نکات مهم در نگهداری و مراقبت از موبایل و تبلت
در کنار کامپیوترها و لپ تاپها، امروزه گوشیهای هوشمند و تبلتها هم به بخشی جدانشدنی از زندگی بسیاری از مردم، تبدیل شدهاند. به همین دلیل، ضروری است تا با روشهای نگهداری و مراقب از موبایل و تبلت خود آشنا باشید. در این مطلب، نکات مهم در نگهداری و مراقبت از موبایل و تبلت را برای شما بیان خواهیم کرد. اما پیش از هرچیز، توجه کنید که در راستای نگهداری و مراقبت از این گجتهای هوشمند، در صورت وجود هرگونه اختلال فنی و یا نرم افزاری لازم است به سرعت، اقدام به تعمیر موبایل و تبلت خود کنید.
آنچه که در این مقاله به آن میپردازیم:
- چگونه از گوشی خود درست استفاده کنیم؟
- چگونه از اطلاعات گوشی خود محافظت کنیم؟
- چگونه باتری گوشی را خراب کنیم؟
- چگونه از باتری گوشی خود مراقبت کنیم؟
- عمر مفید یک گوشی لمسی چند سال است؟
- عمر مفید باتری موبایل چند سال است؟
- نکات ساده در هنگام به شارژ زدن گوشی
- گذاشتن باطری گوشی در فریزر
- آیا گوشی های جدید نیاز به شارژ اولیه دارند؟
- چگونه از شارژر خود مراقبت کنیم؟
- آیا بازی برای باتری ضرر دارد و گوشی را خراب میکند؟
چگونه از گوشی خود، درست استفاده کنیم؟؛ روش های استفاده صحیح از گوشی
با یک تبلت و یا گوشی هوشمند میتوانید بسیاری از نیازهای روزمره خود، مانند وب گردی، مطالعه کتاب، شنیدن موسیقی، بازی کردن و … را برطرف کنید. همچنین میتوانید بسیاری از اپلیکیشنهای کاربردی را در آن اجرا کرده و بخشی از وظایفی که پیشتر با کامپیوترها و لپ تاپها انجام میدادید را به وسیله آن رفع کنید. اما چگونه با گوشی هوشمند کار کنیم و گوشی سالم داشته باشیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت، آشنایی با نکات مهم در نگهداری و مراقبت از موبایل و تبلت میتواند در این راه به شما کمک کند. به این نکات در ادامه، اشاره خواهیم کرد.
چگونه از تبلت و گوشی های هوشمند خود نگهداری و مراقبت کنیم؟
با توجه به افزایش روز افزون قیمت گوشیها و تبلتهای هوشمند و همینطور کارایی آنها در زندگی روزمره ما، لازم است از روشهای نگهداری و استفاده بهینه از این دستگاهها، آگاه باشید. در این راستا رعایت موارد زیر ضروری است:
فضای تبلت و گوشی هوشمند را از اپهای غیرضروری خالی کنید
اولین و مهمترین نکته باید در نگهداری از تبلت و گوشیهای هوشمند رعایت کنید، مدیریت حافظه داخلی و اپهای نصب شده روی دستگاه است. به طور قطع میتوان گفت که از بین اپهای نصب شده روی دستگاه شما، چندین اپ حداکثر ماهی یک بار مورد استفاده قرار میگیرند. در واقع نبودن این اپها به کار شما لطمهای وارد نخواهد کرد.
- اگر با مشکل کندی در عملکرد تبلت یا گوشی خود روبه رو هستید، اولین کار مهمی که باید انجام دهید، پاک کردن اپهای غیرضروری از روی دستگاه است.
- برای این کار در اولین قدم، بازیهای نصب شده روی دستگاه را تا حد ممکن پاک کنید یا میتوانید دیتای آنها را در صورت امکان به یک کارت حافظه جانبی انتقال دهید. این کار سرعت تبلت و گوشی شما را تا حد زیادی افزایش خواهد داد.
- همچنین سازندگان گوشیها و تبلتهای هوشمند، همراه با محصول خود چندین اپ از پیش نصب شدهی اختصاصی را ارائه میدهند. که اغلب از این اپها را نمیتوان از تبلت و یا گوشی uninstall کرد، مگر اینکه دستگاه خود را روت کرده باشید. پس تا جایی که امکان دارد، اپهای اضافی را uninstall کرده و اگر برنامه یا سرویسی uninstall نمیشود، از قسمت تنظیمات آن را غیرفعال کنید.
- همچنین از بین دو اپ مشابه، اپی که ویژگیهای کمتری دارد را پاک کنید. به طور مثال، اگر از MX PLAYER استفاده میکنید، بهتر است تا دیگر اپهای پخش کننده ویدیو مثل KM PLAYER را پاک کنید. گاهی استفاده از گوگل کروم برای وبگردی کافی است و شما نیازی به نصب کردن مرورگرهای دیگر نخواهید داشت. با این کار فضای حافظه داخلی تبلت شما آزاد شده و سرعت آن افزایش خواهد یافت.
تنظیماتی که جنبه ظاهری و نمایشی دارند، غیرفعال کنید.
در دومین قدم برای مراقبت و نگهداری از گوشی هوشمند و تبلت، پیشنهاد میکنیم که تبلت خود را از تجملات دور نگه دارید! البته این پیشنهاد بیشتر مخصوص دستگاههای قدیمی یا میان ردههای ارزان قیمت است. افکتهای تجملی میتوانند برای یک تبلت و یا گوشی معمولی بسیار سنگین باشند. حتی این افکتها گاهی ممکن است منجر به از کار افتادن و هنگ کردن دستگاه در هنگام کار با آن شوند. استفاده از لایو والپیپرها، اسکرین سیور و… برای گوشی و یا تبلت ضروری نیست. همچنین تا حد ممکن از ویجتها استفاده نکنید.
- برای پاک کردن یک ویجت، انگشت خود را روی آن قرار داده و سپس آن را به سوی علامت «حذف» بکشید.
- برای عوض کردن والپیپر، انگشت خود را در قسمت خالی صفحه اصلی تبلت نگه دارید تا تنظیمات ویجت، والپیپر و… باز شود. یک والپیپر ثابت را از این قسمت انتخاب کنید. در ضمن برای بهبود عملکرد دستگاه خود، transitions را روی حالت پیش فرض، قرار دهید.
برای داشتن یک گوشی سالم، صفحه نمایش تبلت و گوشی را تمیز کنید
اول از همه، نمایشگر گوشی و تبلت خود را با یک دستمال تمیز به همراه مقدار بسیار کمی از مواد پاک کننده یا آب، پاک کنید. وجود آلودگی روی صفحه نمایش باعث میشود تا تاچ اسکرین دستگاه به خوبی به حرکات انگشت دست شما واکنش نشان ندهد و این مشکل میتواند برای شما بسیار آزاردهنده باشد.
فرمت کارت حافظه جانبی
بهتر است هر سه ماه یک بار، کارت حافظه تبلت و گوشی خود را فرمت کنید تا از کاهش عملکرد و سرعت دستگاه جلوگیری به عمل آید. البته قبل از فرمت کردن کارت حافظه، باید از اطلاعات درون آن یک نسخه پشتیبان تهیه کرده باشید.
بستن اپهای فعال در بکگراند
پنجمین مورد از راهکارهای نگهداری و مراقبت از تبلت و گوشی هوشمند، بستن اپهای فعال در پس زمینهی دستگاه است. البته پردازندههای قدرتمند امروزی توانایی بالایی در اجرای همزمان چندین اپ و عملکردهای Multi-Tasking دارند. ولی در مورد دستگاههای قدیمیتر، باز ماندن اپها در بکگراند، باعث کاهش چشمگیر عملکرد دستگاه میشود.
- بنابراین پس از اینکه کارتان با یک برنامه یا بازی تمام شد، آن را به طور کامل بسته و از آن خارج شوید و عملکرد آن را در پس زمینهی دستگاه در حالت فعال باقی نگذارید.
- عادت کنید که همیشه عملکرد برنامههای بلااستفاده را در تبلت و گوشی خود متوقف کنید. اگر یادتان میرود، یک اپلیکیشن مفید برای بستن تمامی برنامههای در حال اجرا دانلود کنید. اپ اندرویدی clean master میتواند با تنها یک کلیک تمامی اپلیکیشنهای فعال در بکگراند دستگاه را متوقف کند.
- هرچند که امروزه بسیاری از افراد استفاده از اپهای Cleaner و Manager را در اسمارت فونهای امروزی توصیه نمیکنند، اما استفادهی درست از برنامهای مثل clean master میتواند باعث بهبود چشمگیر عملکرد گوشی و تبلت اندرویدی شما شود.
استفاده کمتر از اپهای سنگین
هر اپلیکیشنی که دانلود میکنید، دارای اندازهی مشخصی است که باعث پر شدن حافظه داخلی دستگاه شما میشود. همچنین اپلیکیشنها را نمیتوان به کارت حافظه جانبی انتقال داد. پس با توجه به مشخصات فنی و میزان حافظه داخلی گوشی و تبلت خود، باید بتوانید فضای حافظهی آن را مدیریت کنید. نصب اپها و بازیهای سنگین باعث کاهش سرعت دستگاه شما میشود.
خاموش کردن نقشه و بلوتوث فعال روی تبلت و گوشی
روشن ماندن ویجتها و اپهایی که به آنها احتیاجی ندارید، باعث افزایش مصرف باتری و کاهش عملکرد گوشی و تبلت هوشمند شما میشود. برای مراقبت و نگهداری بهتر از تبلت و گوشی خود، در صورتی که به این اپها احتیاجی ندارید، آنها را غیرفعال کنید.
به روز نگه داشتن سیستم عامل تبلت و گوشی
همواره از بخش سیستم در تنظیمات گوشی و تبلت، به دنبال دانلود و نصب آخرین ورژن سیستم عامل و بستههای امنیتی گوگل باشید. با این کار میتوانید مطمئن شوید که باگهای نرم افزاری در گوشی و تبلت اندرویدی شما به حداقل ممکن رسیدهاند.
تنظیم اپهای پیش فرض
اگر در هنگام کلیک کردن روی یک لینک یا باز کردن یک عکس، اپهای غیردلخواه شما، برای اجرای دستور باز میشوند، باید اپ دلخواه خود را از قسمت apps در تنظیمات تبلت به عنوان پیش فرض انتخاب کنید. شما میتوانید در قسمت default apps، یک لانچر، اپ دوربین، مرورگر مورد علاقه و… را به عنوان پیش فرض قرار دهید.
چگونه از اطلاعات گوشی خود محافظت کنیم؟؛ امنیت را جدی بگیرید!
آخرین موردی که در نگهداری و مراقبت از گوشی و تبلت و هوشمند باید رعایت کنید، مسائل مربوط به امنیت دستگاه است. همان طور که میدانید، سیستم عامل اندروید در مقابل مشکلات امنیتی به طور کامل مصون نیست، پس در استفاده از آن باید دقت به خرج دهید. هیچگاه روی لینکهای ناشناسی که برای شما در مرورگر یا قسمتهای دیگر نمایان میشوند، کلیک نکنید، فایلهای همراه ایمیل که توسط فرستندههای ناشناس ارسال میشوند را به هیچ وجه باز نکنید و همواره آپدیتهای امنیتی گوگل را روی تبلت خود نصب کنید. همچنین همواره اپهای مورد نظر خود را از گوگل پلی استور دانلود کنید.
اگر این ۱۰ مورد گفته شده در راهنمای نگهداری و مراقب از موبایل و تبلت، را رعایت کنید، میتوانید به جای خرید یک گوشی و تبلتی جدید، با مشخصات فنی بالاتر، از همان تبلت قدیمی خود، بیشترین بهره را ببرید.
چگونه باتری گوشی را خراب کنیم؟
استفاده مداوم از گوشی حتی در هنگام شارژ، نصب برنامههای سنگین، اجرای همزمان برنامههای مختلف در پس زمینه و … میتواند به مرور زمان کارایی گوشی را کاهش داده و آن را به سوی خرابی و نابودی هدایت کند. برای محافظت از باتری تبلت و گوشی لازم است با نکات نگهداری از باتری گوشی، آشنا شوید.
راهکارهایی برای افزایش کارایی و عمر باتری؛ چگونه از باتری گوشی خود مراقبت کنیم؟
گوشی و تبلتها اغلب مصرف باتری بالایی دارند. بنابراین بسیار ضروری است تا با ترفندهای افزایش عمر باتری گوشی و تبلت خود آشنا باشید. در ادامه به برخی از این ترفندها اشاره میکنیم:
ترفند یک برای افزایش عمر باتری: شناسایی اپهایی که مصرف باتری بسیار بالایی دارند
در گوشیها و تبلتهای هوشمند، یک راه بسیار ساده، برای مشاهده میزان مصرف باتری، اپها و قسمتهای مختلف موجود روی دستگاه، وجود دارد. فقط کافی است تا از قسمت تنظیمات، وارد بخش باتری شوید. همان طور که مشاهده خواهید کرد، بیشترین مصرف باتری مربوط به صفحه نمایش دستگاه و سپس سیستم عامل آن خواهد بود. برای کنترل این مورد علاوه بر تنظیم نور صفحه، اپها و سرویسهایی که مصرف باتری بسیار بالایی دارند را در صورت امکان، غیرفعال و یا حذف کنید.
ترفند دو برای افزایش کارایی باتری: کاهش نور و زمان روشنایی صفحه نمایش
بهتر است تا همواره نور نمایشگر تبلت و گوشی خود را در کمترین حد ممکن، تنظیم کنید:
- برای این کار از تنظیمات وارد بخش نمایشگر و سپس روشنایی شده و اسلایدر آن را تا حد امکان روی حداقل تنظیم کنید. اگر تبلت و گوشی شما دارای حالت تنظیم نور اتوماتیک است، آن را فعال کنید.
- همچنین شما میتوانید از قسمت Sleep در تنظیمات Display، حداکثر زمانی که تبلت شما در صورت دریافت نکردن فرمان روشن میماند را تنظیم کنید. بهتر است تا این زمان را روی ۱۵ یا ۳۰ ثانیه قرار دهید.
ترفند سه: خاموش نگه داشتن اتصالات دستگاه
اتصالاتی مثل بلوتوث و وای فای هم مصرف باتری زیادی دارند. پس در صورت عدم استفاده از آنها، باید این اتصالات را خاموش کنید.
- در این راستا، از قسمت تنظیمات، وارد بخش Bluetooth یا Wireless & Networks وای فای شده و اتصالات مذکور را در حالت غیرفعال قرار دهید.
ترفند چهار برای افزایش کارایی و عمر باتری: استفاده نکردن از live wallpaper و widget
live wallpaperها و widgetها باعث کاهش سرعت عملکرد تبلت و گوشی، علیالخصوص دستگاههای قدیمیتر میشوند و علاوه بر این، حتی مصرف باتری دستگاه را هم افزایش میدهند. پس از این دو ویژگی تا حد امکان در تبلت و گوشی خود استفاده نکنید.
ترفند پنج: شارژ نکردن کامل باتری
باتریهای لیتیوم یونی که در اکثر گوشیها و تبلتهای امروزی از آنها استفاده میشوند، از مشکلات over-charging که باتریهای قدیمی نیکل کادمیومی با آنها روبهرو بودند، رنج نمیبرند. بنابراین در استفاده از باتریهای لیتیوم یونی، برای بهبود عملکرد باتری لازم نیست تا شارژ آن را به طور کامل خالی کنید. بلکه در مورد این باتریها، بهتر است برای جلوگیری از آسیب رسیدن به سخت افزار دستگاه، شارژ باتری تا انتها خالی نشود و همواره بین ۴۰ تا ۸۰ درصد باقی بماند.
- به یاد داشته باشید که وقتی شارژ باتری به ۴۰ درصد رسید آن را به شارژر متصل کرده و در ۸۰ درصد از شارژ جدا کنید. با اینکار طول عمر باتری افزایش مییابد.
- گاهی نیز برای کالیبره کردن باتری گوشی با سیستم عامل تبلت، لازم است تا شارژ گوشی را تا صفر درصد خالی کرده و سپس آن را به طور کامل و ۱۰۰ درصد شارژ کنید. این کار باید بعد از هر ۳۰ چرخهی شارژ صورت پذیرد، یعنی حدود ماهی یک بار.
ترفند شش برای افزایش کارایی باتری: خاموش کردن Auto-sync
اپها و سرویسهای مختلفی که به طور آنلاین، اطلاعات خود را با سرویسهای مختلف همگام سازی یا همان sync میکنند را شناسایی کرده و اجازه همگام سازی خودکار را به آنها ندهید. با این کار هم مصرف باتری و اینترنت تبلت، کاهش یافته و هم سرعت آن افزایش پیدا میکند.
- برای خاموش کردن Auto-sync از تنظیمات وارد قسمت Accounts شوید. سپس اکانتهایی که نمیخواهید به طور اتوماتیک در بکگراند گوشی و تبلت به همگام سازی اطلاعات خود بپردازند را غیرفعال کنید.
- شما هر زمان که نیاز باشد، میتوانید اطلاعات خود را با اکانتهای موجود به صورت دستی همگام سازی کنید، پس نیازی به همگام سازی خودکار نیست.
عمر مفید یک گوشی لمسی چند سال است؟
در نگهداری و مراقبت از تبلت و گوشی لمسی خود باید به این موضوع توجه داشته باشید که عمر مفید این گجتها چند سال است؟ اغلب گوشیهای هوشمند امروزی برخلاف گوشیهای قدیمی درای عمر کوتاهتری هستند و شرکتها در بازه زمانی مشخصی از آن پشتیانی و برای ارتقاء آن، آپدیت ارائه میکنند. اغلب گوشیهای اندویدی بین 18 تا 24 ماه و گوشیهای آی او اس، حدود 36 ماه ساپورت میشوند. پس از این دوران انتظار میرود که شما اقدام به خرید گوشی جدید کنید. اما با توجه به قیمت این روزهای گجتهای هوشمند، اغلب این مورد رد میشود و شما ترجیح میدهید از همان گوشی قدیمی خود، با تمام کاستیهای آن، استفاده کنید.
عمر مفید باتری موبایل چند سال است؟
باتریهای موبایل در صورت استفاده صحیح به طور متوسط، حدود دو سال، عمر مفید دارند و پس از آن، به طور چشمگیری از کیفیتشان کاسته میشود. البته در طی این دو سال نیز افت کارایی را شاهد خواهید بود. اما پس از دوسال علاوه بر این افت، امکان دارد باتری دچار نشت شده و یا باد کند.
رعایت برخی از نکات ساده در هنگام به شارژ زدن گوشی
با رعایت برخی از نکاتی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، در هنگام به شارژ زدن گجت هوشمند خود، میتوانید از گوشی و تبلت خود بهتر مراقبت و نگهداری کنید. این نکات عبارت اند از:
- گوشی را در محیطهای مرطوب به شارژ نزنید.
- گوشی و تبلت نباید در مقابل تابش مستقیم نور خورشید و یا در محیطها گرم قرار گیرد.
- گوشی را موقع خواب به شارژ نزنید و بلافاصله پس از شارژ شدن، از برق بکشید.
استفاده از گوشی در حالت شارژ، باعث کاهش عمر آن میشود.
- در حین شارژ گوشی را در حالت پرواز قرار دهید.
- از گوشی و یا تبلت خود هنگام شارژ، استفاده نکنید.
- سعی کنید از شارژر گوشی و تبلت خودتان استفاده کنید و آن را با هر شارژری، به شارژ نزنید.
گذاشتن باطری گوشی در فریزر
باتری گوشی و تبلت در صورتی که خارج از دستگاه نیز نگهداری شوند، به مرور زمان در اثر واکنش جانبی، شارژ خود را از دست میدهند. برخی بر این باورند که میتوان از باتری در فریزر نگهداری و یا باعث زنده شدن آن شد. درست است که سرما باعث جلوگیری از دشارژ شدن باتری میشود. اما این مورد به نوع باتری نیز وابسته است. ممکن است این مورد در برخی از باتریها، مانند باتری آلکالاین نتیجه داده و در برخی دیگر همچون باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری، چندان تاثیری نداشته باشد.
آیا گوشی های جدید نیاز به شارژ اولیه دارند؟؛ این شارژ چند ساعت است؟
گوشیهای جدید از باتریهای لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری بهره میبرند و مانند باتریهای کادمیومی دارای اثر حافظه نیستند. در نتیجه در راستای نگهدار و مراقبت بهتر از این گوشیها و تبلتها، نیازی ندارید که گوشی و تبلت خود را پس از خرید 12 ساعت به شارژ بزنید که فول شارژ شود. میتوانید بلافاصله پس از خرید با آن شروع به کار کرده و امکانات آن را کشف کنید.
چگونه از شارژر خود مراقبت کنیم؟
صحت شارژر، در سلامت باتری تاثیر گذار است. لازم است برای نگهداری و مراقب از موبایل و تبلت هوشمند خود، به این مورد توجه ویژهای داشه باشید. در این راستا:
- کابل شارژر را بررسی کنید که دچار قطعی نشده باشد.
- از عدم وجود اختلال در آداپتور مطمئن شوید.
- سعی کنید برای شارژ گوشی خود از آداپتور و کابل اصلی استفاده کنید.
- برای محافظت از کابل، از خم کردن و کشیدن آن بپرهیزید.
- از محافظهای کابل برای جلوگیری از خم شدن و بروز قطعی درآن استفاده کنید.
آیا بازی برای باتری ضرر دارد و گوشی را خراب میکند؟
بسیاری از بازیها به دلیل رابط گرافیکی خود برای اجرا، نیاز به پردازنده قوی، رم و گرافیک بالا دارند. این قطعات برای انجام عملیات از باتری بهره میبرند و از آنجایی که در هنگام بازی، چندین قطعه در حداکثر توان خود در حال فعالیت هستند، برای تامین انرژی به شدت باتری را تحت فشار قرار میدهند. همین موضوع میتواند باعث آسیب به باتری، داغ کردن آن و حتی اختلال در عملکرد تبلت و گوشی هوشمند شما گردد. در اینصورت، نیاز به تعمیر تبلت خود پیدا خواهید کرد.
شارژ گوشیم به 50 درصد که میرسد خاموش میشود ایا باتری مشکل دارد ؟
سلام
صفحه تبلت رو با چی تمیز کنم ؟
عالییی بود مرسی
با سلام
کاربر عزیز، خوشحالیم که توانسته ایم به شما کمک کنیم. نظرات شما انرژی بخش تیم آچارباز است.
عالی بود ممنون از اطلاعات دست شما
درود بر شما
جواد عزیز، بسیار خرسندیم که مقاله برای شما مفید و موثر بوده است.
موفق باشید
با سلام و خسته نباشید خدمت آچارباز عزیز و تشکر فراوان از همه دستندرکارآن آچارباز ممنون بابت اطلاعات و مطالب خوب و درست شما عالی بود
باسلام
مهدی عزیز؛ ممنونیم از نظر و همراهی شما که انرژی بخش تیم آچارباز است.
عالی بود خیلی کامل
باسلام
محمد متین عزیز خوشحالیم که توانستیم به شما کمک کنیم و ممنونیم از نطرتان که انرژی بخش تیم آچارباز است.