیج دیواری، میتوانید خود اقدام به تعویض کنید:
- قبل از هرکاری باید شیر ورودی آبی که به پکیج متصل میشود را ببندید.
- سپس شیر آب گرم را باز کنید تا آب داخل پکیج به طور کامل تخلیه شود. (پس از این که فشار پکیج صفر شد یا به صفر نزدیک شد، میتوانید فیلتر را تعویض کنید.)
- در این مرحله باید قاب پیج را باز کنید و سنسورهایی که به قسمت مبدل اولیه و ثانویه مربط میشود را جدا کنید.
- پس از جداسازی سنسورها، تعمیرکار به کمک دستگاهی به نام پاور فلو، اقدام به شستشوی مبدلهای حرارتی میکند.
- اغلب برای منازل مسکونی از پکیجهایی که دارای فیلتر مغناطیسی هستند، استفاده میشود که در این نوع پکیجها فیلتر در ورودی شیر آب سرد نصب شود.
- در نهایت باید مخزنی که مربوط به فیلتر میشود را باز کنید و نمکهای جدید را جایگزین نمکهای قبلی کنید. (نمکهای قبلی فیلتر، باید جدا شده و دور ریخته شوند.)
آموزش گام به گام نصب صافی برگشت پکیج و عملکرد آن
صافی برگشت یکی دیگر از قطعات پکیج است، که وظیفهی جلوگیری ورود آب رادیاتور به داخل پکیج را بر عهده دارد. این قطعه در قسمت پایینی پکیج نصب میشود تا از ورود ذرات و مواد اضافی به داخل پکیج جلوگیری کند. از آنجایی که این قطعه نقش مهمی را در سیستم پکیج ایفا میکند لازم است که از یک جنس محکم و با کیفیت در ساخت آن استفاده شود. از این رو از نظر سازندگان جنس برنج یک جنس مطلوب و مناسب برای ساخت قطعه صاقی برگشت است.
جالب است بدانید عدم استفاده از قطعه صافی برگشت در ساخت پکیج، سر و صداهای اضافی و همچنین عدم گرمایش کافی رادیاتورها را شاهد خواهید بود. برای نصب صافی برگشت، مراحل زیر را دنبال کنید:
- قبل از نصب صافی برگشت، باید شیلنگ برداشت رادیاتور را از قسمت ریز پکیج، باز کنید.
- پس از جدا کردن شیلنگ برداشت رادیاتور، باید فیلتر را در قسمت ریز پکیج ببندید.
سپس دوباره باید شیلنگ برداشت رادیاتور را روی صافی برگشت نصب شود.
یکسالی است که پکیج لورچ مدل ادنا دارم .فیلتر فسفات و فیلتر مگنتک هم نصب است .رادیاتورهای من مرتب دچار هوا میگیرن و باید هواگیری کنم . هر هفته باید رادیاتورها را هواگیری کنم . لطفاً راهنمایی
با سلام
فرزاد عزیز، برای اعلام نظر قطعی در این مورد باید تعمیرکار از نزدیک دستگاه شما بررسی کند. میتوانید در قسمت تعمیر پکیج آچارباز درخواستتان را ثبت کنید تا کارشناسان ما راهنمایی لازم و نظر قطعی را خدمتتان اعلام کنند.
سلام محفظه شیشه مانند فیلتر از کف یه سوراخ ریز پیدا کرده قطعه یدکی اون موجوده؟
سلام
پکیج ایران رادیاتورم دائم هوا میگیره و شوفاژها رو باید همش هواگیری کنم فشار هم همیشه میره بالای 2 ممکنه ایراد از فیلتر پکیج باشه؟
باسلام
حسین عزیز موارد زیر میتواند دلیل بالا رفتن فشار پکیج شما باشد:
۱: خرابی منبع انبساط
۲:خرابی مبدل پکیج
۳:معیوب بودن شیر پر کن دستگاه
موارد بالا را بررسی کنید و قطعه معیوب را تعویض کنید. اگر مشکل رفع نشد، شما میتوانید درخواست تعمیر پکیج در محل خود را از طریق سایت و یا با شماره ۰۲۱۵۴۵۹۱۶۱۶ ثبت کنید تا کارشناسان ما مورد را بررسی و رفع کنند
پکیج بوتان دارم یک ماهی هست که پمپش دائم کار میکنه ودمایی که روی صفحه با دمای آب فرق میکنه و بعد از یه مدت پکیج خاموش میشه و دیگه روشن نمیشه و باید دستی دما رو بالا ببرم و باز پمپ کار میکنه و دوباره خاموش میشه. دیگه صبرمو لبریز کرده باید دائم بغل پکیج باشم، ترووووخدا کمکم کنین.
باسلام
نیمای عزیز، به احتمال زیاد برد پکیج مشکل دارد و پکیج شما باید توسط سرویسکار از نزدیک دیده شود. شما میتوانید درخواست تعمیر پکیج در محل خود را از طریق سایت و یا با شماره ۰۲۱۵۴۵۹۱۶۱۶ ثبت کنید تا کارشناسان ما مورد را بررسی و رفع کنند.